Meubels opslaan tijdens verbouwing | Kosten & mogelijkheden

Het opslaan van je meubels tijdens een verbouwing is een verstandige keuze. Hiervoor kun je beroep doen op een opslagruimte om al je meubels en belangrijke bezittingen veilig op te bergen. Er zijn echter een aantal belangrijke zaken waar je het best rekening mee houdt, maar ook een hoop mogelijkheden. Al deze zaken lees je terug in dit artikel. Ook delen we een prijsindicatie om je een beter beeld van de kosten te geven.

meubels-opslaan.jpg


Waarom zou je meubels opslaan tijdens het verbouwen?

Tijdens een verbouwing is het een verstandig idee om meubels op te slaan. Hiermee kun je schade aan waardevolle spullen voorkomen. Ook beschermt het tegen puin, stof en mogelijke beschadiging door het verbouwen. Verder maakt dit het voor bouwvakkers simpelweg makkelijker om goed werk te leveren. Kortom, genoeg redenen om je spullen tijdelijk ergens anders op te slaan gedurende de verbouwing.

Kostprijs opslagbox

De kostprijs van een opslagbox kan erg verschillen. Er zijn verschillende factoren die hier een rol bij spelen. Denk bijvoorbeeld aan de grote van de opslagbox en de locatie hiervan. Dit zijn allemaal zaken waar je het best rekening mee houdt.

Wat kost een opslagbox per maand?

De prijs van een opslagbox per maand kan verschillen, afhankelijk van de grootte. Over het algemeen kun je de volgende prijzen verwachten:

Grootte opslagruimteGeschikt voorPrijs per maand vanaf
<3 m³Bureau + 2 zitsbank€ 4,00
3 – 6 m³3 tot 5 Meubelstukken€ 9,00
6 – 10 m³2 Kamer woning inboedel€ 20,00
10 – 20 m³3 Kamer woning inboedel€ 30,00
20 – 40 m³Archief, bedrijfsgoederen€ 60,00
>40 m³Winkelvoorraad€ 90,00

Wat kost het om een inboedel op te slaan?

De gemiddelde kostprijs voor het opslaan van de volledige inboedel van je woning bedragen doorgaans ongeveer € 30,00 per maand. Voor deze prijs kun je een opslagbox huren met een capaciteit dat ligt tussen de 10 tot 20 kubieke meter. Dit is over het algemeen ruim genoeg voor een gemiddeld gezin om alle bezittingen in op te slaan. Ook biedt deze grootte voldoende ruimte voor zaken als apparaten en meubels. Het precieze bedrag kan verschillen afhankelijk van de locatie, het type opslagfaciliteit en extra voorzieningen die worden aangeboden. Het is aangeraden om de unieke voorwaarden en kostprijzen van de uitgekozen opslagbox te verifiëren alvorens je besluit deze te gaan huren.

Wat kost een opslag aan huis?

De prijzen van een opslagcontainer kunnen erg variëren. De prijzen liggen meestal tussen de € 3,00 en de € 319,00 per week. Dit hangt af van de laadvermorgen en de inhoud in kubieke meters van de opslagtank. Om tot de goedkoopste oplossing te komen kun je het best offertes aanvragen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, én stelt je in staat om in slechts één oogopslag de goedkoopste mogelijkheid te vinden.

Wil je persoonlijk advies en op maat gemaakte offertes ontvangen?
Vul dan snel onderstaand formulier in. Het is volledig gratis en zonder aankoopverplichting!
arrow Ontvang offertes

Welke spullen sla je tijdelijk op?

Tijdens een verbouwing wil je kosten wat kost voorkomen dat er spullen beschadigen. Je zal daarom een goede overweging moeten maken welke spullen je tijdelijk zal opslaan. Het is belangrijk om te beseffen dat het in sommige gevallen lastig kan zijn om regelmatig de container te openen, waardoor je selectief moet zijn in de spullen die je opslaat. In de meeste gevallen kiest men ervoor om de volgende zaken op te bergen in een opslagbox:

Meubels

Het tijdelijk opbergen van meubels in een opslagbox is een verstandige oplossing tijdens verbouwingen. Zo kun je je meubels veilig bewaren in een afgesloten opslagruimte en voorkom je schade, stof of andere nadelige invloeden. Meubels kunnen over het algemeen redelijk prijzig zijn en dus ben je slimmer af deze voor een goede prijs op te bergen.

Apparaten

Ook het opslaan van apparatuur in een opslagruimte is een goede oplossing tijdens renovaties aan een woning. Door je apparaten veilig op te slaan in een goed afgesloten opslagruimte, voorkom je dat deze mogelijk beschadigt raken door de verbouwing in je woning. Ook apparaten kunnen erg prijzig zijn, door deze veilig op te bergen voorkom je dit soort problemen.

Waar hou je rekening mee wat betreft opslag tijdens een verbouwing?

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je het best rekening mee houdt als het aankomt op de opslag van spullen. Denk hierbij aan de volgende zaken:

 • Soort spullen: Maak een goede selectie van de spullen die je opslaat. Dit kunnen meubels, decoratieve spullen, apparaten, kleding en eventueel andere persoonlijke bezittingen zijn.
 • Duur van de renovatie: Hou rekening met de duur van de verbouwing wanneer je beslist welke spullen je zal opslaan.
 • Locatie van de opslagbox: Kies een gepaste locatie voor je opslagruimte in relatie tot je woning en de verbouwingsplaats. Het moet eenvoudig toegankelijk zijn wanneer je spullen nodig hebt.
 • Klimaatcontrole: Wees voorzichtig met spullen die gevoelig zijn voor heftige temperaturen. Dit omvat extreme kou en warmte, maar ook vochtigheid. Elektronica en houten apparaten kunnen hier mogelijk gevoelig voor zijn. Overweeg daarom of je ze opslaat in een opslagruimte voor je deur, of toch beter een andere manier overweegt voor de opslag hiervan.
 • Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot de opgeborgen spullen wanneer dat nodig is. Sommige opslagfaciliteiten bieden te allen tijde toegang, terwijl andere beperkte openingstijden hebben.

Zo weinig mogelijk spullen

Hoeveel heb je nodig bij een verbouwing of verhuizing? Voor de meeste mensen is dat eigenlijk bijna niets. Je bent daar namelijk de hele dag bezig met verbouwen. Dan heb je niets aan overbodige spullen. Bekijk de verhuizingschecklist voor handige tips. Een van de belangrijkste tips is het regelmatig laten opruimen van je woning. Dat scheelt veel ruimte in opslag die je nodig hebt.

Verplaatsen

Je inboedel staat niet alleen in de weg, er bestaat ook nog eens een mogelijkheid dat je spullen beschadigen. Ze komen bovendien onder een laag verbouwingsstof te zitten. Probeer dat voor te zijn en breng ze naar een opslagplaats tijdens de verbouwing. Daar wordt de inboedel veilig, warm en droog opgeslagen. Als je een inboedelverzekering hebt is het de moeite om na te gaan welke voorwaarden daarvoor gelden. Bij sommige verzekeraars wordt inboedel in een externe inboedelopslag namelijk uitgesloten.

Meubels opslaan of later nieuwe kopen?

het opslaan van meubels varieert behoorlijk. Als je dure meubels lang op wil slaan ben je waarschijnlijk best veel geld kwijt. Probeer waar mogelijk je spullen eerst op een gratis manier onder te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een schuur of een ruimte bij vrienden of familie.

Meubels opslaan of later nieuwe kopen

Soms kiest men ervoor om meubels niet op te slaan, maar om op een later moment alles nieuw te kopen. Dat is een goede optie als je jezelf niet telkens om je opgeslagen meubels wil bekommeren. Bovendien is het telkens verplaatsen van meubels niet zonder risico. Het vervoeren van grote, zware meubels zorgt vaak voor krasjes of deukjes. Als je alles nieuw koopt kun je de bespaarde kosten van verhuizen en opslaan investeren in meubels nadien.

Welke opties behoren tot de mogelijkheden?

Wat het opslaan van meubels betreft heb je verschillende mogelijkheden. Deze gaan natuurlijk verder dan enkel het opslaan van eigendommen in een opslagruimte. Denk hierbij aan de volgende zaken:

1. In je eigen schuur, garage of zolder

Het opslaan van meubels in eigen ruimte kost natuurlijk niets, maar kan veel frustratie opleveren bij de verbouwing. Met name wanneer je ze vaak moet verplaatsen met kans op schade en diefstal.

2. Bij familie of vrienden

De kosten van het opslaan van spullen kun je zelf afspreken. Besef je wel dat deze gunst best wat vergt van hen, vooral als het lang duurt en er onverhoopt schade ontstaat tijdens de opslag.

3. Bij een bedrijf van een vriend of kennis

Veel bedrijven hebben ruimte over en verhuren dit niet officieel. Als je een beetje oplet in gesprekken of navraag doet kom je soms goedkope plekken voor meubelopslag tegen. Je kunt dan helaas geen aanspraak maken op een verzekering.

4. Bij een officiële tijdelijke opslagruimte voor de spullen

De tijdelijke opslag is de duurste, maar wel de veiligste manier. Je bent zo van bijna niemand afhankelijk. Alles wordt veilig en droog opgeslagen. Het bedrijf heeft alles als het goed is goed verzekerd.

5. Huren van een garagebox of zeecontainer

Het laatste (gekke) alternatief is wellicht het huren van een garagebox of zeecontainer. Als de garagebox tenminste vochtvrij is en je meubels en waardevolle spullen vorstbestendig staan. Daarom nemen we hem niet echt mee als optie maar we weten dat sommige mensen dit wel doen bij minder waardevolle spullen.

Toelichting opties:
1) Het opslaan van meubels in eigen ruimte kost natuurlijk niets, maar kan veel frustratie opleveren bij de verbouwing. Met name wanneer je ze vaak moet verplaatsen met kans op schade en diefstal.
2) De kosten van het opslaan van spullen kun je zelf afspreken. Besef je wel dat deze gunst best wat vergt van hen, vooral als het lang duurt en er onverhoopt schade ontstaat tijdens de opslag
3) Veel bedrijven hebben ruimte over en verhuren dit niet officieel. Als je een beetje oplet in gesprekken of navraag doet kom je soms goedkope plekken voor meubelopslag tegen. Je kunt dan helaas geen aanspraak maken op een verzekering.
4) De tijdelijke opslag is de duurste, maar wel de veiligste manier. Je bent zo van bijna niemand afhankelijk. Alles wordt veilig en droog opgeslagen. Het bedrijf heeft alles als het goed is goed verzekerd.
5) Het laatste (gekke) alternatief is wellicht het huren van een garagebox of zeecontainer. Als de garagebox tenminste vochtvrij is en je meubels en waardevolle spullen vorstbestendig staan. Daarom nemen we hem niet echt mee als optie maar we weten dat sommige mensen dit wel doen bij minder waardevolle spullen.

Meubels opslag aandachtspunten

 • Wat zijn de kosten? Zijn ze eenmalig, maandelijks of jaarlijks?
 • Wie gaat de meubels beschermen, inpakken, inladen, uitladen en vervoeren?
 • Zijn deze kosten incl btw en zijn er geen verborgen kosten?
 • Zijn er extra kosten als je bij de spullen moet zijn?
 • Zijn de meubels volledig verzekerd tegen schade, vocht, brand etc. Zo ja, voor welk bedrag?
 • In welk klimaat vertoeven de meubels?
 • Wat is je eigen verplichting om te voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden?
 • Wat gebeurt er met je meubels als het bedrijf failliet gaat, zijn ze dan onderdeel van de boedel van dat bedrijf of mag je ze dan ophalen?

Vind de beste deal

Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Aannemer specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes