Wat kosten luiken voor de ramen? Materialen en plaatsing

Luiken voor je ramen zijn in allerlei afmetingen, materialen, kleuren en afwerkingen verkrijgbaar. Elk soort luik heeft een eigen prijskaartje. We zetten alle kosten voor je op een rij.

wat kosten luiken voor de ramen

Hoeveel betaal je voor luiken?

Voor het kopen en laten plaatsen van luiken voor de ramen betaal je gemiddeld zo’n € 110 tot € 255 per luik. De hoogte van de kosten wordt mede bepaald door de afmetingen, het gekozen materiaal en de mate van afwerking.

Eenvoudige kleine Louvre luiken zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan grote boogluiken of andere luiken in een soortgelijke vorm.


Prijzen per soort raamluiken

MateriaalSoort luikenKopenMonterenTotaal
Hout (400 x 900)Normaal luik€ 150€ 70€ 220
Hout (400 x 900)Louvre luik€ 185€ 70€ 255
Hout (400 x 900)Sier luik (vast aan muur)€ 150€ 35€ 185
Kunststof (400 x 900)Normaal luik€ 75€ 70€ 145
Kunststof (400 x 900)Louvre luik€ 100€ 70€ 170
Kunststof (400 x 900)Sier luik (vast aan muur)€ 75€ 35€ 110

Kosten luiken per materiaal

Luiken worden over het algemeen gemaakt van hout of kunststof, maar tegenwoordig kun je ook hele mooie luiken van aluminium laten plaatsen.

Hoewel het in prijs vaak niet veel scheelt zijn luiken van kunststof net wat goedkoper dan luiken van hout of aluminium.

Klassieke houten luiken

Bij authentieke panden is het mooi om voor klassieke, houten luiken te kiezen. Deze luiken sluiten vaak mooi aan bij de stijl van de woning.

De prijzen van houten luiken beginnen vaak rond de € 150 exclusief gemiddeld € 70 aan montage.

Welk hout is geschikt voor luiken buiten?

Houten luiken moeten bestand zijn tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van kou, warmte en neerslag kan het materiaal behoorlijk te lijden hebben.

Houtsoorten die vaak worden gebruikt zijn eikenhout, mahoniehout, teakhout en cederhout. Verschillende soorten hout, waaronder tropisch hardhout, zijn bovendien relatief eenvoudig te schilderen of beitsen waardoor je na een paar jaar voor een volledig nieuwe look kunt kiezen.

wat kosten luiken voor de ramen

Moderne kunststof sierluiken

Het kunststof van tegenwoordig is bijna niet te onderscheiden voor echt hout. Een ander voordeel van kunststof is dat het erg stevig is waardoor de luiken een stuk langer mee kunnen gaan.

De prijzen van kunststof luiken beginnen rond de € 75, terwijl je voor plaatsing ook nog eens € 70 betaalt.

Aluminium luiken

De meest dure optie zijn de aluminium luiken. De verschil in kosten is vergelijkbaar met het verschil in kosten tussen aluminium en houten kozijnen. Vaak zijn aluminium luiken zo’n 20% duurder dan houten luiken.

Daar staat dan wel weer tegenover dat het aluminium veel goedkoper is in onderhoud en ook nog eens veel langer meegaat. Op de lange termijn kan het dus zo zijn dat je geld bespaart.

Prijzen Louvre luiken

Misschien wel de meest gekozen soort luiken zijn de Louvre luiken. Deze luiken zijn doorgaans de goedkoopste soort luiken op de markt.

De kosten van de Louvre luiken variëren tussen de € 100 en € 185. Als je daar de montagekosten bij optelt kom je op een bedrag tussen de € 170 en € 255 uit.


Benieuwd naar de kosten van raamluiken?
Wij brengen je in contact met professionals uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse voeren hun werkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk raamluik prijzen

Buitenluiken met verstelbare lamellen

Sommige luiken zijn voorzien van verstelbare luiken. Met deze luiken heb je zelf invloed op de hoeveelheid zonlicht binnen. Voor zulke handige lamellen betaal je echter wel extra.

Een gemiddeld luik voor buiten inclusief verstelbare lamellen kost je zo’n € 200.

Ook in kunststof verkrijgbaar

Veel mensen denken dat luiken met lamellen enkel van hout kunnen worden gemaakt, maar er bestaan ook hele mooie luiken met verstelbare lamellen die van kunststof zijn gemaakt. Als je kiest voor kunststof met een nagebootste houtnerf zie je van een afstandje niet dat de luiken niet van hout zijn gemaakt.

Het voordeel van deze kunststof luiken is dat ze wat goedkoper zijn dan houten luiken. Bovendien is het kunststof in alle mogelijke ral-kleuren verkrijgbaar en heeft het een lange levensduur.

Kosten rolluiken

Een minder traditioneel maar erg functioneel luik is het rolluik. Gemiddeld genomen betaal je ongeveer een bedrag tussen de € 180 en € 1.100 voor een rolluik inclusief montage.

Een klein, handmatig rolluik zonder bediening kost aanzienlijk minder dan een breed, elektrisch rolluik. Rolluiken worden ook vaak toegepast als zonwering.

wat kosten luiken voor de ramen

Montagekosten rolluik

Het monteren van rolluiken is een klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Om die reden kiezen veel mensen ervoor om het plaatsen van rolluiken uit te besteden.

De kosten van het plaatsen van een rolluik liggen gemiddeld tussen de € 80 en € 240, maar deze rolluik kosten lopen niet evenredig op. Als je veel rolluiken tegelijkertijd laat plaatsen stijgt deze prijs minder vlug.

Raamluiken installateur : gratis offertes

Van plan om raamluiken aan te schaffen? Vul ons formulier in en professionals nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou raamluik kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Beschrijf je project

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes