PU Vloer | Kosten | Voor- en nadelen van de mooie PU vloer

De PU vloer is de mooiste gietvloer die een ruimte luxueuzer, strakker en echt bijzonder maakt. Ontdek alle voor- en nadelen plus prijzen bij elkaar van de polyurethaan vloer. De PU Vloer is eigenlijk de enige echte gietvloer. Deze zorgt voor het echte gietvloer uiterlijk, dus strak, hoogwaardig en erg mooi.

PU gietvloer wordt over vloerverwarming aangebracht


Wat kost een polyurethaan gietvloer per m2?

De kosten voor een PU gietvloer ligt tussen de € 60 en € 80 per m². De exacte kosten voor een PU gietvloer prijs zijn afhankelijk van vierkante meters (een grotere oppervlakte is per m² goedkoper), de huidige ondervloer en de kleur die je wilt hebben.

Prijs voor betonlook?

Betonlook is een speciaal soort PU gietvloer dat voor een prachtige uitstraling zorgt. Dat is ook te merken aan de kosten per vierkante meter. De prijs voor een PU gietvloer met betonlook ligt tussen € 100 en € 120 per m².

Hoe lang gaat een PU gietvloer mee?

De levensduur van een PU gietvloer is ongeveer 30 jaar. Echter is dit wel met enige onderhoud. Zo is het verstandig om iedere 5 jaar een nieuwe beschermende topcoat laag aan te laten brengen. Dit zorgt ervoor dat de gietvloer ook echt 30 jaar mee kan gaan.

Verschil tussen epoxy en PU vloer?

Wat is de ervaring in het gebruik en wat is het verschil tussen epoxy en een PU vloer? Wellicht vraag je je dit ook af. Nu, het belangrijkste verschil tussen epoxy en polyurethaan is de hardheid van de vloer. Epoxyvloeren zijn nog harder dan PU vloeren en daarom zeer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Voor particulier gebruik zijn polyurethaan gietvloeren juist weer meer geschikt, aangezien deze zachter zijn dan epoxyvloeren en bovendien elastisch. Door deze eigenschappen zijn PU gietvloeren beter bestand tegen krassen en geven ze meer loop- en wooncomfort.

Benieuwd naar een PU vloer?
Een PU gietvloer is een erg veelzijdige keuze en daardoor voor veel woningen geschikt. Vraag vrijblijvend offertes aan om prijzen te vergelijken en de beste deal te vinden!
arrow Vraag offertes aan

Voordelen en nadelen van een Polyurethaan vloer

De polyurethaan vloer heeft een aantal pluspunten:

 • Erg mooi naadloos en dit geeft een superstrakke moderne look
 • Geheel vloeistofdicht en makkelijk schoon te maken. (vriendelijk voor huisstofallergie)
 • Beetje elastisch en gaat niet scheuren en kan ook op iets minder stabiele ondergronden. Toepassing op bijvoorbeeld een houten vloer (kies dan wel voor versterking met een glasvezelbewapeningslaag)
 • Kan altijd in combinatie met vloerverwarming worden toegepast
 • Beetje geluiddempend, maar natuurlijk minder dan vloerbedekking laten verwijderen. Hij is wel stiller dan Epoxy en indien noodzakelijk kan nog een extra dempingslaag worden aangebracht.

Nadelen

Helaas zijn er ook wat nadelen aan de PU vloer

 • Het aanbrengen (het ‘gieten’) neemt erg veel tijd in beslag die veel mensen niet hebben. De 4 à 5 lagen hebben ook de 4 à 5 dagen nodig
 • Redelijke sterke geur tijdens het gieten van dit type gietvloer (ook nog wel afhankelijk van de soort polyurethaan)
 • De PU vloer blijft ondanks de sterke toplaag toch wel enigszins gevoelig voor krassen.
 • Het zelf aanbrengen van de gietvloer is lastig, dus het aanleggen door een gespecialiseerd bedrijf is vaak nodig en dat kost wat.
PU gietvloer in badkamer

Dikte polyurethaan vloeren

De dikte kan zomaar een paar millimeter tot 10 millimeter zijn. Deze laag dikte van een PU vloer wordt bepaald door het aantal lagen en de laagdikte per laag. Iedere dag wordt er 1 laag aangebracht.

 • Laag 1: Schuren van de ondergrond en aanbrengen van een primerlaag
 • Laag 2: Goede primerlaag (dit is een grondlaag) opschuren, aanbrengen van een egalisatielaag
 • Laag 3: Gieten van de polyurethaan vloer (de uiteindelijke vloer)
 • Laag 4: Aanbrengen van de toplaag (coating)
 • Laag 5: Aanbrengen van een 2e en laatste toplaag (2 componenten polyurethaan)

Onderhoud

Het onderhoud van de PU vloer is erg afhankelijk van de mate van gebruik en het dragen van schoenen/ sokken. Bij schoenen is het dan ook de vraag of het harde (punt) zolen zijn of rubberen zolen. Deze laatste wil je voorkomen uiteraard.

Schoonmaken

Het reinigen is simpel maar het is goed om de aandachtspunten op een rij te zetten voordat je de keuze maakt. Zo’n gladde vloer ziet er niet namelijk alleen mooi en stijlvol uit, hij is ook nog eens prettig duurzaam in gebruik. Hij gaat langer mee dan vloerbedekking, linoleum en andere vloeren.

Reinigen

Het beste kun je hem als volgt reinigen:

 1. Verwijder de wat grotere dingen/ steentje en papiertjes als er veel ligt. Haal deze losse rommel weg door middel van een normale (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of door middel van je stofzuiger.
 2. Daarna kun je de vloer reinigen door middel van bijvoorbeeld een microvezel vlakmop samen met een zeepvrij reinigingsmiddel.
 3. Probeer er ook op te letten, zolang de polyurethaan vloeren nog nat zijn, niet wordt betreden om intrekkende natte voetstappen te voorkomen. Dit blijf je zien en dat is zonde van het schoonmaken.

LET OP: Gebruik geen schuurspons of ander iets wat krasjes zou kunnen veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet. Een dergelijk zeepvrij middel las je zojuist al en sterker is niet nodig. Gebruik ook geen sterke oliegeïmpregneerde doeken voor het weghalen van vuil. De olie uit die doeken laat namelijk een dun laagje achter op de vloer (het zogenaamde residu). Dit residu trekt daarna namelijk vuil aan en houdt het vast zodat er een lelijke sluiervervuiling te zien blijft. Een simpele (en goedkopere) microvezeldoek of de stofzuiger is slimmer.

PU vloer: vrijblijvend offertes vergelijken

Een PU vloer is mooi, maar kost veel tijd om te plaatsen. Door de vele lagen waar deze vloer uit bestaat, is het slim om deze klus uit te besteden aan ervaren vloerleggers die precies weten wanneer de volgende laag gegoten kan worden. Vul onderstaande formulier in en wij matchen je met specialisten uit jouw regio!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Waar moet de gietvloer worden aangebracht?
2*. Geschatte aantal m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes