Felsdak | Milieuvriendelijke dakbedekking voor diverse soorten daken

Met zinken felsdaken of koperen felsdaken kan bijna ieder dakvlak worden bekleed, of het nu zeer vlak, steil, bol of hol is. Het is hét innovatieve stalen alternatief. Je ziet een felsdak vaak terug in de moderne architectuur.

felsdak

Wat is een felsdak?

Bij een felsdak zijn dakplaten van zink, deze worden ook wel felsbanen genoemd, door middel van felsverbindingen en schroeven aan elkaar bevestigd. Dit type constructie biedt een aantal voordelen in vergelijking met andere daken. Omdat felsbanen zo flexibel zijn, is het te gebruiken voor de meest uiteenlopende constructies. Zo is een zinken felsdak onder meer milieuvriendelijk, bijna onderhoudsvrij en heeft een langere levensduur.

De voordelen en nadelen van een felsdak

Waarom is een felsdak een goede keuze en heeft het ook nadelen? Hieronder vind je de voordelen en nadelen.

Voordelen

Door de flexibiliteit en unieke uitstraling is een zinken felsdak een interessante keuze, de vele voordelen kunnen onder andere zijn:

  • Een sterke structuur, die voor een moderne uitstraling zorgt
  • Is toepasbaar op bijvoorbeeld vlakke, steile en bolle vlakken
  • Snelle montage door een specialist
  • Het is vrijwel onderhoudsvrij

Nadelen

Een felsdak kan net zoals andere dakbedekking prijzig zijn. Ook is het isoleren van een zinken felsdak niet zo makkelijk. De dakbedekking moet goed geplaatst worden, want het is lastig om het te herstellen als het verkeerd geplaatst is. Het is belangrijk om een geluidsisolatie te plaatsen, omdat regen goed te horen is.

Traditionele zinken fels banen

Het heldere dak van zink, ook bekend als heldere baan, verbindt door het gebruik van een heldere verbinding. Deze constructies bieden verschillende unieke voordelen vergeleken met andere soorten dakconstructies. Het dak is al enkele jaren milieuvriendelijk en vrijwel onderhoudsvrij. Zink als natuurlijke hulpbron is een zeer duurzaam materiaal. Het kan worden gerecycled en alle noodzakelijke productieprocessen verbruiken minimale energie. Zonnepanelen en isolatieoplossingen maken zink daken milieuvriendelijk duurzaam.

Zinken dakconstructie

Zinken daken hebben een unieke uitstraling die past bij zowel traditionele als moderne gebouwen. Is deze constructie geschikt voor je huis?

Is een zinken dak de beste dakbedekking voor je dak?

Zinken daken worden vaak gebruikt op traditionele daken. Zinken daken vind je vaak op oude stadscentra en monumentale panden. Ze zijn echter ook perfect voor moderne woningen. Stijlvolle donkere daken zijn vaak geweldig voor moderne stijlen.

Zink kan op verschillende manieren op een dak worden aangebracht. Het kan bestaan ​​uit zinklei of zinken dakplaten. Je kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen, afhankelijk van de hellingshoek, dak en voorkeuren.

Voordelen van een zinken dakconstructie

Zinken daken hebben naast stijl nog andere voordelen. Het grootste voordeel is dat zinken daken lang meegaan. Bij goed onderhoud kan een zinken dak tot wel 125 jaar meegaan. Bovendien is zink een onderhoudsarm metaal, dus je hoeft niet veel onderhoud te plegen.

Zink is een flexibel materiaal dat gemakkelijk te bewerken is. Daarom kan het op bijna alle soorten en vormen daken worden geplaatst. Zinken leisteen is bijvoorbeeld perfect voor ronde daken.

Natuurlijk zink is 100% recyclebaar, waardoor dit duurzame metaal zeer milieuvriendelijk is.

felsdak woning
Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

De lange levensduur van een zinken felsdak

Zinken felsdaken hebben een lange levensduur en dit is toch wel het grootste pluspunt. Zinken felsdaken hebben namelijk een levensduur van 50 tot 100 jaar. Als je goed voor je dak zorgt, dan zou je zinken felsdak wel tot 125 jaar mee kunnen gaan!

Naast de lange levensduur van het dak is het lage onderhoud van een zinken felsdak ook een pluspunt. Het lage onderhoud van een zinken felsdak valt bij opdrachtgevers in de smaak. Het materiaal stoot op natuurlijke wijze mos en andere elementen af ​​die het uiterlijk van het dak na verloop van tijd kunnen aantasten. Na jarenlang gebruik zal er een natuurlijke beschermlaag ontstaan ​​waardoor krassen of vlekken verdwijnen.

Hoe kan ik zien of mijn platte dak aan vervangen toe is?

Als er sprake is van kleine scheurtjes op het dak is het tijd om je dak te vervangen, of in ieder geval onderhoud aanbrengen. Er is een craquelé op het dak, die zichtbaar is. Gebarsten naden zijn een indicatie van aandacht.

Moet alle oude dakbedekking eerst verwijderd worden voor er een nieuwe laag aangebracht kan worden?

Als je een plat dak hebt die bedekt is met bitumen, EPDM of PVC, dan kun je nieuwe dakbedekking over de oude laag plaatsen. Dit bespaart enorm veel sloop en afval kosten. Het is alleen niet meerdere keren mogelijk, omdat je dak dan te zwaar kan gaan worden, wat ervoor kan zorgen dat je dak in gaat zakken. Het is verstandig om daarom altijd advies te vragen aan je dakdekker, voordat je een nieuwe laag over je oude laag wil plaatsen.

Het monteren van een felsdak

Bij het monteren van een felsdak kun je de onderstaande stappen volgen, hieronder vind je de stappen voor het monteren van een felsdak:

Stap 1: Monteer het start- en gootprofiel

Stap 2: Bevestig het binnennokstuk

Stap 3: Het leggen van de structuurmat

Stap 4: Verleng een baan in de structuurmat

Stap 5: Beginnen met het leggen van het felsdak

Stap 6: Monteer de plaat met een schroef vast in de gootlijn

Stap 7: Schroef de plaat verder

Stap 8: Druk de felsbaan erop

Stap 9: Dicht het dakoppervlak

Stap 10: Monteer het zetwerk

Wat is een zink dak?

Een zinken dak is een dak dat erg lange levensduur heeft, doordat zink duurzaam materiaal is en onderhoudsarm. Daarnaast heeft het een mooie uitstraling voor moderne en oude architectuur.

Wat is een felsbaan?

Zinken felsbanen zijn zinken platen, die aan elkaar worden verbonden door middel van felsverbindingen. Een felsbaan wordt gebruikt bekleding voor dakkapellen en gevels en voorkomt lekkage. Zinken felsbanen zijn een unieke en duurzame oplossing voor je dak of dakkapel

felsdak

Hoe lang gaat een zinken dak mee?

Het grootste voordeel is dat een zinken dak een erg lange levensduur heeft. Bij goed onderhoud kan een zinken dak wel 125 jaar meegaan. Daarbij is zink onderhoudsvriendelijk waardoor je weinig onderhoud hoeft uit te voeren.

Kun je op een zinken dak zonnepanelen plaatsen?

In sommige gevallen is het mogelijk op zonnepanelen op een zinken dak te leggen. De bevestigingsmaterialen die worden gebruikt voor een zinken dak zijn net even anders dan die op een dak met dakpannen.

Wat kost zinken dakbedekking?

De kosten van een zinken dak zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlak van het dak, hoe moeilijk het te installeren is, de gewenste afwerking en meer. De gemiddelde prijs voor een zinken dak ligt tussen de € 65 en € 110 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief montagekosten en btw.

Een felsdak voor jouw woning: gratis offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes