Dakgoot coaten | De voordelen en kosten van coaten

De dakgoten van een dak zijn een belangrijk onderdeel die niet over het hoofd gezien mogen worden. Goed onderhoud is belangrijk om grote reparaties te voorkomen. Door de dakgoot te coaten voorkom je dat vuil zich aan het oppervlak hecht.

dakgoot coaten

Waarom een dakgoot laten coaten?

Dakpannen, leien en ook de dakgoten worden geleidelijk poreus door blootstelling aan ongunstige weersomstandigheden. Dit kan leiden tot de vorming van microscopische breuken, waardoor er gemakkelijker een lekkage kan ontstaan en er water door de dakpannen heen kan sijpelen.

Hierdoor hebben mossen en algen meer kans om in de dakgoot te gaan groeien. Daardoor stroomt het regenwater niet meer goed weg en kan er lekkage in de dakgoot ontstaan.

Lekkage voorkomen

Een coating zorgt ervoor dat de mossen en algen zich minder snel aan de dakgoot kunnen hechten. Het gevolg is dat de dakgoot minder snel wordt aangetast onder invloed van het weer en de vorming van mos.

Renovatie van je dakgoot met dakgootcoating

Om de dakgoten te kunnen laten coaten hoeven de goten niet per se nieuw te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de dakgoten te laten reinigen en vervolgens een beschermende coating aan te brengen.

Als de huidige staat van de dakgoot prima is hoef je absoluut niet alle dakgoten te vervangen. Het vervangen van de dakgoten kan een behoorlijk prijzige klus zijn.

Voordelen dakgoot coating

Het coaten van een dakgoot is een vrij eenvoudige oplossing om verschillende problemen van een dakgoot tegen te gaan:

  • Minder onderhoud: het coaten van de dakgoot zorgt ervoor dat je ze minder vaak hoeft schoon te maken, bovendien duurt het reinigen een stuk minder lang
  • Minder verstoppingen: doordat vuil zich moeilijker hecht aan de goot kan het regenwater eenvoudiger wegstromen
  • Naadloze hechting: de coating voorkomt dat vuil zich rondom naden ophoopt
  • Kostenbesparend: doordat je minder onderhoud hoeft te plegen en je schade en vuil voorkomt betaal je een stuk minder in onderhoud
  • Goedkoop: dakpancoating kan wel 50% tot 70% goedkoper zijn dan het plaatsen van nieuwe dakbedekking
  • Mooie uitstraling: mossen en algen krijgen geen kans om in de goot te groeien waardoor de dakgoot er langer schoon uit blijft zien

Dakgoot coaten prijs

Coatings voor kunststof dakgoten zijn vaak goedkoper dan coatings voor zinken dakgoten. De kosten van een vloeibare rubbercoating met één component kunnen variëren van € 20 voor een kleine reparatieset tot € 120 voor een flink project.

Prijzen voor dakgootcoatings met twee componenten beginnen rond de € 59.

Benieuwd naar de kosten van een dakgoot coaten?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het coaten van een dakgoot. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakgoot prijzen
dakgoot coaten

Zink coating voor zinken dakgoot repareren

Er kunnen kleine gaatjes ontstaan in een zinken dakgoot die hersteld moeten worden. Je gebruikt hiervoor vloeibaar zink om de gaatjes dicht te maken. Het is essentieel dat een dakgootcoating bescherming biedt tegen corrosie, naast de functie van het herstellen van zinken dakgoten.

Om die reden zijn vloeibaar aluminium of vloeibaar zink de hoofdbestanddelen van de dakgootcoating die het meest gebruikt wordt voor zinken ondergronden. Zo kun je de levensduur van je zinken goot flink verlengen.

Onderhoud en reparatie van dakgoten

Wanneer je dakgoten water lekken of je andere problemen ermee opmerkt, begin je met het onderzoek naar de kern van het probleem. Lekken is één probleem dat zich kan voordoen bij een beschadigde dakgoot. Verder kun je ook te maken hebben met een losse dakgoot, een verstopte dakgoot of corrosie van de dakgoot.

Sommige problemen met dakgoten, zoals een verstopping, zijn eenvoudig genoeg om zelf op te lossen. Vaak gaat het om bladeren en puin die je uit de afvoer moet schoonmaken. Een lekkage is minder eenvoudig zelf te repareren.

Zelf doen of professional inhuren?

De kosten voor het zelf aanbrengen van een coating liggen daarnaast nog lager, aangezien je alleen de prijs van de coating zelf hoeft te betalen. Je kunt het coaten van de dakgoot daarnaast ook door een professional laten uitvoeren. Een vakman zorgt voor goede hechting.

Op deze manier ben je ervan verzekerd dat het coaten op de juiste manier gebeurt en hoef je zelf het dak niet op. Het inhuren van een specialist brengt wel extra kosten met zich mee, maar het is altijd goedkoper dan het laten vervangen van de dakgoot.

Ontdek de prijs van dakgoot coaten

Is je dakgoot aan onderhoud toe en wil je deze laten coaten? Kom in contact met specialisten die je met deze klus kunnen helpen. Vraag offertes aan via onderstaand formulier en vergelijk de kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes