Bouwkosten per m3 luxe woning | Binnen- en buitenkant

Er zijn tal van kleine aanpassingen die je kunt doorvoeren in je woning die voor een luxe uitstraling zorgen. Maar wat als je het groter aan wilt pakken? Hoe maak je een woning luxe en wat zijn dan de bouwkosten per m3? Ontdek het in dit artikel!

hoe luxe huis maken

Wat kost een nieuw luxe huis laten bouwen per m3?

Voor het laten bouwen van een luxe woning moet je rekening houden met gemiddelde bouwkosten tussen de € 500 en € 550 per m3, inclusief btw. De prijs is dus afhankelijk van hoe groot de woning uiteindelijk wordt, maar ook van welke luxe elementen de woning voorzien gaat worden.

Hoeveel kost een villa?

Wanneer het gaat om het bouwen van een echte villa, dan liggen de kosten per kubieke meter nog wat hoger dan bij een luxe woning. Houd hierbij rekening met een gemiddelde prijs van tussen de € 650 en € 850 per m3. Hoe komt het nu dat een villa duurder is dan een luxe woning? Dit komt doordat villa’s doorgaans groter zijn en meer luxe en bijzondere elementen bevatten.

Benieuwd naar de kosten van een aannemer?
Wij brengen je in contact met ervaren aannemers uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en helpen jou met het bouwen of verbouwen van jouw woning, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk aannemer prijzen

Voordelen en nadelen

Een luxe woning laten bouwen heeft zowel voordelen als nadelen, die hieronder op een rijtje zijn gezet.

Voordelen: luxe uitstraling

Een luxe woning heeft verschillende voordelen. Het is in de eerste plaats erg aangenaam om een huis te hebben met een luxe uitstraling: je kunt optimaal genieten van je eigen woning. Maar er is ook een andere reden. Wanneer je de waarde van je woning wilt verhogen, is het aan te raden om voor luxe veranderingen te gaan. Dit is voordelig voor een eventuele verkoop van de woning in de toekomst.

Nadelen: huis bouwen kosten

Het grootste nadeel is natuurlijk de bouwprijs van de woning. De bouwkosten per m3 liggen voor een luxe woning hoger dan bij een reguliere nieuwbouwwoning. Het is dus belangrijk om dit goed af te wegen en een aannemer en architect te vinden die je hier advies over kunnen geven.

sauna

Luxe aanpassingen voor je woning

Voor het laten bouwen van een luxe woning liggen de bouwkosten per m3 natuurlijk best hoog. Daarom is het ook een optie om in je huidige woning aanpassingen door te voeren, om deze meer luxe te maken. Er zijn meerdere luxe aanpassingen die mensen regelmatig doorvoeren, zowel aan de binnen- als buitenkant van het huis.

Aanpassingen voor binnen

De luxe aanpassingen die je binnen in de woning kunt doen, zijn:

  • Het plaatsen van een zwembad en/of sauna. Een lege garage kan bijvoorbeeld goed omgebouwd worden tot een zwembad, in de vorm, afwerking en omvang naar keuze.
  • De kelder of een lege kamer laten ombouwen tot loungeruimte met bar.
  • Het laten bouwen van een wijnkelder. Voor een indrukwekkend effect plaats je een glazen plaat in de vloer zodat je vanaf de begane grond zicht hebt op de wijnkelder.
  • Een eigen sportschool in huis laten bouwen.
  • Een race-simulator laten plaatsen.
luxe woning

Aanpassingen voor buiten

Wanneer je een ruime tuin of buitenruimte tot je beschikking hebt, zijn er verschillende mogelijkheden voor luxe buitentoepassingen:

  • Een zwembad laten plaatsen, zoals een infinitypool, of een zwemvijver laten maken. Dit is een zwembad met een natuurlijke uitstraling waardoor het veel weg heeft van een vijver. Je kunt er gewoon in zwemmen; het water wordt gereinigd door waterplanten die in een apart gedeelte staan.
  • Een paardenwei is een mooie manier om jouw woning een luxe uitstraling te geven. Vooral wanneer de wei direct naast je woning is geplaatst. Het is hierbij wel belangrijk dat het gras goed wordt onderhouden.
  • Bij genoeg ruimte in de tuin is het zeker een aanrader om een eigen tennisbaan aan te leggen. Dit is de ultieme manier om je huis en tuin een luxe uitstraling te geven. Behalve een tennisbaan zijn er nog veel andere sportterreinen die je kunt aanleggen, zoals een klein voetbalveld.

Kleinere veranderingen voor een luxe vrijstaande woning

Wil je geen grote veranderingen uitvoeren vanwege te weinig ruimte voor een verbouwing of een beperkt budget? Dan zijn er ook genoeg kleine aanpassingen die jouw woning al een stuk luxer doen ogen. Wat dacht je van indrukwekkende kunstwerken aan de muur, een mooi en luxe bankstel of het gebruik van strakke kleuren en een moderne woonstijl? Buiten kun je daarnaast luxe verlichting toepassen of unieke geluidseffecten, zoals fluitende vogels of stromend water.

Bouwprijs: hoe duur is een huis verbouwen?

Ondanks dat de kosten voor het doorvoeren van luxe aanpassingen in je woning lager uitvallen dan een schatting van de bouwkosten per m3 bij een nieuw huis, moet je natuurlijk alsnog rekening houden met de prijs. Het plaatsen van een eigen zwembad in de tuin zal naar alle waarschijnlijkheid duurder zijn dan wanneer je wat led-lichten en geluidseffecten in de tuin plaatst. Het is dus belangrijk om te kijken wat aansluit op je wensen en op welke manier dit uitvoerbaar is en binnen je budget valt.

Laten doen of zelf doen?

Wat ook invloed heeft op de prijs van je luxe woning is of je de aanpassingen zelf gaat doen of dit laat doen door een specialist. Bij de meeste veranderingen doe je er goed aan om deze te laten uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. Zo ben je verzekerd van een goede uitvoering. Vraag vooraf offertes aan bij meerdere bedrijven voor het vinden van de beste partij voor de klus, en voor advies en meer informatie.

Aannemer inschakelen: gratis offertes

Van plan om een woning te bouwen of verbouwen? Vul ons formulier in en ervaren aannemers nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou bouw of verbouw kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes