Regenpijp verstopt kosten | Hoe los ik het probleem op?

Vaak komt een ontstopping doordat het water niet meer weg kan stromen, hierdoor kan je regenpijp verstopt raken. Als je problemen hebt dan kun je deze het beste ontstoppen of repareren.

Regenpijp verstopt kosten

Hemelwaterafvoer verstopt, wat nu?

Heb je te maken met een verstopte regenpijp? Dit kan een irritant probleem zijn, vooral als het hemelwater niet goed kan weglopen. Het ongemak en de mogelijke kosten hiervan kunnen stressvol zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen, variërend van het zelf verwijderen van vuil en bladeren tot het inschakelen van een professional.

Wacht niet te lang met een verstopte afvoer

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het repareren of ontstoppen van je regenpijp. In het ergste geval kan er vocht via de buitenmuur de woning binnenkomen. Een lekkage verhelpen brengt veel meer problemen met zich mee dan een tijdige reparatie. Een loodgieter heb je bij de ontstopping bij iedere verbouwing nodig en deze specialist in ‘alles met water’ bespaart je veel tijd en zorgen.

Kosten

De kosten van het ontstoppen of repareren van je dakgoot en regenpijp hangen vooral af van de keuze om het zelf te doen of om het te laten doen. Bij het zelf repareren van een lekkage van je regenpijp houdt je rekening met een materiaalprijs van de bouwmarkt van ongeveer 40 euro.

Zelf doen

Wanneer je ervoor kiest om het zelf te doen hoef je alleen maar rekening te houden met de prijs van het materiaal dat je nodig hebt. Een ontstoppingsveer van ongeveer 5 meter heb je al bij de bouwmarkt voor zo’n 13 euro. Dit kan bij een verstopping dus al genoeg zijn als je het zelf voor elkaar krijgt.

Wat kost het om het te laten doen?

Laten doen is altijd duurder, dit heeft te maken met materiaalkosten, voorrijdkosten, arbeidsloon etc. De uiteindelijke prijs zal per bedrijf verschillen, dus het is aan te raden om deze goed met elkaar te vergelijken alvorens je iemand laat komen om de klus te klaren.

Vakman inschakelen

Allereerst zorgt de vakman ervoor dat het vuil van de goot (en zoveel mogelijk in de regenpijp) wordt verwijderd. Dit word vaak gewoon gedaan met een ladder en een simpel schepje of handwerk en zal niet zoveel tijd kosten. Zodra het vuil van het dak verwijderd is maakt de specialist gebruik van een hogedrukreiniger om druk te zetten op de regenpijp. Mocht je dit zelf willen proberen met een hogedrukreiniger zorg er dan voor dat de druk niet te hoog staat. Zo kan de regenpijp namelijk beschadigd worden.

Moeilijk te bereiken

Wanneer een regenpijp niet makkelijk bereikbaar is zullen er mogelijk beugels verwijderd moeten worden. Wanneer dat niet mogelijk is zal de regenpijp moeten worden doorgezaagd. Wanneer de verstopping is opgelost wordt deze hersteld zodat hij weer goed kan functioneren. Vaak is dit een goedkopere optie dan een geheel nieuwe regenpijp te plaatsen.

Is je regenpijp verstopt?
Het is belangrijk om een verstopte regenpijp zo snel mogelijk te repareren. Door een vakman in te schakelen weet je zeker dat de klus goed wordt uitgevoerd en je geen verdere schade krijgt.
arrow Vraag offertes aan

Regenpijp lekkage

Als de regenpijp lekt is dit natuurlijk erg vervelend. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen zodat je eventuele wateroverlast/schimmel kunt voorkomen.

Dakgoot ontstoppen, hoe pak je het schoonmaken aan?

Allereerst is het noodzakelijk om te kijken waar de lekkage precies zit en deze vervolgens te repareren. Een regenpijp is niet altijd even makkelijk bereikbaar, dus zorg in ieder geval ervoor dat je maatregelen treft om de verstopte afvoer te laten repareren om zo snel mogelijk het probleem te verhelpen.

Vervolgens neem je de volgende stappen

 • Kijk eerst wat voor regenpijp je hebt (Pvc, koper of zink) en haal vervolgens bij de bouwmarkt de juiste delen en materialen voor de reparatie.
 • De regenpijp demonteren, Meestal gebeurt dit eenvoudig door de beugels te verwijderen waarmee de regenpijp vast zit.
 • De regenpijp uit elkaar halen.
 • De beschadigde stuk(ken) vervangen samen met de regenpijp vervangen.
 • De regenpijp weer in elkaar zetten en monteren.
Regenpijp verstopt kosten

Dakgoot verstopt

De dakgoot is bedoeld om het water op te vangen en af te voeren en voorkomt dat het water rechtstreeks op de muren of tegen de gevel komt. Hiermee voorkomt je dus vochtproblemen en zorg je dat het water naar het riool loopt, maar wat nou als de dakgoot verstopt raakt? Voorkom dat de verstopping dakgoot lekkage en verdere schade kan veroorzaken.

Soorten vuil

 • Afval van dakpannen
 • Bladeren en takken
 • Plastic
 • Vogelpoep
 • Mos

Gevolgen van verstopping

 • Lekkages
 • Overstroming bij zware regen
 • Natte buitenmuur of aangetaste metselspecie
 • Houtrot en/of schimmels
 • Onkruid of planten die in de dakgoot groeien

Ontstoppen

De verstopte dakgoot ontstoppen doe je door het opgehoopte vuil uit de dakgoot en bij de verbinding van de regenpijp te verwijderen. Na het verwijderen zal het water weer goed weg kunnen stromen. Je kunt dit zelf doen als je handig bent en op hoogte wilt werken of je kunt het ook laten doen.

Ijzerdraad om bladeren te verwijderen

Als het vuil wat diep in de verstopte regenpijp is gaan zitten kun je het beste ijzerdraad gebruiken om dit eruit te vissen, door middel van het buigen van de ijzerdraad kun je een haak maken waarmee je eenvoudig het vuil kunt verwijderen uit de regenpijp, dit is een handige en goedkope optie wanneer de regenpijp makkelijk bereikbaar is.

Ontstoppingsveer

Als de regenpijp lekt bij een verbindingsstuk dan kun je een ontstoppingsveer gebruiken om het vuil te verwijderen. Dit vuil zit meestal vlak onder de lekkage opgehoopt. Deze manier van ontstoppen kun je vanuit zowel de boven als onderkant doen. Als het nog niet is gelukt kun je ervoor kiezen om een hogedrukreiniger of een ontstopping set toe te passen.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is een verstopping verhelpen?

+
De kosten hangen af van of je het zelf doet of laat doen. De kosten beginnen bij enkele tientjes en lopen daarna verder op.

Kan een regenpijp verstopt raken?

+
Ja, een regenpijp kan verstopt raken door vuil zoals bladeren en takjes.

Wat te doen bij een hardnekkige verstopping?

+
Bij een hardnekkige verstopping kan er met een hogedrukspuit in de regenpijp gespoten worden.

Regenpijp verstopping: offertes vergelijken

Bij een verstopte regenpijp is het belangrijk dat deze snel wordt gerepareerd. Door onderstaand formulier in te vullen krijg je vrijblijvend offertes toegestuurd, zodat je nooit te veel moet betalen voor deze klus.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes