Schuifdeur kosten | Zorg dat je huis een mooie uitstraling heeft!

Er zijn heel veel manieren waarop je het interieur van je woning nieuw leven kunt inblazen. Wanneer je graag een ruimtelijk gevoel wilt krijgen in jouw huis zijn er genoeg mogelijkheden. Een van deze opties is om een schuifpui te plaatsen in de (woon)kamer. Op deze manier creëer je niet alleen een ruimtelijk gevoel, maar ook heel veel sfeer.

beste stalen schuifdeur

Wat kost een nieuwe schuif pui?

Hoe groter de deur, hoe hoger de prijs. De grote verschillen in de prijzen voor een schuifdeur komen vooral door de afmetingen, de keuze uit verschillende materialen en de glassoorten. Door te kijken wat je mooi vindt, is het ook meteen goed mogelijk om te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven aan een nieuwe schuifdeur.

Wat kost het om een schuifdeur te laten plaatsen?

Het plaatsen van een schuifdeur kan iets duurder zijn dan het monteren van scharnierdeur. Dat is omdat het plaatsen van een schuifdeur niet zo eenvoudig is als het plaatsen van een scharnierdeur. De kosten voor het plaatsen van een schuifpui verschillen flink per deur en de woning.

Kosten schuifdeur in de (woon)kamer

De gemiddelde kosten voor een schuifdeur beginnen ongeveer bij de € 400,-, deze prijzen kunnen wel oplopen tot boven de € 1000,-. Hoeveel je daadwerkelijk betaalt, hangt af van het gekozen materiaal, bevestigingssysteem en de afmetingen van de schuifpui.

Wat kost een houten schuifdeur?

Een houten schuifpui kost ongeveer € 800. Wanneer je kiest voor een grotere houten schuifpui kan de prijs oplopen tot € 1.200 of hoger. De prijzen worden hoger wanneer je kiest voor een houtsoort dat duurder is of wanneer je nog eventuele extra opties wilt toevoegen.

Wat kost een kunststof schuifdeur?

De gemiddelde kosten van een kunststof schuifdeur beginnen ongeveer rond de € 700 en lopen op tot € 1.100. Deze prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de schuifdeur (2-delig, 3-delig of 4-delig).

Wat is de prijs van een stalen schuifdeur?

Een stalen schuifdeur kost gemiddeld € 1.000, maar er zijn ook duurdere varianten. De prijs van een stalen schuifdeur wordt deels bepaald door de afmetingen die er nodig zijn. 

Interesse in een schuifdeur?
Door een schuifdeur in een kamer te plaatsen, laat je deze al snel groter lijken. Ook maak je echt een geheel van je huis op deze manier. Door offertes te vergelijken weet je zeker dat je de beste prijs betaalt voor jouw schuifdeur.
arrow Vraag offertes aan

De aandachtspunten bij aankoop

Het is belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken bij het aanschaffen van een schuifdeur. Benieuwd naar de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van de een schuifpui? Die vind je in onderstaand overzicht:

Het type glas: Vaak hebben de meeste schuifdeuren HR++ hoogrendementsglas. Dit is niet verplicht, maar wel handig. Woningen verliezen veel warmte via de ramen, dus het is verstandig om voor goede isolatie te zorgen. 

Het materiaal: Voordat je een schuifpui koopt, is het verstandig om onderzoek te doen naar het materiaal dat het beste past bij de woning, denk bijvoorbeeld aan aluminium, kunststof of zelfs staal.

Eventuele extra opties: Naast het glassoort en het materiaal is het ook slim om na te denken over het toevoegen van zonwering of bijvoorbeeld ventilatieroosters. 

De voordelen van een schuifdeur in de woonkamer

Een schuifdeur kent vele voordelen. Je bespaart meer ruimte met een schuifdeur, de deur neemt geen extra ruimte in wanneer deze wordt geopend of gesloten. Dit betekent dat je meer meubels of andere accessoires kan plaatsen. Je hoeft dan ook geen rekening te houden met een bepaalde indeling, de ruimte is dan juist flexibel in te delen. Een schuifdeur zorgt ook voor een verbeterde ventilatie. 

Wanneer je kiest voor een schuifdeur met glas, heb je ook meer natuurlijk licht in de (woon)kamer. Extra daglicht is goed voor ons en geeft meer sfeer in de ruimte. Een schuifpui zorgt voor meer sfeer in de kamer en een schuifdeur zorgt voor een waardeverhoging van de woning door de uitstraling.

De nadelen van een pui in de woonkamer

Naast bovenstaande voordelen zijn er ook een aantal nadelen. Een schuifpui is in het algemeen duurder dan een normale deur, omdat een schuifdeur moeilijker te monteren is.  Afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen voor de schuifdeur, is er misschien regelmatig onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan een houten schuifdeur.

Verschillende soorten schuifdeuren

Er zijn verschillende uitvoeringen van schuifdeuren, zo heb je een glazen schuifdeur, een houten schuifdeur, een stalen schuifdeur en een aluminium schuifdeur.

Glazen schuifdeur

Een glazen schuifdeur zorgt voor een open sfeer in de ruimte. Er is meer natuurlijk daglicht in de ruimte, waardoor de kamer ook gelijk een fijne sfeer krijgt. Daarnaast is natuurlijk daglicht goed voor ons. Er zijn verschillende keuzes voor een glazen schuifpui. 

Schuifdeur van hout

Wil je een warmere sfeer in de (woon)kamer? Dan kies je voor een houten schuifdeur. Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten bij deze schuifdeur. Je kunt het dus helemaal aanpassen naar jouw smaak. Deze schuifdeur heeft wel onderhoud nodig, denk aan het schilderen van het hout. 

Stalen schuifdeur

Een stalen schuifdeur zorgt voor een stoer uiterlijk. Staal is een zwaar materiaal, maar het is wel sterk. Een stalen schuifdeur is wel wat duurder dan de andere materialen. 

Aluminium schuifdeur

Met een aluminium schuifdeur heb je het uiterlijk van een stalen schuifdeur, maar deze is minder zwaar dan een stalen schuifdeur. Een aluminium deur zorgt voor een stoer uiterlijk net zoals een stalen deur, een aluminium deur is ook goedkoper dan een stalen deur.

Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui heeft een zeer goede isolerende werking, vooral wanneer er HR ++ hoogrendementsglas wordt geplaatst. Kunststof schuifdeuren zijn zeer sterk en verkleinen de kans op een inbraak.

Een schuifdeur installeren in de woonkamer

Een schuifpui in de woonkamer zorgt voor meer sfeer in de ruimte. Ook kan je de woonkamer afsluiten van andere ruimtes, wat fijn kan zijn als je met meerdere mensen in huis bent. 

Een schuifdeur op maat

Heb je een schuifdeur op maat nodig, omdat de ruimte waarin deze geplaatst moet worden specifieke afmetingen heeft? Je kan dan gewoon een schuifdeur op maat bij een vakman laten maken. Je kunt dan gelijk het materiaal en andere uiterlijke kenmerken bepalen!

Schuifdeur: vrijblijvende offertes

Een schuifdeur is duurder dan een normale deur, maar geeft meer ruimte in de kamer. Voor een professioneel resultaat waar je lang van kunt genieten, kun je vrijblijvend offertes opvragen van vakmensen in jouw regio om de beste professional voor jouw klus te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Overweeg je nieuwe binnendeuren of het herstellen ervan?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes