Kosten binnenmuur plaatsen | Wat ben je kwijt voor een muur?

kosten binnenmuur plaatsen

Indien je een nieuwe binnenmuur wilt laten plaatsen is het belangrijk om goed rekening te houden met de kosten. Er zijn bovendien veel verschillende materiaalsoorten waaruit je kan kiezen, die allemaal een eigen prijskaartje hebben. In dit artikel lees je alles omtrent de kosten van verschillende soorten muren die je kunt laten plaatsen. Bekijk de aannemer

Wat kost een binnenmuur of tussenwand per materiaalsoort?

De prijs die je betaalt voor een nieuwe tussenwand hangt af van verschillende factoren. Zo is de aanschaf van het ene materiaalsoort mogelijk een stuk goedkoper dan het andere. Ook arbeidskosten spelen hier een grote rol bij. Bepaalde materialen kunnen makkelijker gebruikt worden waardoor het eenvoudiger is een muur te maken.

Wat kost een gipswand?

Gipswanden zijn over het algemeen een zeer betaalbare optie. Zo is de prijs van een gipsplaat aanzienlijk lager dan de gemiddelde prijs van steen of hout. Het is dus een ideale manier om goedkoop een aparte ruimte in je woning te creëren. Indien je wenst om gipswanden in huis te krijgen, kun je uitgaan van de volgende prijzen:

Soort muurKosten m2
Voorzetwand€ 25 à € 30
Scheidingswand€ 40 à € 45
Dubbele scheidingswand € 55 à € 60

Wat kost het metselen van een stenen binnenwand?

Het metselen van een muur is over het algemeen vrij goedkoop. Hierbij worden de prijzen bepaald aan de hand van het aantal vierkante meter waar de muur uit zal bestaan. In de meeste gevallen liggen de kosten van een gemetselde stenen muur rond de € 300 per 1000 stenen. De prijs is exclusief het aanbrengen van de voegen en het cement.

Wat kost een wandje in mijn woning?

Wat een nieuwe tussenwand in een bepaalde ruimte van je woning kost, hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij allereerst aan de verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Veel mensen vinden het vooral belangrijk dat de nieuwe scheidingsmuur een goede geluidsisolatie met zich meebrengt. Hiermee kan aanzienlijk veel geluid gedempt worden, wat vaak erg gewenst is indien de ruimte wordt gebruikt als extra kamer voor werk of als slaapkamer.

prijzen binnenmuur plaatsen

Naast de verschillende materialen, al dan niet voorzien van een extra isolatielaag, speelt ook het aantal vierkante meter van de scheidingsmuur hier een grote rol in. Hoe groter de muur, des te hoger de prijs ligt.

Wat kost een wand op zolder?

De zolder is een ruimte die veel vergeten wordt, terwijl hier veel mogelijkheden liggen. Omdat het vaak een vrij kleine ruimte is, is er dan ook weinig werk nodig om een nieuwe scheidingsmuur te plaatsen. Gemiddeld kost het zo’n € 600 à € 1.000 om een nieuw tussenmuurtje op zolder te laten bouwen.

Tip: Maak je graag muziek in je vrije tijd? Laat dan een dubbele scheidingswand bouwen om te genieten van extra isolatie.

Wat kost een tussenmuur of tussenwand in de slaapkamer?

De prijs voor de plaatsing van een tussenwand in de slaapkamer is vergelijkbaar met dat van je zolder verbouwen. De prijsbepaling is hierbij wederom een kwestie van het gebruikte materiaal, extra toevoegingen aan de muur zoals extra isolatie en natuurlijk de expertise en ervaring van de vakman.

Over het algemeen ligt de prijs voor de bouw van een tussenmuur in de slaapkamer tussen de € 600 à € 1.000. Gaat het daarentegen om een grote slaapkamer dan zou de prijs mogelijk hoger kunnen uitvallen. Het beste raadpleeg je hiervoor een ervaren vakman. Hij heeft veel ervaring met het uitvoeren van dit soort klussen en kan advies geven voor jouw specifieke situatie.

Wat kost een systeemwand per m²?

Systeemwanden bestaan uit prefab panelen die aan elkaar worden bevestigd met behulp van speciale profielen. Het fijne hieraan is is dat deze panelen geen verdere afwering meer nodig hebben na de plaatsing. De kostprijs van een systeemwand begint al vanaf € 60 per vierkante meter (inclusief btw, exclusief installatiekosten). Het is essentieel op te merken dat de prijs kan verschillen afhankelijk van specifieke vereisten, zoals bijvoorbeeld de noodzaak voor een goede isolatie van geluid en brandwerendheid.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes