Horren | Houd Insecten Buiten, Frisse Lucht Binnen!

Horren zijn speciale handige netten voor je ramen en deuren die insecten buiten houden, terwijl je toch frisse lucht binnenkrijgt. Ze zijn handig in de zomer, wanneer er veel muggen, vliegen en andere insecten zijn.

horren


Wat betekent een hor?

Een hor bestaat uit een frame dat je op een kozijn of deur zet, met daarin een net van dunne draadjes. Dit net kan van metaal, glasvezel of een soort plastic zijn gemaakt. Horren zorgen niet alleen dat insecten buiten blijven, maar houden ook blaadjes en ander klein vuil tegen. Ze maken je huis comfortabeler, zonder dat je last hebt van beestjes.

Wat zijn de beste horren?

Bij het kiezen van de beste horren zijn er meerdere factoren om te overwegen:

 • Materiaal: Aluminium frames met glasvezelgaas zijn populair vanwege hun duurzaamheid en lange levensduur. Deze combinatie kost ongeveer € 30 tot € 60 per vierkante meter.
 • Op maat gemaakt: Horren die specifiek voor jouw ramen of deuren gemaakt zijn, bieden de beste bescherming en pasvorm. De kosten hiervoor kunnen variëren van € 50 tot € 150, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal.
 • Soort hor: Er zijn verschillende soorten horren beschikbaar:
  • Vaste horren zijn een voordelige keuze, gemiddeld tussen de € 20 en € 40 per stuk.
  • Rolhorren bieden gemak en flexibiliteit en kosten ongeveer € 40 tot € 100.
  • Hordeuren of plisséhordeuren variëren in prijs van € 100 tot € 250, afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp.
 • Makkelijk in gebruik: Kies horren die eenvoudig te installeren en te bedienen zijn. De prijs hangt vaak samen met het gebruiksgemak en de installatiemethode.
 • Sterk: Zoek naar horren die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden. Hogere kwaliteit betekent meestal een hogere prijs, maar ook een langere levensduur.
 • Esthetiek: Het uiterlijk van de hor is ook belangrijk. Maatwerk en speciale afwerkingen kunnen de prijs verhogen, maar zorgen voor een mooi resultaat dat goed bij je huis past.

Benieuwd naar de kosten van een raamhor?
Wij brengen je in contact met professionals uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse voeren hun werkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk raamhor prijzen

Wat voor soort horren bestaan er voor ramen en dakramen?

 • Vaste horren: Dit zijn permanente frames die vastgeschroefd worden aan dakramen, ramen of deuren. Ideaal voor plekken waar je het hele seizoen door bescherming tegen insecten wilt.
 • Rolhorren: Deze kunnen op- en afgerold worden en zijn handig voor wie flexibiliteit wenst. Ze zijn perfect voor ramen en deuren die je niet constant bedekt wilt hebben.
 • Plisséhorren: Kenmerkend door hun gevouwen gaas, bieden een elegante oplossing die makkelijk te bedienen is. Geschikt voor zowel deuren als grote raampartijen.
 • Magneethorren: Eenvoudig te installeren opties die sluiten met magneten, ideaal voor tijdelijke toepassingen of huurwoningen.
 • Inzethorren: Specifiek ontworpen om in het kozijn te passen zonder boren of schroeven, ideaal voor draai-kiepramen.raam horren

Hoe duur is een hor?

De kosten van een hor variëren afhankelijk van het type, het materiaal en de afmetingen. Zoals je hierboven kan lezen zijn standaard horren voor ramen vaak rond de € 20 voor eenvoudige modellen met kunststof frames en kunnen oplopen tot € 100 of meer voor geavanceerde systemen zoals rolhorren of horren met een aluminium frame en speciaal gaas.

De prijs wordt ook beïnvloed door de keuze tussen doe-het-zelfkits en volledig geïnstalleerde oplossingen. Kortom, de prijs van een hor hangt sterk af van de specificaties en de kwaliteit van de materialen.

Wat kosten op maat gemaakte horren?

Op maat gemaakte horren zijn duurder dan standaardmaten vanwege de extra werkzaamheden die nodig zijn om ze precies passend te maken. De prijzen beginnen bij ongeveer € 50 voor kleine ramen met basismaterialen en kunnen oplopen tot € 200 of meer voor grotere afmetingen en premium materialen zoals aluminium frames en speciaal gaas.

De totale kosten hangen af van de complexiteit van de installatie, de gekozen materialen en eventuele extra functies zoals pollenfilters of zonwerend gaas. Op maat gemaakte horren bieden de beste pasvorm en afwerking, wat ze een waardevolle investering maakt voor comfort en functionaliteit.

Wat kost horren of deurnet plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van horren variëren afhankelijk van het type hor, de afmetingen en of je kiest voor doe-het-zelfinstallatie of professionele montage. Voor doe-het-zelfprojecten zijn de kosten beperkt tot de aanschafprijs van de hor, die kan variëren van € 20 tot meer dan € 200 voor op maat gemaakte of geavanceerde systemen.

Professionele installatiekosten kunnen variëren van € 50 tot € 150 of meer per hor, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de vakman. Het is belangrijk om meerdere offertes te vergelijken als je kiest voor professionele plaatsing, om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Hoe horren op raam of deur bevestigen?

 1. Meten: Meet het raam of de deur waar je de hor wilt plaatsen nauwkeurig op. Zorg ervoor dat je zowel de breedte als de hoogte meet op meerdere punten voor de beste nauwkeurigheid.
 2. Kies het type hor: Beslis of je een vaste hor, rolhor, plisséhor of magneethor wilt gebruiken, afhankelijk van je behoeften en het type opening.
 3. Montagekit voorbereiden: Als je kit gebruikt, zorg er dan voor dat je alle onderdelen hebt en begrijp hoe deze in elkaar passen. Lees de instructies van de fabrikant zorgvuldig door.
 4. Plaatsen: Plaats de hor in de opening om te controleren of deze past. Voor vaste horren, bevestig de hoeken en zijkanten volgens de instructies. Voor rol- of plisséhorren, installeer de geleiders aan weerszijden van de opening.
 5. Bevestigen: Gebruik schroeven of clips (afhankelijk van het type hor) om de hor stevig op zijn plaats te bevestigen. Zorg ervoor dat de hor strak gespannen is en geen gaten vertoont.
 6. Afwerking: Controleer of de hor correct opent, sluit en verzegelt. Pas zo nodig aan voor een perfecte pasvorm.

Raamhor: gratis offertes

Van plan om een raamhor aan te schaffen? Vul ons formulier in en professionals nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou raamhor kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort zonwering

2*. Bediening

3*. Aantal

4*. Omschrijving

5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes