Kosten toilet renovatie | Wat kost dit specifieke project?

Een renovatie aan het toilet kan behoorlijk wat kosten. De exacte kosten hangen dan ook af van wat je precies laat doen. Zo ligt de prijs voor de renovatie van het toilet bijvoorbeeld veel lager dan wanneer je besluit de gehele toiletruimte te laten vernieuwen. Het is daarom raadzaam om eerst de arbeidskosten en de kosten van de gewenste afwerking te overwegen alvorens je begint aan deze klus.

Toilet na renovatie

Hoeveel kost het laten plaatsen van een nieuwe wc gemiddeld?

Als je zelf niet erg handig bent is het verstandig om het toilet door een vakman te laten verbouwen. De kosten die dit met zich meebrengt zijn natuurlijk hoger dan wanneer je het zelf doet. Als je zelf echter fouten maakt loop je het risico dat je achteraf alsnog een vakman in moet schakelen. Indien je dus tóch besluit een vakman in te roepen voor de installatie van een nieuw toilet, betaal je ongeveer tussen de € 100 à € 250 aan montagekosten.

Hangend of staand toilet laten plaatsen?

Wanneer je een nieuw toilet zoekt, heb je de keuze uit verschillende modellen. Tegenwoordig zijn zwarte toiletten ook populair. De prijs kan ook sterk uiteenlopen afhankelijk van het gekozen model. Voor een standaard toilet heb je de optie om te kiezen uit een hangend toilet of staand (wand)toilet. Het staande model (incl. reservoir) kost gemiddeld € 150 à € 500. Het model van het wandcloset daarentegen is wat prijziger. Hiervoor betaal je gemiddeld tussen de € 300 à € 600.

Door deze bedragen bij elkaar op te tellen kun je dus meteen zien of het in je budget valt. Vraag de offertes aan en overleg je wensen met een loodgieter. Zo kun je aanzienlijk besparen op de totale kosten, aangezien deze werkzaamheden bij de concurrent mogelijk een stuk duurder zijn. Zo betaal je zo weinig mogelijk, maar ben je wel verzekerd van professioneel werk.

Hoe lang duurt het verbouwen van een wc?

De renovatie van een wc kan over het algemeen zeer snel gedaan worden. Het is een vrij eenvoudige klus voor een professional waardoor je huidige toilet binnen 1 dag al vervangen kan worden door een nieuw toilet. Met andere woorden, aan het einde van de dag kun je dus al genieten van het resultaat.

toilet renovatie
Benieuwd naar de toilet renovatie kosten?
Een toilet renovatie is een makkelijke manier om het kleine kamertje een compleet nieuwe uitstraling te geven. Vraag vrijblijvend offertes aan om te weten hoeveel jouw renovatie zal kosten.
arrow Vraag offertes aan

Wat kost het om het toilet enkel te laten betegelen?

De prijs voor het laten leggen van nieuwe tegels kan sterk uiteenlopen. Meestal wordt er gekozen voor keramische tegels voor de toiletvloer. Keramische tegels staan erom bekend dat ze voor een betaalbaar bedrag verkrijgbaar zijn. Daarnaast worden keramische tegels ook als zeer duurzaam beschouwd. Ze gaan namelijk een stuk langer mee dan tegels van een ander materiaal.

De gemiddelde prijs voor vloertegels wordt bepaald aan de hand van het aantal vierkante meters. Het bedrag schommelt tussen de € 13 en € 160 per m². Hou daarnaast ook rekening met de bijkomende kosten voor de benodigde materialen voor het renoveren van een toilet. Het voegmiddel en de lijm die hiervoor gebruikt worden kosten gemiddeld € 8 à € 20 per m². De arbeidskosten daarnaast variëren van € 42 à € 220 per m².

Door het toilet af te meten kun je al een inzicht krijgen in het budget dat je mogelijk kwijt bent voor de renovatie van de toiletvloer. Daarnaast kun je gratis offertes aanvragen om gelijk een beeld te krijgen van de prijzen die verschillende vakmannen hanteren.

Wat kost een geheel nieuwe toiletruimte inclusief montage?

De gemiddelde kosten van een toilet verbouwen inclusief btw variëren van € 100 voor een pot verf, kwasten, kitspuit en kit tot wel € 5.000 voor een compleet vernieuwd toilet. Daarbij worden de muren gestuct of betegeld en wordt het leidingwerk aangelegd. Zowel de toevoer als de afvoer moet worden gerealiseerd, waarbij het soms lastig is om de leidingen geheel weg te werken.

Indien er veel sloopwerkzaamheden verricht dienen te worden, zal dit natuurlijk ook terug te zien zijn in de totaalprijs die je betaalt. Daarom is het altijd handig om voorafgaand gezamenlijk met een specialist na te gaan of er sloopwerk verricht moet worden, of dat er slechts een paar aanpassingen nodig zijn om te beginnen met renoveren.

Toilet vernieuwen

Een vernieuwde toiletruimte is een interessante toevoeging om een mooi geheel in je woning te creëren. Het draagt niet enkel bij aan esthetische schoonheid, zo’n verbouwing verhoogt de meerwaarde van de woning.

Toilet renovatie kosten: offertes vergelijken

Het toilet verbouwen hoeft niet lang te duren of veel te kosten. Door onderstaand formulier in te vullen sturen wij je geheel vrijblijvend offertes toe van vakmannen uit jouw regio, zodat je verzekerd bent van een goed resultaat voor een goede prijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes