Kosten gietvloer: De prijs per m2 van een gietvloer in je woning

De gietvloer prijzen worden bepaald door de oppervlakte van de vloer, het soort epoxy dat wordt gebruikt en het aantal bewerkingen bij het aanbrengen van de gietvloer. Besparen op de totaalprijs of prijs per m² kan door op alle drie de punten naar de onkosten te kijken!

gietvloer close-up

Prijzen van een gietvloer

Met geen enkele andere vloer krijg je zo’n strak uiterlijk als met een nieuwe gietvloer. Andere vloeren zijn nooit perfect egaal. Daar staat tegenover dat een gietvloer vaak hoge prijzen per m² met zich meebrengt.

De onkosten zijn een stuk hoger dan de onkosten van vloerbedekking of kliklaminaat van de bouwmarkt. Het resultaat is dan ook wel een stuk strakker. Laten we de opties voor de prijzen bekijken!

Prijs per m²

In de onderstaande prijstabel kun je de prijzen van de gietvloer per m2 zien. De prijzen beginnen bij €10 en kunnen oplopen tot €90.

Soort gietvloerOmschrijvingPrijs per m²Aantal lagenLaagdikte
Coatingvloer zelf doenEen simpele geschilderde coatingvloer€ 101tot 1 mm
Coatingvloer laten doenEen simpele geschilderde coatingvloer€ 171tot 1 mm
Cementgebonden gietvloerAls er geen ruimte is voor volledige betonvloer€ 601tot 10 mm
PolyurethaanIets zachtere vloer dan epoxy en daarvoor beter in huis€ 804 tot 5 (incl grondlaag)tot 2 mm
EpoxyvloerEcht chemische vloer voor industrie€ 901 a 2tot 3 mm

De vaste kostenposten zijn hoog

Deze onkosten per m² gaan uit van een oppervlakte van 50 m². Bij vooral die laatste PU vloeren is het behoorlijk eenheidsprijs verlagend als je meer m² te doen hebt.

De vakmannen moeten namelijk voor iedere bewerking langskomen met behoorlijk wat vaste lasten. Bij meer m² zijn die vaste onkosten over de m² prijs te verdelen. Hierdoor daalt de m² prijs.

Gietvloer in woonkamer en keuken

Voor een complete naadloze vloer zie je hieronder de verschillende vloeroppervlakten berekend. Zo kun je zien dat een kleine gietvloer relatief kostbaar is. Een groter oppervlak gietvloer van bijvoorbeeld de complete begane grond van een woning is per m² al een stuk goedkoper. Een complete verdieping gieten zorgt voor een harmonieus geheel.

Feit blijft natuurlijk wel dat een kliklaminaatvloer een stuk voordeliger is dan een veel mooiere en duurzamere gietvloer.

Gietvloer kostenPrijs per m²Totaal kosten
10 m²€ 95€ 950
30 m²€ 90€ 2.700
60 m²€ 80€ 4.800
100 m²€ 72,50€ 7.250

Kosten van de gietvloer

De totaalprijzen van een gietvloer worden over het algemeen per vierkante meter berekend. Gemiddeld genomen ligt dat bedrag bij kleine oppervlaktes rond de €95 per vierkante meter.

Gietvloer prijzen uit de praktijk

Op offertes uit de praktijk zien we vaak bedragen tussen de €1.000 en €10.000 terugkomen. De hoogte van dat bedrag hangt vanzelfsprekend van veel factoren af. De hoogte van de prijs is onder andere afhankelijk van je eigen wensen en eisen.

Hoe meer m² gietvloer, hoe lager de prijs

Alle reden om nog eens goed over een gietvloer na te denken dus. Probeer voor jezelf de voor- en nadelen te overwegen. Hoe meer m² je wil, des te lager de gietvloer prijs per m² wordt.

Schaalvoordeel van een gietvloer

Bij veel aankopen voor een woning is het zo dat je schaalvoordeel krijgt als je groot inkoopt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat 20 kozijnen per kozijn minder duur zijn dan 2 kozijnen. Bij een gietvloer is dat verschil nóg veel groter. Dat komt door de hoge vaste kostenposten van een gietvloer, kostenposten die elke keer gemaakt moeten worden.

Benieuwd naar de gietvloer kosten?
Een gietvloer leggen is een secuur klusje waar veel bij komt kijken. Om precies te weten waar je voor betaalt, kun je snel en eenvoudig offertes aanvragen en vergelijken.
arrow Vraag offertes aan

Vaste prijzen van een gietvloer

Het gieten van een gietvloer is een hele kunst. Dat moet secuur uitgevoerd worden. Omdat het zo’n precies werkje is zullen er best wat kosten in de voorbewerking worden gerekend. Daarnaast kun je op vervoerskosten rekenen, men moet namelijk meerdere dagen komen omdat elke afzonderlijke gietvloerlaag volledig gedroogd moet zijn.

Ten slotte worden er onkosten voor het chemische aanmaakproces van de gietvloer in rekening gebracht.

Probeer meerdere ruimten tegelijkertijd te doen

Het is veel rendabeler om zoveel mogelijk oppervlakten tegelijkertijd te laten behandelen. Als je in de toekomst van plan bent om in een andere ruimte een gietvloer te laten gieten worden alle vaste onkosten nogmaals in rekening gebracht. Bovendien zal het eindresultaat een veel mooier worden als de vloeren op hetzelfde moment gegoten worden.

gietvloer wordt geplaatst van dichtbij

Zo goedkoop mogelijk

Er zijn een aantal manieren om de totale prijs van de gietvloer zo laag mogelijk te houden. Dat kun je onder andere doen door:

  • De gietvloer zelf te gieten
  • Zelf de materialen te kopen, het liefst online
  • Eigen gereedschap te gebruiken of te lenen en niet te veel te kopen of te huren

Basiskleuren zijn goedkoper

Een van de makkelijkste manieren om de prijs zo laag mogelijk te krijgen is door te kiezen voor een enkele kleur. Het laten mengen van meerdere kleuren is een secuur werkje waar veel meer werkuren in gaan zitten. Daar betaal je automatisch meer voor. Een basiskleur is in de regel het goedkoopst. Zo’n kleur is vaak al prachtig.

Collectief een gietvloer kopen

In veel gevallen is het niet mogelijk, maar als je ervoor kunt zorgen dat je de gietvloer samen met een of meerdere buren laat gieten kun je in veel gevallen aanspraak maken op collectieve korting. Het is voor een gietvloerbedrijf veel makkelijker om in één straat meerdere vloeren te leggen, ze zijn immers toch al op locatie.

Verschillende soorten gietvloeren

Als we het gaan hebben over de onkosten is het goed om de verschillende gietvloer vloertypes naast elkaar te zien. In de volksmond is een gietvloer hetzelfde als epoxy gietvloeren en coatingvloeren. Maar toch bestaan er behoorlijke verschillen tussen. Niet alleen in laagdikte en hardheid maar ook in prijs per m².

Type vloer

Gietvloeren kunnen we zoals je in de tabel onderverdelen in meerdere typen vloeren, namelijk de:

  • Epoxygietvloer
  • PU gietvloer
  • Cementgebonden gietvloer
  • Coating

Kosten per type gietvloer

De hoogte van het prijskaartje hangt onder andere af van het type gietvloer dat je kiest. Elk type vloer heeft zijn eigen bijbehorende kosten. Laten we eens kijken naar gemiddelde prijzen uit de praktijk per soort.

Kosten epoxy gietvloer

Gietvloeren van epoxy nemen in populariteit alleen maar toe. Een epoxyvloer is stootvast en is makkelijk te reinigen. Zo is deze vloer praktisch. Het nadeel van zo’n epoxyvloer is dat hij wat gevoeliger is voor krassen dan veel andere gietvloeren.

Epoxyvloer – Aantal m²Gemiddelde prijzen
20 – 50 m²Vanaf €55 per m²
51 – 100 m²Vanaf €50 per m²
101 – 150 m²Vanaf €47 per m²
151 – 200 m²Vanaf €45 per m²

Kosten polyurethaan gietvloeren

Een gietvloer van PU is zeer comfortabel in gebruik. Doordat de gietvloer heel licht elastisch is voelt deze niet hard aan tijdens het lopen. Dat is veel aangenamer voor je voeten. Daarnaast is deze gietvloer niet zo koud als bijvoorbeeld een gietvloer van epoxy. Het prijskaartje van een PU vloer ligt ook wat hoger.

Polyurethaan – Aantal m²Gemiddelde prijzen
20 – 50 m²Vanaf €67 per m²
51 – 100 m²Vanaf €57 per m²
101 – 150 m²Vanaf €55 per m²
151 – 200 m²Vanaf €50 per m²

Kosten woonbeton

Woonbeton wordt veel toegepast in woonhuizen, omdat het kras- en slijtvast is, duurzaam is en toch natuurlijk oogt. Het is ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Woonbeton – Aantal m²Gemiddelde prijzen
20 – 50 m²Vanaf €65 per m²
51 – 100 m²Vanaf €60 per m²
101 – 150 m²Vanaf €55 per m²
151 – 200 m²Vanaf €50 per m²

Kosten betonvloer

De termen betonvloer en woonbeton lijken misschien op elkaar, maar ze betekenen niet hetzelfde. Een betonvloer wordt veel dikker aangebracht dan woonbeton, vaak wel zo’n 7 cm. Niet in elke ruimte is er 7 cm over om een betonvloer te storten, in dat geval kun je beter voor woonbeton kiezen. Dat werkt iets flexibeler.

Betonvloer – Aantal m²Gemiddelde prijzen
20 – 50 m²Vanaf €65 per m²
51 – 100 m²Vanaf €57 per m²
101 – 150 m²Vanaf €55 per m²
151 – 200 m²Vanaf €52 per m²

Kosten epoxy coating

Een epoxy coating is net wat anders dan een epoxy gietvloer. Een coating is minder dik en wat voordeliger. Een coating is ook wat minder sterk dan een gietvloer, maar bij normaal gebruik hoef je daar niks van te merken.

Epoxy coating – Aantal m²Gemiddelde prijzen
20 – 50 m²Vanaf €2000
51 – 100 m²Vanaf €30 per m²
101 m² – 150 m²Vanaf €25 per m²
151 – 200 m²Vanaf €22 per m²

Kosten beton ciré

Een gietvloer van beton ciré heeft een unieke uitstraling. Beton ciré betekent gewassen beton, dat kun je terugzien in het uiterlijk van de gietvloer. Deze betonlook vloer kan in allerlei kleurenschema’s gemaakt worden en is een echte toevoeging aan het interieur.

Beton ciré – Aantal m²Gemiddelde prijzen
20 – 50 m²Vanaf €80 per m²
51 – 100 m²Vanaf €77 per m²
101 – 150 m²Vanaf €75 per m²
151 – 200 m²Vanaf €74 per m²

Prijs per m2

Zoals je in de bovenstaande tabellen kunt zien worden de onkosten vanaf 20 m² gerekend. Dat wil niet zeggen dat een kleinere ruimte niet gegoten kan worden. Het betekent dat er onder de 20 m² vaak een vaste prijs wordt gehanteerd.

De klus zou simpelweg niet winstgevend genoeg zijn als er voor kleinere ruimten een lage prijs wordt gerekend. Dat komt doordat er voor elke gietvloer relatief hoge vaste kostenposten worden gemaakt. Voor een ruimte kleiner dan 20 m² kun je dus alsnog uitgaan van deze prijsklasse.

Gietvloer kosten vergelijken?
Met alle opties voor een gietvloer, kan het lastig zijn om de juiste prijs voor jouw ideale vloer te vinden. Door offertes aan te vragen en te vergelijken weet je altijd precies wat jouw gietvloer gaat kosten!
arrow Vraag offertes aan

De kleur is van invloed op de prijs

Een gietvloer kan in verschillende kleuren gelegd worden. Deze kleuren variëren van lichtgrijs tot een mooie, donkere tint. De kleur is echter wel van invloed op de prijs. In de meeste gevallen is het zo dat de basiskleur van de gietvloer het goedkoopst is. Als de kleur van de nieuwe vloer aangepast moet worden kun je rekenen op extra onkosten.

Een gietvloer in twee verschillende kleuren

Als je een gietvloer met een unieke uitstraling wil kun je kiezen voor een tweekleurige gietvloer. De twee gemixte kleuren geven haast een marmereffect. Om zo’n gietvloer netjes te leggen is veel ervaring en kunde nodig. Voor zo’n gietvloer betaal je vanzelfsprekend een hoger prijskaartje.

Zo’n duokleur wordt ter plekke gecreëerd. De vakmannen mixen de kleuren en brengen ze direct aan. Op die manier heeft u een volledig unieke gietvloer, die niet nagemaakt kan worden. Hiervoor zullen wat arbeidskosten gerekend worden.

Ondergrond egaliseren

Voordat een gietvloer gegoten kan worden moet worden gecontroleerd of de ondergrond geschikt is. De ondergrond moet egaal en niet beschadigd zijn. Als dat niet het geval is zal de ondergrond eerst geëgaliseerd moeten worden. Daar worden extra onkosten voor in rekening gebracht.

Egaliseren verschilt per ondergrond

Hoeveel je kwijt bent aan het egaliseren van de ondergrond is vooraf niet in te schatten. De hoogte van het bedrag hangt af van flink wat factoren. Het is onder andere afhankelijk van de bestaande ondervloer en hoeveel lagen egaline vereist zijn.

Zelf egaliseren om te besparen

Om wat geld te besparen is het een mogelijkheid om zelf de ondergrond te egaal te maken. Dat moet echter in overleg met het gietvloerbedrijf gebeuren.

Voorkom bijkomende kosten

Als de egaline niet egaal genoeg wordt aangebracht zal het gietvloerbedrijf de gietvloer niet kunnen leggen. In dat geval moet het hele proces bovendien opnieuw uitgevoerd worden, waardoor je nog veel meer geld kwijt bent.

Soms zijn meerdere lagen egaline nodig

Als de ondergrond erg onregelmatig is kan het zijn dat er meerdere lagen egalisatiemortel nodig zijn. Als de ondergrond niet compleet egaal is zal de gietvloer niet mooi worden. In dat geval betaal je per laag egaline.

Reken op extra vervoerskosten

Omdat elke egalisatielaag voldoende moet drogen duurt het proces minstens een aantal dagen. Daarvoor zal het gietvloerbedrijf terug moeten komen en opnieuw de egaline moeten schuren en voorbereiden op een nieuwe laag.

Het kan zo zijn dat het gietvloerbedrijf voorrijkosten rekent per keer dat ze langskomen. Maak vooraf duidelijke afspraken over deze voorrijkosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De afwerkingskosten

Als een gietvloer eenmaal is gegoten zal de gietvloer nog netjes afgewerkt moeten worden. Zo’n gegoten vloer is dan namelijk nog niet mooi. Denk bijvoorbeeld aan een coating, randstroken en bijkomend kitwerk. Deze kostenposten zijn vaak niet automatisch in het prijskaartje opgenomen.

Door vooraf elk onderdeel in de offerte te laten specificeren kun je precies zien hoeveel je kwijt bent aan de afwerking van de gietvloer.

Een anti-slipcoating zorgt voor extra kosten

Een gietvloer is na afwerking best wel glad. Sommige mensen vinden dat juist charmant, anderen vinden het wat te gevaarlijk. Daarom kun je er na het laten gieten van de vloer voor kiezen om een anti-slipcoating aan te laten brengen. Deze coating zorgt ervoor dat de gietvloer gewoon belopen kan worden zonder kans op uitglijden.

gietvloer wordt aangebracht

Veiligheid is erg belangrijk

Hoewel deze coating een aparte kostenpost is zou je kunnen zeggen dat het je uiteindelijk weer een hoop onkosten en ellende kan voorkomen. Het is namelijk ook niet de bedoeling dat je in de lappenmand beland omdat je uitgegleden bent.

Laat een volledige verdieping gieten

Een van de meest effectieve manieren om op het totale prijskaartje te besparen is door een gietvloer over een volledige verdieping te laten leggen. Als een gietvloer over een gehele woonlaag wordt gelegd dalen de onkosten per vierkante meter flink.

Ingewikkeld werk

Als er meer of langer gewerkt moet worden betaal je logischerwijs meer arbeidskosten. Met name bij huizen met een lastige inrichting, zoals verhogingen, moeilijk bereikbare hoeken en veel trappen is het leggen van een gietvloer veel arbeidsintensiever. Het is goed om deze overwegingen mee te nemen voordat je beslist een gietvloer te nemen.

Combineren met het aanleggen van vloerverwarming

Als je van plan bent om in de toekomst vloerverwarming aan te leggen is het slim om het gelijktijdig met de gietvloer te doen. De gietvloer kan namelijk niet meer geopend worden zonder vernield te worden. Bovendien scheelt het je veel geld en moeite als je de klussen combineert.

De vloerverwarming verdient zichzelf terug

Het voordeel van vloerverwarming is dat deze investering zichzelf langzaamaan terug gaat verdienen. Je bespaart met vloerverwarming namelijk elke maand weer op de energiekosten. Bovendien zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat. Zo zal de gietvloer niet langer koud of kil aanvoelen.

Vraag vooraf meerdere offertes op

De verschillen in prijskaartjes van gietvloeren lopen behoorlijk uiteen. Elk gietvloerbedrijf hanteert zijn eigen tarieven. Om een volledig beeld van de totale prijs te krijgen is het verstandig om tijdig flink wat offertes op te vragen. Zorg ervoor dat je identieke aanvragen doet, zodat je de offertes achteraf goed kunt vergelijken.

Vergelijk de offertes onderling

Nadat je de aanvragen hebt ontvangen kun je ze vergelijken. Een van de belangrijkste tips bij het vergelijken van prijsaanvragen is dat je goed moet onderzoeken of bepaalde kostenposten achterwege zijn gelaten. Daar kom je achter door het bedrijf elke kostenpost uitgebreid te laten specificeren.

Te goed om waar te zijn

Als een prijs te goed lijkt om waar te zijn kun je erop rekenen dat het ook zo is. In veel gevallen zijn kostenposten expres verborgen of achterwege gelaten. Neem bijvoorbeeld voorbereidingskosten, voorrijkosten of afwerkingskosten. Het bedrijf moet alle onderdelen precies kunnen onderbouwen.

Poyurethaan

De Polyurethaanvloer wordt ook wel als PU afgekort en er wordt zelfs over PU-vloer gesproken door de vaklieden en liefhebbers. PU valt onder de groep kunstharsgebonden vloeren en is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De meeste mensen vinden deze moderne gietvloer niet alleen mooi, maar ook prettig schoon hygiënisch ogen.

Epoxyvloeren

Epoxygietvloeren zijn heel erg hard en daarom zeer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Voor particulier gebruik zijn PU gietvloeren eigenlijk erg goed geschikt, omdat deze zachter zijn dan epoxygietvloeren en bovendien elastisch.

Door deze eigenschappen zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer loop- en wooncomfort.

Veelgestelde vragen

Waarom is gietvloer zo duur?

+
Een gietvloer is relatief duur omdat het een secuur werkje is dat veel tijd kost. Elke laag moet droog zijn voor de volgende laag, waardoor de klus meerdere dagen duurt. Ook moet de vloer helemaal vlak zijn en is het chemische aanmaakproces van de vloer duur.

Wat is goedkoper gietvloer of tegels?

+
Tegels kunnen goedkoper zijn dan een gietvloer, maar gemiddeld zullen ze ongeveer hetzelfde kosten. Dit komt omdat tegels flink verschillen in de prijs en een gietvloer wordt goedkoper naar mate je een groter oppervlak laat gieten.

Wat is duurder PVC of gietvloer?

+
Een gietvloer is duurder dan PVC. De prijs van een gietvloer kan al snel twee keer meer zijn dan de prijs van PVC.

Is een gietvloer goedkoop?

+
Een gietvloer is een van de duurdere soorten vloer. Je kunt het wel goedkoper maken door een groter oppervlakte te laten doen of zelf aan de slag te gaan met het gieten of kopen van materialen.

Gietvloer kosten: gratis offertes

Een gietvloer is vaak een flinke investering, maar door offertes te vergelijken kun je toch de beste prijs vinden. Door het formulier hieronder in te vullen krijg je vrijblijvend offertes toegestuurd van ervaren vloerenleggers uit jouw regio!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar moet de gietvloer worden aangebracht?
2*. Geschatte aantal m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes