Wat kost een behanger – Prijs per m² en ruimte

Een behanger inhuren is enorm handig om snel en efficiënt je behang te regelen. In dit artikel lees je het exacte kostenplaatje wat erbij komt kijken en we bespreken uitvoerig waar dit uit bestaat en hoe je de beste behanger voor jouw klus kunt inhuren!

wat kost een behanger

Kosten behanger inhuren per uur

Wat kost een behanger gemiddeld? De gemiddelde kosten van een behanger liggen meestal tussen de 30 en 40 euro per uur.

Als je ervan uitgaat dat een behanger ongeveer twee uur zal doen over een slaapkamer van 20 vierkante meter, zal dit gemiddeld tussen de € 60 en € 80 kosten exclusief het materiaal.

Een handige tip om geld te besparen is om zelf alvast het oude behang van de muur te halen en de gaatjes op te vullen. Dit kan gedaan worden met een simpel vulmiddel. Heb je een gestucte muur? Zorg dan dat de muur even is zonder uitstekende puntjes. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Hoeveel kost een behanger per m2?

De prijs voor het inschakelen van een behanger kan variëren en hangt af van verschillende factoren. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs van ongeveer € 15 tot € 25 per vierkante meter.

Dit bedrag kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het behangwerk. Zo kunnen bijvoorbeeld patronen die precies op elkaar moeten aansluiten of het werken in een kamer met veel hoekjes en kantjes de prijs opdrijven.

Ook het type behang speelt een rol; bijvoorbeeld vliesbehang is vaak iets duurder om te laten plaatsen dan standaard papierbehang. Houd er rekening mee dat deze prijs meestal alleen het arbeidsloon omvat. 

De kosten voor het behang zelf en eventuele voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van oud behang of het glad maken van de muren komen hier nog bij.

Wat vraagt een behanger per rol?

Wat een behanger kost per rol? Is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit is namelijk volledig afhankelijk van het soort behang dat je kiest en hoeveel vierkante meter je uit een rol haalt.

Voor een eenvoudig papieren behang betaal je een startprijs van rond de 4 euro, terwijl het bedrag kan al snel kan oplopen tot meer dan € 100 per vierkante meter

Gemiddeld gezien zal je rond de 20 euro per rol betalen. Voor een badkamer behangen geldt mogelijk een ander tarief.

Is behangen duurder dan schilderen?

Of behangen duurder is dan schilderwerk hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is behangen vaak iets duurder dan schilderen.

Dit komt doordat behangen meestal meer tijd in beslag neemt, zeker als het gaat om behang met patronen die op elkaar afgestemd moeten worden.

Ook is behang zelf vaak duurder dan verf. Daarnaast kan het zijn dat de muren eerst egaal gemaakt moeten worden voordat het behang aangebracht kan worden, wat extra kosten met zich meebrengt.

Echter hangt de keuze tussen behangen en schilderen natuurlijk niet alleen af van de kosten.Factoren zoals de gewenste uitstraling en de duurzaamheid van de afwerking spelen ook een rol bij het maken van deze keuze. Let hier dus goed op voordat je jouw keuze maakt!

kosten behanger inhuren

Wat bepaalt de prijs behanger

Het verschilt per behanger sterk welke tarieven ze hanteren. Van invloed zijn daarbij de volgende factoren:

  1. Oppervlakte: Een grotere oppervlakte kan minder kosten per m².
  2. Moeilijkheidsgraad: Muur met veel hoeken bijvoorbeeld.
  3. Materiaal: Gebruikte materialen (niet elke behanger rekent dit door) of verschillende behangpapier zoals glasvezelbehang (deze kan je ook gebruiken als slechte muren behang) dat de behanger zelf voor jou aankoopt.
  4. Reiskosten: Niet elke behanger rekent dit door in de prijs. Dat ligt vaak aan de grootte van het project.
  5. Steigerhuur: Wanneer de behangwerken zich op een hoogte bevinden.
  6. Voorbereiding: Zijn het slechte muren of zijn ze al behangklaar?

Hoelang duurt laten behangen?

Hoe lang het duurt om een kamer te behangen hangt af van de grootte van de kamer en de complexiteit van het behangwerk.

Voor een gemiddelde kamer van ongeveer 20 vierkante meter kan een professionele behanger ongeveer een halve tot een hele dag bezig zijn. Als het gaat om een eenvoudig patroon of eenkleurig behang, kan het werk sneller klaar zijn.

Kamers met veel hoekjes, ramen of deuren, of het gebruik van behang met een ingewikkeld patroon dat precies moet aansluiten, kan meer tijd in beslag nemen.
Ook de voorbereiding van de muren, zoals het verwijderen van oud behang of het glad maken van de ondergrond, kan extra tijd kosten.

Voor een nauwkeurige inschatting van de tijd is het raadzaam om een offerte aan te vragen bij een professionele behanger.

Behanger nodig? Ontvang gratis offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Geschatte m²
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes