Vliesbehang kosten | Prijzen, aanbrengen en voor- en nadelen

Vaak wordt er voor vliesbehang gekozen omdat het gemakkelijk is om aan te brengen en daarnaast overschilderbaar is. Ontdek wat de kosten en voor- en nadelen zijn van vliesbehang!

glasvliesbehang

Wat kost vliesbehang laten plakken per m2?

Vliesbehang is iets prijziger dan traditionele behangsoorten, zoals papierbehang. Ga je naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt om je vliesbehang aan te schaffen, dan kun je rekenen op kosten tussen de € 25 tot € 35 per standaard unit vliesbehang. In onderstaande tabel vind je de kosten voor vliesbehang per vierkante meter.

[tooltip tip=”De kosten van het behangen”]Behangen[/tooltip][tooltip tip=”Inkoop behangrollen”]Behang[/tooltip][tooltip tip=”Lijm, tafel en bezem en kwast.De behanger zal die spullen zelf meenemen.”]materialen[/tooltip][tooltip tip=”Uurkosten van behanger”]Behanger[/tooltip][tooltip tip=”Totaalkosten van behangen per m²”]Totaal[/tooltip][tooltip tip=”Voorbeeld woning 100 m² is de aanname”]Woning[/tooltip][tooltip tip=”Totaalkosten”]Totaal[/tooltip]
Zelf behangen€ 4/ m²€ 1/ m²nvt€ 5/ m²100 m²€ 500 >
Laten behangen€ 5/ m²€ 0/ m²€ 2,40/ m²€ 7,40/ m²100 m²€ 740 >

Wat kost laten behangen door een behanger?

Kies je ervoor om het behangen uit te besteden? Houd dan naast materiaalkosten ook nog rekening met arbeidskosten. De gemiddelde kosten van een behanger zijn € 25 per uur. Ervan uitgaande dat een behanger ongeveer vier uur doet over een kamer van 50 vierkante meter, kost dit gemiddeld € 100 extra.

Benieuwd naar de kosten van een behanger?
Wij brengen je in contact met ervaren behangers uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse voeren hun behang werkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk behanger prijzen

Hoe kun je vliesbehang aanbrengen?

Vliesbehang is eenvoudig zelf aan te brengen. Met vliesbehang lijm je de muren, waarna je het vliesbehang er tegenaan drukt. De eerste laag van vliesbehang bestaat namelijk uit glasweefsel waardoor het vliesbehang goed aan de muur kan hechten. Voor het aanbrengen van vliesbehang heb je dus geen behangtafel nodig.

Vliesbehang laten aanbrengen met lijm

Voor het plaatsen van vliesbehang heb je wel behanglijm nodig. Breng de behanglijm in brede stroken aan op de muur voor een goede hechting van je vliesbehang. Let op: breng in geen geval behanglijm aan op het vliesbehang zelf.

Vliesbehang verwijderen

Vliesbehang is even gemakkelijk weer te verwijderen. Vaak kun je de banen eenvoudig in één keer van de muur trekken zonder resten achter te laten. Je hebt hiervoor vaak geen stoommachine of behangkrabber nodig. Het verwijderen van vliesbehang is dus een stuk makkelijker dan van traditionele behangen.

behanger

Voordelen van glasvliesbehang

Het aanbrengen van glasvliesbehang heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we een aantal voor je op een rijtje gezet.

Egale structuur

Glasvliesbehang is dun met een fijne, egale structuur. Vandaar dat het zeer geschikt is voor een superstrakke en gladde afwerking van wanden en plafonds. Het wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast in nieuwbouw en bij verbouwingen.

Aanbrengen op diverse ondergronden

Glasvliesbehang kan op diverse ondergronden worden aangebracht, zoals gipsplaten, stucwerk of betonnen wanden. Bovendien kan stucwerk ook over het behang aangebracht worden. Daarom is het ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij kleine scheurtjes in je muur hoef je bovendien ook niet eerst aan de slag met plamuur.

Stootvast

Glasvliesbehang bestaat uit meerdere lagen. Hierdoor is het behang minder gevoelig voor beschadigingen en komen er niet meteen krassen op het behang bij het eerste beste stootje. Je vliesbehang gaat daardoor langer mee.

Krimpvrij

Een ander voordeel is dat bij vliesbehang bijna geen sprake is van krimp wanneer het in contact komt met de behanglijm. Dit maakt het nog eenvoudiger om zelf te behangen en het aan te brengen. In vergelijking met andere soorten behang zal vliesbehang ook nauwelijks vlekken of bobbels vormen. Kleine naadjes kunnen wel ontstaan door plotselinge temperatuurverschillen of tocht. Met name bij donkergekleurd behang op een lichte ondergrond valt dit al snel op.

Vliesbehang schilderen

Vliesbehang is erg geschikt om overheen te schilderen. Het is zelfs makkelijker om eerst vliesbehang aan te brengen in plaats van rechtstreeks op je wand te schilderen. Vliesbehang heeft namelijk een veel gelijkmatigere inzuiging, waardoor er minder verf wordt geabsorbeerd.

Nadelen van glasvliesbehang

Naast alle voordelen zijn er ook een aantal nadelen om rekening mee te houden.

De kosten van vliesbehang

De kosten van vliesbehang kunnen een nadeel zijn, zeker voor klussers met een lager budget. Vliesbehang is namelijk in verhouding duurder dan traditioneel behang. Toch weegt het gemak en de toepasbaarheid van vliesbehang voor veel mensen zwaarder dan de hogere kosten. Voor een betere prijs kun je er bovendien ook voor kiezen om vliesbehang in de aanbieding te kopen.

Moeilijk te repareren

Wanneer er toch per ongeluk een scheur in het behang komt, is dit bij vliesbehang lastig te repareren. Eenmaal beschadigd, is de enige oplossing vaak om het behang in zijn geheel te vervangen.

Vochtproblemen

Vliesbehang kan niet goed tegen vocht. Slecht geplaatst vliesbehang kan daardoor uiteindelijk leiden tot schimmelgroei, wat slecht is voor je gezondheid.

Veelgestelde vragen

Wat is beter, glasvezelbehang of vliesbehang?

+
Glasvezelbehang is wat dikker en stootvaster dan vliesbehang. Nieuwe woningen worden meestal behangen met vliesbehang, terwijl oudere woningen vaak voorzien zijn van glasvezelbehang. Vliesbehang is een mooi alternatief voor stuccen.

Wat is beter, renovlies behang of glasvlies behang?

+
Heb je een egale ondergrond en wil je als uitstraling een glad resultaat? Dan kun je het best kiezen voor glasvliesbehang of renovlies behang. Glasvliesbehang is de goedkoopste optie. Renovlies daarentegen is sterker en dekt beter dan glasvlies.

Offertes voor vliesbehang laten plaatsen

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes