Spanplafond Kosten | Handig prijzenoverzicht

Wat zijn de kosten van een spanplafond, is een vraag die ons regelmatig gesteld wordt. Echter zijn er aantal factoren die van invloed zijn op de totaalprijs die je betaalt. Denk hierbij aan de omvang van het plafond, maar ook aan het materiaal dat gebruikt wordt.

spanplafond

Wat kost het aanbrengen van een spanplafond per vierkante meter?

De prijs van het laten plaatsen van een spanplafond is afhankelijk van meerdere factoren. Zo kunnen eenvoudige klussen relatief gemakkelijk uitgevoerd worden. Complexere klussen vereisen echter meer aandacht en dus ook tijd. Dit is dan ook terug te zien in de totaalprijs. Daarnaast is de prijs van een spanplafond ook afhankelijk van het materiaal dat je gebruikt voor de afwerking van het plafond, alsook eventuele akoestische eigenschappen. Er zijn namelijk verschillende spanplanfonds waaruit je kunt kiezen.

Indien je kiest voor een standard spanplafond afwerking liggen de kosten gemiddeld tussen de € 70 à € 85 per vierkante meter. Bij dit type spanplafond heb je dan de keuze uit een legio aan verschillende kleuren en opties. Het wordt daarom ook overwogen als een zeer betaalbare manier om verschillende unieke toepassingen mee te realiseren.

Indien je liever kiest voor de afwerking van een standaard polyester spanplafond liggen de prijzen net iets hoger. De prijs hiervan schommelt meestal tussen de € 80 à € 95 per vierkante meter. Zowel pvc plafonds als polyester plafonds hebben beide hun eigen esthetische opties en andere kenmerken. Wil je een nieuw spanplafond maar zo weinig mogelijk betalen, dan is pvc wellicht een goede keuze.

Hoewel de plaatsing van bovengenoemde spanplafonds het meest gedaan wordt, zijn er ook andere materialen die gebruikt kunnen worden. We hebben ze op een rijtje gezet:

Type spanplafondPrijs in euro’s per m2 (excl. btw)
Standaard spanplafond PVC€ 70 tot € 90
Standaard spanplafond polyester€ 80 tot € 100
Akoestisch spanplafond€ 100 tot € 150
Spanplafond met print€ 80 tot € 110
Lichtdoorlatend spanplafond€ 130 tot € 160
Antibacterieel spanplafond€ 100 tot € 200

Het is belangrijk om goed rekening te houden met de ruimte waarin de spanplafonds terechtkomen. De ene ruimte kan namelijk andere omstandigheden ervaren dan de andere, en daarom ook andere eigenschappen nodig hebben. Denk hier op voorhand goed over na of raadpleeg een vakman voor professioneel advies. Hij heeft veel ervaring met dit soort klussen en kan daarom goed inschatten welk type spanplafond je het best laat plaatsen in een specifieke ruimte.

Kosten besparen: het is aangeraden om alle meubels uit de ruimte te verwijderen alvorens een specialist langskomt. Dit zorgt ervoor dat hij minder tijd nodig heeft voor voorbereidend werk, waardoor je de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk houdt.

prijzen van spanplafond

Wat is de prijs per specifieke ruimte?

Per ruimte in een woning kunnen er hele andere eigenschappen nodig zijn. Gelukkig is er dan ook een speciaal doek voor elke ruimte. We bespreken een aantal situaties waarin het verschil in eigenschappen cruciaal is.

Benieuwd naar de spanplafond kosten?
Hoeveel een spanplafond uiteindelijk kost, is erg afhankelijk van welke soort je kiest en waar deze geplaatst moet worden. Vraag offertes aan om vrijblijvend de prijs te kunnen vergelijken.
arrow Vraag offertes aan

Nieuw plafond in de badkamer of keuken

De badkamer maar ook de keuken zijn zeer vochtige ruimtes waarbij een hoge temperatuur vaak voorkomt. Hierdoor komt het vaak voor dat het spanplafond warm wordt door condens. Om die reden is het belangrijk dat je een doek aanschaft dat beschikt over een vochtbestendig karakter. Zo voorkom je schimmelvorming en het ontstaan van bacteriën op het plafond.

De prijzen van spanplafonds in de badkamer en keuken starten meestal vanaf 180 euro per m2. Het is echter belangrijk om te realiseren dat de prijs van een spanplafond in kleinere oppervlaktes relatief hoger kan zijn dan in grotere omgevingen.

Akoestisch plafond in de woonkamer

Een akoestisch spanplafond is de perfecte oplossing voor de woonkamer en brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst wordt het geluidsdempende karakter als een groot voordeel gezien. De algemene geluidskwaliteit wordt hier aanzienlijk door verbeterd.

Ook wat esthetiek betreft, is er veel mogelijk. Het is namelijk erg aanpasbaar wat je in staat stelt om een eigen gekozen foto te gebruiken op het doek. Je kunt dus tot in detail kiezen hoe het plafond eruit komt te zien, terwijl je profiteert van belangrijke eigenschappen die cruciaal zijn voor een rustgevende woonkamer. De prijzen hiervan liggen gemiddeld tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter.

Hoe lang blijft een spanplafond gemiddeld goed?

Een spanplafond heeft doorgaans een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Als je een spanplafond laat installeren door een professional, kun je er dus zeker van zijn dat je de komende 20 jaar zorgeloos bent. Het komt zelfs regelmatig voor dat spanplafonds nog vele jaren langer meegaan dan het gemiddelde. Natuurlijk hangt dit ook af van de omstandigheden waarmee het plafond gedurende deze periode wordt geconfronteerd en hoe goed je het plafond onderhoudt.

Wat kost het verwijderen van een spanplafond per m2?

De verbouwing prijs voor het verwijderen van een spanplafond is moeilijk in te schatten. Waar sommige spanplafonds snel en eenvoudig kunnen worden verwijderd, vereisen andere aanzienlijk meer tijd. Daarnaast speelt de complexiteit van het verwijderen ook een rol. Het kan bijvoorbeeld langer duren om een spanplafond bij hoge plafonds te verwijderen dan wanneer het plafond relatief laag is. Het is het beste om een specialist te raadplegen voor een prijsschatting. Op basis van je specifieke situatie kan de specialist inschatten hoeveel tijd nodig is en dus een indicatie geven van de verwachte kosten.

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een spanplafond?

+
Een polyester spanplafond kost gemiddeld tussen de € 80 en € 95 per m², een PVC spanplafond is iets goedkoper en kost € 70 tot € 85 per m².

Wat zijn de nadelen van een spanplafond?

+
Het grootste nadeel van een spanplafond is dat je wat voorzichtiger moet zijn hiermee dan met een standaard plafond. Omdat het een gespannen doek betreft, kun je vaak geen gewichten hieraan bevestigen (denk aan gordijnrails of lampen) en moet je uitkijken met scherpe dingen, al zul je niet vaak met iets scherps bij het plafond bezig zijn. Ook is het lastig de stijl en kleur van het spanplafond aan te passen na plaatsing.

Hoe lang gaat spanplafond mee?

+
Een spanplafond gaat gemiddeld 20 jaar mee. Echter zijn hier verschillende factoren die hier een positieve of negatieve invloed op kunnen hebben. Zo zijn het merk, materiaal en formaat belangrijke elementen.

Spanplafond kosten: gratis offertes

Een spanplafond is een mooie en veelzijdige keuze voor je plafond, maar moet professioneel worden geplaatst om het beste resultaat te krijgen. Door onderstaand formulier in te vullen koppelen wij je aan ervaren vakmannen, die deze klus voor een mooie prijs kunnen uitvoeren.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Omschrijving
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes