Kosten Dakdekker | Een specialist voor je dak

Het dak is een belangrijk onderdeel van je huis en moet dan ook goed worden onderhouden. Je kunt dit zelf doen, maar professionele dakdekkers hiervoor inhuren is een stuk slimmer en veiliger.

dakdekker op dak

Wat kost gemiddeld een dakdekker per uur?

Hoeveel het kost om een dakdekker in te huren, ligt aan een aantal factoren. Een dakdekkersbedrijf zal vaak tussen een vast tarief of een prijs voor een dakdekker per uur kiezen. Bij een uurtarief moet je rekenen op ongeveer € 35 tot € 45 per uur, dit is exclusief de kosten voor het materiaal. Een vast tarief ligt vaak aan de soort klus.

Uurloon bedrijf: Voorrijkosten, arbeidskosten en materiaalkosten

De gemiddelde kosten van een dakdekkersbedrijf kunnen dus flink verschillen. Je moet sowieso rekening houden met de voorrijkosten en de arbeidskosten. Dit zullen vaak de hoogste kosten zijn van de uiteindelijke dakdekker prijs. Ook zullen materiaalkosten en btw bij de prijs inbegrepen zitten. Wanneer je ook oude dakbedekking laat vervangen, kunnen hier ook kosten voor het verwijderen bij komen kijken.

Kosten van materiaal kunnen verschillen

De voorrijkosten en arbeidskosten zul je het meeste zien en deze zullen ook weinig verschillen. Er wordt vaak met een vaste prijs per kilometer en per uur gerekend. De materiaalkosten kunnen daarentegen wel erg anders zijn. Een simpele lekkage repareren is soms alleen iets kleins vervangen, maar kan ook een complete dakrenovatie betekenen als je de lekkages niet op tijd opmerkte. Dit heeft dan ook invloed op de prijs van een dakdekker per uur.

Dakbedekking

Ook kan het materiaal van de dakbedekking zelf flink in prijs verschillen. Of je met bitumen, riet of dakpannen moet werken, het heeft allemaal een ander kostenplaatje. Je bent met een dakdekkersbedrijf wel vaak goedkoper uit dan wanneer je zelf bezig gaat, omdat zij niet de consumentenprijs hoeven te betalen. Zo kun je door het renoveren over te laten aan dakdekkers toch een lagere prijs krijgen.

De staat van het dak beïnvloedt het uurtarief

Hoeveel werk er gedaan moet worden, heeft natuurlijk ook een effect op de kosten van een dakdekker. Als er alleen maar een paar dakpannen gerepareerd hoeft te worden, kost dit minder dan een complete leien dakbedekking renoveren. Daklekkages kunnen snel te verhelpen zijn, maar wanneer de lekkage de constructie van het dak heeft aangetast, moet er veel meer werk worden verricht.

Benieuwd naar de dakdekker kosten?
Dakdekkers kunnen bijna elke klus aan het dak uitvoeren, maar de prijzen kunnen flink verschillen. Vraag vrijblijvend offertes aan om de beste prijs voor jouw klus te vinden.
arrow Vraag offertes aan
dakdekkers aan het werk

Waaraan moet je denken bij dakdekker inhuren?

Om zo goed en goedkoop mogelijk uit te zijn, kun je het beste met een aantal dingen rekening houden. Zo krijg jij de beste dakdekker voor je klus en weet je zeker dat deze goed wordt uitgevoerd. Geen dak is hetzelfde en elke dakdekker is weer gespecialiseerd in een ander soort dak.

Gespecialiseerd dakdekkersbedrijf

Dit is dan ook een van de eerste dingen waar je op moet letten. Een schuin dak of hellend dak vereist een andere aanpak dan een plat dak. Een pannendak heeft een andere aanpak nodig dan een plat dak met bitumen, of zelfs een groendak. Je kunt natuurlijk de beste dakdekker in het algemeen kiezen, maar als je een gespecialiseerde dakdekker kunt vinden, zal dit tot een veel beter resultaat zorgen.

Meer klussen tegelijk

Wanneer je meer klussen op hetzelfde moment laat uitvoeren, ben je uiteindelijk goedkoper uit qua kosten. Laat bijvoorbeeld meteen de staat van je dakgoot controleren, of vervang de verweerde dakpannen. Of vraag aan je buren of zij ook hun pannendaken willen laten renoveren. Zo krijg je het meeste werk voor een mooie prijs.

Regelmatig onderhoud en inspectie

Voorkomen is beter dan genezen, en dit geldt ook voor je dak. Pannendaken en een groendak zijn extra gevoelig voor een lekkage. Een plat dak is gevoeliger hiervoor dan een hellend dak. Door een dakdekker regelmatig even een controle te laten doen en de kleine problemen meteen aan te laten pakken, verleng je de levensduur van je dak. Een goede dakdekker zal op tijd laten weten wanneer je moet renoveren of wanneer dit nog lang niet nodig is.

Waarom een dakdekker inschakelen?

Veel klussen in en rondom het huis kun je makkelijk zelf aanpakken als je een beetje handig bent. Maar wanneer het over je dak gaat, is het juist verstandig om een professioneel dakdekkersbedrijf in te huren hiervoor. Zij zijn gespecialiseerd in dakwerkzaamheden en kunnen zo veilig en snel je dak weer zo goed als nieuw maken.

Type dak

Elke soort dak heeft zijn eigen aanpak nodig, en er zijn veel soorten om uit te kiezen. Er zit al een verschil tussen platte daken, hellende daken en schuine daken. Maar ook een dak van riet, bitumen of pannen heeft een andere aanpak nodig. Om ervoor te zorgen dat je huidige dakbedekking zo lang mogelijk goed blijft, is een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf een goede keuze.

Dakdekker kosten: vrijblijvend offertes aanvragen

Heb je een klus voor de dakdekker? Het kan nogal wat tijd en moeite kosten om de beste dakdekker voor de juiste prijs te vinden. Door onderstaand formulier in te vullen kunnen wij ervaren dakdekkers uit de omgeving aan jouw klus koppelen, waardoor je de juiste expertise en professioneel resultaat kunt garanderen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes