Verbouwing school l informatie over de ombouw en renovatie

Deze verbouwing school ontwerp en plan indeling geeft je wellicht inspiratie om buiten de gebaande paden je droom te realiseren. Na de verbouwing woon je in een uniek woon-werk pand en kun je doen wat je wilt!

school-verbouwen.jpg

Verbouwing school

Een monument verbouwen is mooi maar geeft ook uitdagingen. Deze oude school verbouwen tot een woning is een mooi voorbeeld. Je ziet het stappenplan, de mogelijkheden en kosten.
Een klant wilde een oude monumentale school kopen en verbouwen tot woning en kantoor. De woning die zou moeten ontstaan na de verbouwing van de school moest dan wel aan hun eisen gaan voldoen. Qua isolatie, woonbaarheid en beperking van de kosten waren er wel wat hoofdbrekens te nemen.

verbouwen school


Tekeningen

Laten we de plattegronden eens bekijken en nog wat dieper op het gebouw ingaan:

Tijd om eens verder te gaan met de idee-vorming en mogelijkheden:

Informatie

verbouwen school
verbouwen school
verbouwen school
verbouwen school
verbouwen school
verbouwen school
verbouwen school


Renovatie

De kelder van de school zou een garage kunnen worden en de spouwmuren moeten geïsoleerd worden. Ook moet er vloerisolatie komen en moet er een nieuwe Cv-ketel geplaatst worden. De indeling moet huiselijker als kun je je bedenken dat je voor een dergelijk pand niet kiest als je een standaard rijtjeswoningindeling zoekt. Een vrijstaand huis verbouwen na het huis isoleren is al meer werk dan een appartementje en dit monument verbouwen is nog een trede hoger.

Loft woning

De oude gymzaal is mooi en heeft superveel daglichttoetreding en kan een mooie loft woning worden. Toch mag het in de zomer niet te warm worden en in de winter niet te koud. Na het verbeteren van de isolatie en het accumulerend vermogen van dat gebouwdeel vergroten geeft de entresol kansen om een mooie bovenverdieping te maken. Ook kun je het huis ‘slim’ maken zodat je systemen als verlichting, thermostaat of een alarmsysteem kan bedienen met je telefoon of tablet.

Ombouw

Een dergelijk openbaar gebouw heeft vaak een grote voortuin, of beter gezegd voorterrein, maar een minder ruime achterplaats waar je eigenlijk je achtertuin zou willen. Toch is het ombuigen van de openbare gelegenheid naar een semi-geborgen woonomgeving met enige vorm van privacy wel belangrijk. De tuin kun je (ook aan de straatzijde) deels afsluiten met een haag of hoger dicht hekwerk maar uiteindelijk zit je vaak net wat minder privé dan een woning voor aan de straat met een diepe tuin erachter. Toch wat uitdagingen te gaan dus 😉

School verbouwen: gratis offertes

Een school verbouwen is een flinke klus en een grote investering, maar je kunt er alle kanten mee op. Door offertes te vergelijken en een ervaren aannemer uit jouw regio erbij te betrekken, zorg je ervoor dat je zonder veel zorgen de school goed kunt verbouwen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes