Dakbedekking schuur vervangen | Kies passende dakbedekking

Welke dakbedekking is geschikt voor jouw schuur? Weet waar je rekening mee moet houden en wat de kosten van dakbedekking voor een schuur zijn. Lees hier alles wat je moet weten over dakbedekking voor een schuur.

Kleine schuur met nieuwe dakbedekking

Welke type dakbedekking is geschikt voor jouw schuur?

Wanneer je nieuwe dakbedekking voor je tuinhuis, schuur, blokhut of overkapping wil, moet je weten welk type dakbedekking je wil kiezen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten dakbedekkingen.

Verschillende factoren

Welke dakbedekking geschikt is voor jouw schuur kan van een aantal factoren afhangen. Vaak wordt voor een schuur voor wat lichtere en goedkopere dakbedekking gekozen dan voor andere gebouwen. Zo zijn er opties zoals dakshingles, die een stuk goedkoper zijn dan dakbedekkingen voor woningen.

Mogelijkheden van het dak

Je moet rekening houden met de mogelijkheden van het dak. Gaat het om een schuin dak of om een plat dak, en wat is de draagkracht van de dakconstructie? Uiteraard zijn ook je eigen smaak en het geplande budget belangrijke factoren wanneer je nieuwe dakbedekking gaat kiezen. Let daarnaast op de levensduur, isolerend vermogen en andere eigenschappen van de dakbedekkingen.

Wat kost een nieuw dak voor je schuur?

De kosten van het vervangen of nieuw plaatsen van de dakbedekking van een schuur kunnen erg uiteen lopen. Naast de dakbedekking die je kiest zijn er uiteraard meerdere factoren die een rol spelen. Moet de oude dakbedekking bijvoorbeeld nog verwijderd worden, is de schuur erg lastig te bereiken en om wat voor dakvorm gaat het? Vraag voor een betere prijsindicatie vrijblijvend een offerte aan.

Gemiddelde prijs dakbedekking schuur per vierkante meter

  • Bitumen dakbedekking: €40 tot €60 per m²
  • EPDM dakbedekking: €60 tot €80 per m²
  • PVC dakbedekking: €50 tot €80 per m²
  • Extensief groendak: €40 tot €100 per m²
  • Intensief groendak: €85 tot €200 per m²
  • Dakshingles: €12 tot €25 per m²
  • Dakplaten: €20 tot €60 per m²
  • Dakpannen: €30 tot €60 per m²
Dakbedekking laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk dakbedekking offertes

Goedkope dakbedekking schuur

Bitumen dakbedekking is een populaire en relatief goedkope optie met prijzen rond de €45 per vierkante meter. Een alternatief voor bitumen is EPDM, wat iets duurder is maar beter bestand tegen weersomstandigheden. Andere budgetvriendelijke opties zijn onder meer dakshingles en dakplaten, die gemiddeld tussen de €12 tot €25 en €20 tot €60 per vierkante meter kosten. Houd er wel rekening mee dat de definitieve kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van je schuur en de installatiekosten.

Kosten besparen

De gemakkelijkste manier om kosten te besparen is om het werk deels of geheel zelf te doen. Het voorbereidend werk is vaak een goede mogelijkheid om zelf wat werk uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld zelf de oude dakbedekking alvast verwijderen. Het zelf aanbrengen van de dakbedekking kan lastiger zijn. Per type dakbekleding zit er verschil in wat er gedaan moet worden en hoe lastig de klus is.

Soorten dakbedekking schuur met plat dak

Voor het platte dak zijn een andere soorten dakbedekking geschikt dan voor een hellend dak. Hieronder staan de beste dakbedekkingen voor een plat dak.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is een veel gekozen manier om een plat dak te bedekken. Het wordt ook wel dakleer genoemd. Dakleer is relatief goedkoop en gaat gemiddeld 20 tot 40 jaar mee.

Bitumen wordt aangebracht door een rol materiaal uit te rollen en te verhitten met een gasbrander. Door de hitte smelt het dakleer samen met de ondergrond zodat er een stevige bedekking ontstaat die waterdicht is.

EPDM dakbedekking

EPDM folie is wat duurder dan dakleer, maar is dan ook van iets betere kwaliteit. Het maakt het dak waterdicht en heeft weinig kans op lekkage en gaat langer mee dan dakleer. Daarnaast is het goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden. EPDM is bijvoorbeeld zeer UV bestendig.

Een ander voordeel is dat EPDM dakbedekking zeer onderhoudsarm is. Let bij aanschaf op de dikte van het EPDM folie. Dunner EPDM folie zal goedkoper zijn, maar het zal ook van mindere kwaliteit zijn. Gemiddeld gaat EPDM 30 tot 50 jaar mee.

PVC dakbedekking

PVC is een soepel materiaal van licht gewicht waardoor het gemakkelijk aan te brengen is en geschikt is voor minder stevige schuren en dergelijke gebouwen. PVC gaat minder lang mee dan bitumen en EPDM dakbedekking. De gemiddelde levensduur is 15 tot 40 jaar.

Dakbedekking schuur vervangen

Extensief groendak

Een groen dak is een milieubewuste en duurzame keuze. Een groen dak kan extensief of intensief zijn. Een extensief groen dak is dunner en meestal niet beloopbaar. Voor een schuur of ander gebouw met een minder sterke dakconstructie is dit vaak een zeer geschikte keuze. De levensduur van een extensief groen dak is gemiddeld 50 jaar.

Er zijn kant-en-klare sedum matten beschikbaar voor een gemakkelijke aanleg. Daarnaast zijn er speciale licht gewicht sedum matten verkrijgbaar. Deze zijn gemaakt voor minder sterke dakconstructies die minder gewicht kunnen dragen. Hierdoor kan een extensief groen dak op nagenoeg elk gebouw geplaatst worden.

Intensief groendak

Een intensief groen dak is een stuk dikker dan een extensief dak. Er kunnen een stuk meer en hogere planten op geplaatst worden. Vaak gaat het om beloopbare daken of kan er voor een volledige daktuin gekozen worden. Door het zware gewicht van een daktuin moet de dakconstructie wel voldoende stevig zijn om dit te dragen.

Een intensief groen dak heeft net als een extensief groen dak veel voordelen. Het is milieubewust, zorgt voor een mooi en uniek uiterlijk, beschermt de onderliggende dakbedekking en werkt mee aan een prettige omgevingstemperatuur. Een intensief groen dak gaat gemiddeld 50 jaar mee.

Wanneer de draagkracht van de dakconstructie het toelaat zijn zonnepanelen op een schuur ook een goede optie. Deze werken nog beter in combinatie met een groen dak.

Soorten dakbedekking schuur met hellend dak

Voor schuine daken moeten uiteraard passende dakbedekkingen gekozen worden voor de dakhelling. Niet elke soort kan hierop geplaatst worden. Zo zal standaard dakleer niet mogelijk zijn, maar kan je wel voor shingles van hetzelfde materiaal kiezen voor schuren met een hellend dak.

Dakshingles

Deze dakbedekking wordt veel gebruikt als afwerking voor schuren. Dakshingles zijn kleine stukken bitumen die op kleiner formaat gesneden zijn. Hierdoor is het bitumen als schubben op een schuin dak aan te brengen.

Dakshingles kunnen bij een minimale hellingshoek van 13 graden geplaatst worden. Ze worden bevestigd door te hameren en door middel van lijm. Dakshingles leggen is geen lastige klus.

Shingles zijn een goedkope keuze dakbedekking. Het nadeel is echter dat ze een zeer korte levensduur hebben ten opzichte van andere soorten dakbedekking. Dakshingles gaan gemiddeld 10 tot 20 jaar mee.

Welke dakplaten voor een schuur?

Dakplaten zijn een andere goedkope en veel gebruikte keuze voor dakbedekking van een schuur. Golfplaten op een schuur of overkapping zie je vaak, maar er zijn veel andere soorten dakplaten.

Er zijn verschillende stijlen om uit te kiezen. Zo kun je dakplaten met een andere vorm dan golfplaten kiezen. Kies bijvoorbeeld voor dakpanplaten. Deze dakpanplaten geven een stuk luxere uitstraling dan gewone platen maar zijn een stuk voordeliger dan het plaatsen van echte dakpannen. Dakplaten kunnen afgewerkt zijn met verschillende soorten polyester lak. Dit zorgt voor betere bescherming tegen bijvoorbeeld algen of mos en een langere levensduur. Kies een afwerking die voor jouw situatie nuttig is. De platen gaan tussen de 20 en 50 jaar mee.

Isolatieplaten

Daarnaast kan je ook voor geïsoleerde sandwichpanelen voor een schuur kiezen. Deze platen zijn al geïsoleerd. Ze zijn erg makkelijk te plaatsen, maar zullen ook een stuk duurder zijn dan gewone dakplaten.

Dakpannen

Een pannendak zorgt voor een mooie uitstraling van je schuur, overkapping of tuinhuis. Er zijn verschillende materialen. Je kan voor keramieken of betonnen dakpannen kiezen. Keramiek heeft een zeer lange levensduur maar is ook wat duurder dan beton.

Dakpannen komen in vele verschillende kleuren. Zwart en de oranje kleur van keramiek zijn de meest gekozen kleuren maar er zijn uiteraard ook andere mogelijkheden. De gemiddelde levensduur van betonnen dakpannen is 30 tot 50 jaar. De levensduur van keramieken dakpannen is 50 tot 100 jaar.

Dakbedekking kopen voor jouw schuurdak

Wat het beste is voor jouw schuur hangt af van verschillende factoren. Houd bij het kiezen van nieuwe dakbedekking voor jouw schuur rekening met de eigenschappen van de verschillende soorten dakbedekking. Wat de beste dakbedekking voor jou is hangt ook af van het soort dak. De draagkracht en dakvorm bepalen wat wel en niet mogelijk is.

Stel de juiste prioriteiten

Wat zijn jouw eigen eisen en prioriteiten voor de dakbedekking van je schuur? Wil je een geïsoleerd dak of een extra milieubewust dak? Wil je de kosten laag houden of wil je juist een schuurdak met een zo lang mogelijke levensduur? Waar ga je de ruimte voor gebruiken? Dient de schuur enkel als opslag of ga je het gebruiken als werk of hobbykamer? Houd ook hier rekening mee wanneer je de dakbedekking van je schuur vervangen gaat. Let er ook op of je het dak meteen wil isoleren.

Zelf monteren of professional inschakelen?

Je kan ervoor kiezen om zelf het dak op te gaan om de dakbedekking te leggen. Of dit kan is afhankelijk van jouw eigen werkervaring en van de dakbedekking die je kiest. Sommige soorten vereisen meer werk en ervaring dan anderen.

Dakdekker inschakelen

Om honderd procent zeker te zijn van een goede dakbedekking schakel je het beste een professionele dakdekker in. De dakdekker zal precies weten wat mogelijk is en hoe de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Zo kan je ervan uitgaan dat je een kwalitatief dak krijgt dat aansluit bij jouw wensen. Bekijk vrijblijvend verschillende offertes voor een scherpe prijs voor jouw nieuwe dakbedekking.

Veel gestelde vragen

Wat is de goedkoopste dakbedekking schuin dak?

+
Bitumen zijn vaak de goedkoopste optie. Voor een hellend dak zijn dakplaten vaak de goedkoopste optie. Een andere betaalbare optie voor schuine daken zijn dakshingles.

Wat kost 20 m2 dakbedekking?

+
De kosten voor 20 m2 dakbedekking variëren afhankelijk van het type dakbedekking dat je kiest. Als je voor bitumen dakbedekking kiest, de goedkoopste optie, kun je rekenen op een prijs van ongeveer €45 per m2, wat neerkomt op €900 voor 20 m2.

EPDM dakbedekking kost gemiddeld tussen €60 en €80 per m2, dus tussen €1200 en €1600 voor 20 m2. PVC dakbedekking heeft een gemiddelde prijs van €50 tot €80 per m2, dus tussen €1000 en €1600 voor 20 m2.

Offerte voor dakbedekking

Je kan geld besparen door meerdere offertes te vergelijken. Vul onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met erkende vakmensen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?

2*. Geschatte m²

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes