Regenpijp vervangen kosten | Begin op tijd met het vervangen

De regenpijp zorgt er voor dat het regenwater dat op jouw dak valt op een goede manier wordt afgevoerd. Als deze regenpijp kapot is, moet je zo snel mogelijk tot vervanging overgaan. De regenpijp vervangen moet altijd nauwkeurig gebeuren. Maar kun je deze werkzaamheden zelf uitvoeren? En welke kosten komen hier allemaal bij kijken?

Regenpijp Vervangen

De kosten voor een regenpijp vervangen

Een regenpijp vervangen brengt te allen tijde kosten met zich mee. Het is daarom belangrijk dat je vooraf weet waar je allemaal aan moet denken. De prijzen zijn afhankelijk van:

  • Het materiaal dat je gaat gebruiken en de kosten ervan.
  • Eventueel gereedschap als je de regenpijp zelf wilt vervangen
  • De lengte, vorm en diameter van de gekozen regenpijp
  • Eventuele extra kosten wanneer je een professional inhuurt

Wat kost een zinken regenpijp vervangen per meter?

De prijs voor het vervangen van een zinken regenpijp is afhankelijk van de vorm en de grootte ervan. Hieronder zie je een overzicht met de verschillende materialen en de gemiddelde prijs per meter.

Materiaal regenpijpDe gemiddelde prijs per meter
Zinken regenpijp€ 35,- en € 55,- per meter
PVC regenpijp€ 25,- en  € 35,- per meter
Aluminium regenpijp€ 30,- en € 50,- per meter
Koperen regenpijp€ 40,- en € 50,- per meter

Verschillende regenpijpen om uit te kiezen

Een regenpijp vervangen kan door middel van veel verschillende manieren. Er zijn namelijk verschillende soorten regenpijpen met elk hun eigen voordeel. Deze kun je allemaal aanpassen aan jouw situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afmetingen, verschillende kleuren, maar ook de materialen waarvan deze gemaakt zijn. Het is belangrijk dat je hiervoor bekijkt wat er nodig is voor jouw woning, zodat je voorkomt dat er binnen een korte tijd weer extra problemen ontstaan.

Het soort regenpijp kan daarbij ook weer aangepast worden aan de hoeveelheid water dat hier doorheen moet. Op sommige plaatsen zul je namelijk meer water hebben dan op andere plaatsen. De meest voorkomende regenpijpen zijn een zinken regenpijp, een regenpijp van PVC en een koperen regenpijp.

PVC-regenpijp

Een PVC-regenpijp is te verkrijgen in verschillende maten en verschillende kleuren. PVC wordt vaak gekozen omdat het een duurzame optie is en het is ook de goedkoopste optie. Het materiaal is goed bestand tegen roest en corrosie. Een pvc-regenpijp is licht van gewicht en eenvoudig te installeren.

Hoelang gaat een PVC-regenpijp mee?

PVC is een sterk materiaal en kan goed tegen verschillende temperaturen en weersomstandigheden. Een regenpijp van PVC gaat gemiddeld 12 jaar mee. 

Zinken regenpijp

Zink is de meest gebruikte optie. Zink is duurzaam, heeft weinig onderhoud nodig en gaat lang mee. Zink is wat duurder dan PVC, maar gaat dan ook een stuk langer mee, gemiddeld 40 jaar. 

Koperen regenpijp

Koper is een erg sterk materiaal en koper is ook goed bestand tegen water door een oxidelaag. Een koperen regenpijp wordt vaak gekozen voor een luxe uitstraling. Koper is duurder, maar een koperen regenpijp heeft dan ook een lange levensduur tot wel 80 jaar.

Aluminium regenpijp

Naast bovenstaande regenpijpen heb je ook nog een aluminium regenpijp. Een aluminium regenpijp geeft een mooie en moderne uitstraling aan de woning. Naast de moderne uitstraling heeft aluminium ook het voordeel dat het lang mee gaat en verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen.

Extra afvoersystemen aansluiten

Een regenpijp vervangen geeft jou niet alleen de mogelijkheid om problemen aan de regenpijp op te lossen, maar ook om voor extra afvoersystemen te zorgen. Het is namelijk belangrijk dat het water op een goede manier afgevoerd wordt. Niet iedere regenpijp is geschikt voor het koppelen aan dit systeem. Door eerst te bepalen welke afvoersystemen je bij de woning wilt hebben, zorg je er ook voor dat jij weer van extra gemakken bent voorzien. Hier kun je ook altijd adviezen voor krijgen van dakdekkers, waardoor je alles helemaal naar wens kunt krijgen en ook beter weet welk systeem bij jouw situatie past.

Wanneer moet je een regenpijp vervangen?

Een regenpijp vervangen moet eens in de zoveel tijd gebeuren. De materialen waarvan de regenpijp zijn gemaakt, kunnen namelijk sterk verouderen. Hierdoor komen er scheuren in de pijp. Ook de bevestigingsstukken van de regenpijp kunnen hierdoor minder goed op elkaar aansluiten. Dit zorgt voor daklekkages want het water kan niet meer naar behoren weglopen. Dit kan op een later moment ook weer voor grotere overlast zorgen. Het water zal immers op jouw terras of ergens anders in de buitenruimte blijven staan. Ook kan er na een verstopping in de regenpijp schade zijn ontstaan. Door op tijd tot een vervanging over te gaan, voorkom je dat het water overal naartoe kan en weer netjes naar het riool afgevoerd wordt. 

Wanneer moet je een regenpijp repareren?

Wanneer je het idee hebt dat de regenpijp door een verstopping of door weersomstandigheden beschadigd is geraakt is het verstandig om de regenpijp zo snel mogelijk te repareren. Hierdoor voorkom je eventuele lekkage. Door een verstopte regenpijp op tijd te repareren kan je soms ook voorkomen dat je de hele regenpijp moet vervangen. Hoewel je dan wel de kosten voor een verstopte regenpijp moet betalen zal het minder zijn dan het vervangen. 

Regenpijp laten vervangen?
Voor een goede afwatering, is de regenpijp erg belangrijk. Op tijd de regenpijp laten vervangen bespaart al op de kosten, en door gratis offertes te vergelijken kun je nog meer besparen.
arrow Vraag offertes aan

Wie repareert een regenpijp?

Een regenpijp vervangen lijkt in eerste instantie een eenvoudige klus. Echter komen er ook verschillende werkzaamheden bij kijken waar je minder ervaring mee hebt. Als je denkt dat je de werkzaamheden niet tot een goed einde kunt brengen, kun je het beste professionele hulp inschakelen voor de juiste werkwijze. Dakdekkers weten precies wat er allemaal mogelijk is en hoe je ervoor zorgt dat de regenpijp ook daadwerkelijk goed bevestigd is. Ook kun je deze werkzaamheden uit handen geven als je er zelf weinig tijd voor hebt. Binnen een korte tijd ben je verzekerd van een goede regenpijp.

Kun je de reparatie ook zelf doen?

In plaats van de reparatie uit te besteden aan dakdekkers, kun je het ook zelf doen. Hiervoor moet je alle materialen aanschaffen die nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren. Zorg ook voor de juiste gereedschappen. Als je nog niet precies veel ervaring op het gebied hebt, kun je voldoende instructies terugvinden op het internet die jou hierbij kunnen helpen. Het voordeel van het uitvoeren van de werkzaamheden is dat je dit kunt doen op een moment dat het bij jou het beste uitkomt. Hoewel het soms iets langer duurt, kan het wel zorgen voor goede resultaten en kun je tevreden terugkijken op hoe jij het aangepakt hebt.

het vervangen van een regenpijp

Hier kun je op letten bij het laten vervangen van een regenpijp

Een regenpijp vervangen brengt een hoop keuzes met zich mee, waardoor je goed moet weten waar je allemaal op moet letten. Voordat je tot de vervanging en de aankoop over kunt gaan, is het belangrijk om een aantal factoren in het achterhoofd te houden. Maar welke factoren zijn dit dan precies? Onderstaande factoren mogen niet ontbreken tijdens het maken van een keuze.

De afmetingen van de nieuwe regenpijp

Wanneer je een nieuwe regenpijp nodig hebt ter vervanging van jouw vorige, is het goed om hierbij naar de afmetingen te kijken. Er bestaan veel standaardafmetingen, maar het kan ook zijn dat jouw variant afwijkt. Het is daarom altijd verstandig om naar de diameter te kijken voordat je een eerste selectie maakt. Ook moet je goed naar de andere afmetingen kijken. Denk hierbij aan de lengte, welke een groot verschil op kan leveren voor jouw dak. Wanneer je de afmetingen voor jezelf op een rij zet, voorkom je dat je op een later moment nog extra materialen nodig hebt om alles goed aan te laten sluiten.

Het monteren aan de dakgoot

en regenpijp vervangen houdt niet alleen in dat je de buizen aan moet schaffen, maar ook dat je de juiste bevestiging realiseert. Hierbij moet je onder andere kijken naar de aansluiting op de dakgoot. Er is vaak een speciaal koppelstuk beschikbaar voor de dakgoot, zodat het volledig waterdicht is en de dakgoot en regenpijp goed in elkaar aansluiten. Naast dakgoten kun je ook nog aan andere bevestigingsmaterialen denken. Hierbij moet je denken aan de extra bevestigingsbeugels voor aan de muur. Het is belangrijk dat de regenpijp niet verschuift, zodat er ook geen inkepingen ontstaan waar het water doorheen kan komen tijdens een harde regenbui.

De benodigde tussenstukken bevestigen

Bij een regenpijp is het ook goed om te bekijken of je nog extra tussenstukken nodig hebt. Een regenpijp komt in veel gevallen in een rechte buis. Echter kan het zijn dat je de pijp op een geheel ander punt uit wilt laten komen. In dit geval dienen de juiste tussenstukken aangeschaft te worden, welke het water omleiden naar het afvoerputje of een ander afvoersysteem. Deze tussenstukken dienen daarbij weer bevestigd te worden op de regenpijp. Ook hier zijn dus voldoende bevestigingsmaterialen voor nodig en moet je ervoor zorgen dat alles goed op elkaar aansluit. De tussenstukken moet je daarom ook met veel zorgvuldigheid uitzoeken voordat je met het vervangen van jouw regenpijp begint.

Het afvoersysteem voor het regenwater

Wanneer je jouw regenpijp gaat vervangen kan het ook aan te raden zijn om gelijk naar een goed afvoersysteem te kijken. Deze heb je namelijk ook nodig om ervoor te zorgen dat het water niet meer naar boven komt. Er zijn een groot aantal afvoersystemen te verkrijgen en je kunt hierbij ook zorgen voor het opslaan van water voor hergebruik. Het is daarbij afhankelijk van jouw wensen en woonsituatie waar je het beste mee uit bent. Door de specificaties van de verschillende systemen goed met elkaar te vergelijken, voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt en er nog niet voldoende plezier aan behaalt. Wanneer er schade is geweest aan je afvoersysteem, maar je deze wel kan houden kan je kijken of je de afvoer kan laten repareren.

Snel met de vervanging beginnen

Wil je jouw regenpijp snel laten vervangen? Schakel dan een specialist in en geniet binnen een korte tijd weer van de goed werkende regenpijp. Dankzij de jarenlange ervaring en voldoende vakkennis voorkom jij dat jouw regenpijp niet naar behoren werkt. Vooraf kun je alle wensen doornemen, zodat de professional weet wat er allemaal staat te gebeuren. Jij zorgt er hiermee voor dat jouw regenpijp snel weer werkt en je geen wateroverlast krijgt na een harde regenbui. Maak daarom snel een afspraak en zorg ervoor dat de regenpijp vervangen wordt.

Regenpijp vervangen: offertes vergelijken

Op tijd een regenpijp laten vervangen bespaart je veel wateroverlast en geld. Door onderstaand formulier in te vullen koppelen wij jou aan erkende vakmannen die snel en efficiënt de regenpijp kunnen vervangen. Door offertes te vergelijken kun je de beste vakman en de beste prijs voor deze klus vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes