Kunststof dakgoot | Regenwater veilig weg laten stromen

Een goed werkend waterafvoersysteem is onmisbaar om je huis te beschermen tegen waterschade en vochtproblemen. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de dakgoot. Een kunststof dakgoot is relatief onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur, waardoor je hier weinig omkijken naar hebt.

woning met kunststof dakgoot

Kunststof dakgoot

Kunststof dakgoten dienen vaak als overkoepelende term voor diverse materialen, waaronder PVC. In tegenstelling hiermee hebben zinken dakgoten een reputatie opgebouwd vanwege hun klassieke uitstraling en duurzaamheid. PVC-dakgoten worden gewaardeerd vanwege hun weerbestendigheid en gemak in onderhoud.

Kunststof dakgoten bieden een eigentijdse en flexibele optie voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor de afvoer van regenwater, waarbij zink als materiaal niet onder deze kunststofcategorie valt.

Eigenschappen en voordelen van kunststof goten

  • Duurzaamheid: ze behouden hun vorm en functie in verschillende weersomstandigheden.
  • Weerbestendigheid: kunststof dakgoten zijn ontworpen om bestand te zijn tegen uv-straling en temperatuurschommelingen.
  • Lichtgewicht: kunststof dakgoten zijn licht van gewicht, wat de installatie en de schoonmaak vereenvoudigt.
  • Ruime assortiment: kunststof dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
  • Onderhoudsvriendelijk: het gladde oppervlak van kunststof dakgoten stoot vuil en bladeren gemakkelijk af, waardoor verstoppingen worden voorkomen.
  • Betaalbaarheid: kunststof dakgoten zijn over het algemeen goedkoper dan materialen zoals zink.

Kunststof dakgoten prijzen

Bij de aanschaf van kunststof dakgoten wordt de prijs doorgaans berekend op basis van de lengte, waarbij je rekening moet houden met een gemiddelde prijs per strekkende meter tussen € 25,- en € 35,-. Het is belangrijk om te weten dat voor een complete hemelwaterafvoer naast de dakgoten ook regenpijpen nodig zijn.

Deze prijsopgave per meter biedt een indicatie van de kosten voor de dakgoot, en het is verstandig om je budget en specifieke behoeften in overweging te nemen bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie.

Kunststof dakgoot op maat kopen?
Ontvang op maat gemaakte offertes voor kunststof dakgoten die aansluiten op jouw behoeften. Vul eenvoudig ons offerteformulier in en vergelijk prijzen om de beste keuze te maken voor jouw dakgoot vervangen.
arrow Vraag offertes aan

Soorten kunststof dakgoot

Er zijn verschillende types kunststof dakgoten beschikbaar. Hieronder bespreken we de meest voorkomende:

Mastgoot

Mastgoten zijn de meest voorkomende kunststof dakgoten, herkenbaar aan hun standaard halfronde vorm. Ze bieden een rustieke uitstraling en zijn geschikt voor diverse dak types.

Bakgoot

Bakgoten onderscheiden zich door hun vierkante vorm, ideaal voor grotere dakoppervlakken. Ze bieden een strak en modern uiterlijk met een verhoogde waterafvoercapaciteit.

Blokgoot

Blokgoten combineren een buitenkant met de uitstraling van een blok en een binnenkant die half rond is. Dit geeft een uniek uiterlijk terwijl ze effectieve waterafvoer bieden.

Kilgoot

Kilgoten worden gebruikt op de verbinding van twee verschillende dakoppervlakken om lekkages te voorkomen. Ze zijn goed voor puntdaken en zorgen voor een strakke overgang.

Dakgoot schoonmaak

PVC dakgoot

PVC-dakgoten zijn een populaire keuze voor het afvoeren van regenwater van het dak naar de regenpijp. PVC staat voor polyvinylchloride, een kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

Eigenschappen en voordelen van PVC-dakgoten

Eenvoudige installatie: Dankzij het lichte gewicht van PVC-dakgoten is de installatie een probleemloos proces, wat tijd en moeite bespaart. Ook is de dakgoot reparatie erg makkelijk als er toch schade ontstaat.

Milieuvriendelijk: PVC-dakgoten zijn recyclebaar en dragen bij aan duurzaamheid, wat gunstig is voor het milieu.

Geluiddempend: PVC heeft geluiddempende eigenschappen, waardoor regen- of hagelgeluiden minder prominent zijn, wat zorgt voor een rustigere omgeving.

Corrosiebestendigheid: Naast duurzaamheid zijn PVC-dakgoten ook bestand tegen corrosie, waardoor ze geschikt zijn voor diverse weersomstandigheden.

Langdurige kleurvastheid: PVC-dakgoten behouden langdurig hun kleur, waardoor ze esthetisch aantrekkelijk blijven zonder verkleuring door blootstelling aan de elementen.

Energie-efficiëntie: PVC heeft uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor het helpt om de temperatuur in de goten beter te reguleren, wat gunstig is voor energie-efficiëntie.

Een nieuwe dakgoot monteren

Bij overweging om je dakgoot te vervangen komen kunststof dakgoten vaak in beeld, en het monteren ervan verloopt doorgaans eenvoudig en efficiënt. Vakmensen volgen de instructies van de fabrikant nauwgezet op. Een professionele aanpak waarborgt een vlotte en duurzame montage van kunststof dakgoten.

Kunststof dakgoot plaatsen

Bij het installeren van een nieuwe kunststof dakgoot doorloopt een professionele vakman drie belangrijke stappen:

Grondige demontage van de oude goot: Ervaren vakmensen beginnen het proces met de zorgvuldige verwijdering van de oude dakgoot. Voor degenen die graag kosten willen besparen, bieden wij zelfs de optie om zelf de oude goot te demonteren en te vervangen.

Nauwkeurige bepaling van de nieuwe gootpositie: Vervolgens komt de bepaling van de optimale positie voor de nieuwe dakgoot. Onze vakmannen zijn bedreven in het nauwkeurig plaatsen van de goot, waarbij ze rekening houden met het juiste afschot van gemiddeld 2,5 tot 3 millimeter per strekkende meter.

Vakbekwame installatie van de nieuwe goot: Ten slotte wordt de nieuwe goot met vakmanschap geplaatst. Onze specialisten zorgen voor een vlekkeloze installatie, waarbij de nieuwe kunststof dakgoot met precisie en expertise wordt geïntegreerd.

Installatie

Kunststof dakgoten bieden een moeiteloze installatie, dankzij complete setjes met benodigde accessoires. Door het lichte gewicht zijn ze ideaal voor doe-het-zelfprojecten, maar professionele installatie wordt aanbevolen voor precisie en veiligheid bij het plaatsen van de dakgoot.

Door de dakgoot te coaten verleng je de levensduur van de dakgoten fors.

Veelgestelde vragen

Hoe kunststof dakgoot repareren?

+
Een scheur in een kunststof dakgoot kan snel en eenvoudig worden gerepareerd met kunststof lijm. Breng een dikke laag lijm aan op het lek en wacht tot het droog is. Houd er rekening mee dat dit een snelle noodoplossing is. Voor ernstige problemen, raadpleeg een professional voor duurzame reparaties.

Hoe lang gaan kunststof dakgoten mee?

+
Kunststof dakgoten hebben een levensduur van minimaal 10 jaar, maar het komt vaak voor dat ze aanzienlijk langer meegaan, zelfs tot wel 25 jaar in de praktijk. Deze duurzaamheid maakt kunststof een betrouwbare keuze voor efficiënte en langdurige dakafwateringssystemen.

Wat kost kunststof dakgoot per meter?

+
Bij de aanschaf van kunststof dakgoten wordt de prijs meestal bepaald op basis van de lengte. Houd rekening met een gemiddelde prijs per strekkende meter, variërend tussen € 25,- en € 35,-.

Wat is duurder zink of aluminium?

+
Aluminium is niet alleen goedkoper, het gaat ook langer mee. Bovendien is aluminium lichter en roest het langzamer dan zink.

Kunststof dakgoot: vrijblijvende offertes

Een kunststof dakgoot is een mooie en simpele afwerking van je dak. Door gratis offertes op te vragen kunnen wij je in contact brengen met ervaren dakdekkers uit jouw regio, zodat je altijd de juiste professional voor de klus kunt vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet er gebeuren?
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes