Draaikiepraam in bestaand kozijn kosten | De voor- en nadelen

Een draai kiep raam in een bestaand kozijn maakt het veiliger, beter ventileerbaar en gewoon multifunctioneler. Je kunt het raam veilig laten open staan, in de nacht ventileren en je voorkomt stuk waaien. Het draaikiepraam is nauwelijks duurder dan een draairaam en is makkelijk om veilig te luchten zonder dat het binnen regent of raam stuk waait. 

draaikiepraam-in-bestaand-kozijn.jpg

Draaikiepraam in bestaand kozijn plaatsen

Niet veel mensen weten dat je de ramen in huidige houten kozijnen zonder hak- of breekwerk makkelijk in een draaikiepraam kunt veranderen. Deze klus is binnen een dag geklaard en met wat kluservaring zou je het zelfs prima zelf kunnen doen!

Wat kost een kunststof kozijn met nieuw draairaam laten plaatsen?

De geringe benodigde technische kennis van de draaikiep systemen is een groot winstpunt. De prijs van een draaikiepraam in een bestaand kozijn ligt wel iets hoger dan de prijs van een normaal kozijn. Een draaikiepraam in kunststof kozijn van 80 cm bij 120 cm zal €475 kosten, inclusief nieuw kozijn, BTW en arbeidskosten. Dit kan oplopen tot wel €1.750 voor een draaikiepraam van 240 cm bij 180 cm. Wanneer je ervoor kiest om dit zelf te doen, zal het een paar honderd euro goedkoper zijn omdat je de arbeidskosten dan niet hoeft te betalen.

Kun je van een gewoon raam een kiepraam maken?

Je kunt van bijna alle ramen een draairaam, kiepraam of draaikiepraam maken. Soms moet hiervoor het kozijn worden vervangen, maar meestal kun je ze makkelijk in het bestaande kunststof kozijn plaatsen. Dit is wel een goed moment om meteen het kozijn te laten controleren, een likje verf te geven als het om een houten kozijn gaat en eventuele beschadigingen bij te werken. De montagetijd is erg snel, zodat je niet lang met een open kozijn hoeft te zitten wanneer je een standaard raam door een draaikiepraam vervangt.

Kosten van draaikiepraam in bestaand kozijn
Vul snel dit formulier in.

Voordelen draaikiepramen

De voordelen van een draaikiepraam in een bestaand kozijn zijn:

 • Direct te monteren in alle bestaande kozijnen, zowel voor buitensponning als een binnensponning
 • Draaikiep ramen zijn in één keer passend, exact haaks en op maat
 • De montagetijd bedraagt slechts een half uur door iemand met kluservaring en nog sneller door de vakman
 • Geen speciale gereedschappen benodigd
 • De draaikiepramen worden compleet geleverd inclusief meranti-kader
 • Alle beslagonderdelen zijn al gemonteerd
 • Het draaikiepraam is compleet afgehangen
 • Inclusief gemonteerd glas met minimaal 15 jaar garantie op lek- en blindslag
 • Beslagonderdelen zijn uitgevoerd met veiligheids-draaikiepbeslag
 • Inbraakwerend beslag conform politiekeurmerk “Veilig Wonen”
 • Wegdraaiende hangzijde bij het openen in de draaistand
 • Verkrijgbaar in afmetingen (BxH) tot 1,5 meter bij 3,0 meter als dagmaat van het kozijn
 • Alle draaikiep renovatieramen worden volgens een dynamisch op te geven maatvoering exact op maat geproduceerd

Nadelen draai kiep raam

Enkele nadelen van een draaikiep raam zijn:

 • Een draaikiep raam beschikt over twee standen waarbij de ene stand het raam volledig naar binnen opent. Dat is niet in alle ruimtes mogelijk. Je moet hier dus wel rekening mee houden
 • Mocht je een hor tegen insecten wensen dan kan dit alleen vanaf de buitenkant.
 • Een draaikiep raam kost meer dan een gewoon draairaam
draaikiepraam-slot-met-sleutel1.jpg

Houten draaikiepraam

Bij kunststof kozijnen zijn draaikiepramen de standaard, maar je kunt ook kiezen voor houten draaikiep ramen. Een draaikiepraam kan in een bestaande houten kozijn geplaatst worden zonder breek- of sloopwerk. Daarvoor hoef je geen houten kozijn te vervangen of repareren. Na de plaatsing worden de ramen netjes afgewerkt waardoor je niet ziet dat de kozijnen aangepast zijn!

Volledig kiepraam systeem op maat kopen

Als je ervoor kiest om draaikiep ramen te laten plaatsen wordt het geheel compleet ingemeten. Vervolgens worden de nieuwe draaikiepramen geproduceerd en kant-en-klaar geleverd. Nu hoeven ze alleen nog maar geplaatst te worden. Hierdoor hoef je niet zelf met glas aan de slag en zal de montage lekker snel verlopen. De extra kosten van de vakman zijn hierdoor ook laag.

Veiligheid kiepramen

Kies voor een veilig sluit mechanisme op het draaikiepraam. Veel kunststoffen en houten ramen worden standaard met SKG-2 ster veiligheidssluitingen uitgerust. Dat zijn de kleine paddenstoeltjes in de zijkant van het raam die in het kozijn vastgrijpen. Voor extra veiligheid kan er ook een raamgreep op gemonteerd worden met een sleuteltje.

Sponning

 • Toepasbaar in een bestaand kozijn met een buitensponning, binnensponning of schuifraamsponning. Bijvoorbeeld in een dakkapelkozijn of ter vervanging van bestaand vast glas, ter vervanging van bestaande kozijn naar buitendraaiende ramen, schuiframen of bestaande naar binnendraaiende ramen.
 • Ook toepasbaar bij nieuw te plaatsen kozijnen
 • Ideaal om toe te passen in situaties waarbij aan de buitenzijde van de gevel rolluiken zijn gemonteerd

Door het tijdig vergelijken van de kozijn offertes bespaarden we € 2.170! Ze lijken precies op hout en we hoeven nu nooit meer te schilderen en dat scheelt tijd en geld.

Draai kiep raam

Uitvoeringen van hout en glas

 • Alle draaikiep renovatieramen worden vervaardigd uit stevig hout (dark red meranti)
 • Draaikiep renovatieramen kunnen met vrijwel elk type isolatieglas worden voorzien
 • Het isolatieglas kan worden gecombineerd met toepassing van ventilatieroosters
 • Tweekleurig gespoten draaikiepramen in het huidige kozijn zijn ook mogelijk. De binnenzijde wordt in een andere kleur gespoten dan de buitenkleur

Keurmerken

Komo toont de kwaliteit van bouwproducten zoals kunststof producten waarborgt. Tevens is het de meest gevraagde keurmerk instantie voor kunststof. Komo is net als het Politiekeurmerk: onafhankelijk van de producten en toonaangevend. Het VKG keurmerk geeft je daarnaast meer kans op een goed bedrijf. Je krijgt dan bedrijven die vangecontroleerde kwaliteit zijn, gediplomeerde kozijnen monteurs en garantie en waarborgfonds. Zorg dat dit apart vermeld staat in de offerte die je tekent. Vertrouw niet blindelings op een mondelinge toezegging of op een certificaat aan de muur. Laat het echt opnemen in de overeenkomst op papier. Pas dan heb je meer zekerheid.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal kozijnen
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes