Isolatie offerte opvragen | Meer inzicht in de kosten van isolatie

Wil je een isolatie offerte aanvragen? Dan is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de gemiddelde kosten en deze met elkaar kunt vergelijken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij isolatie offertes.

isolatie offerte

Isolatie offertes aanvragen

Wanneer je je woning wilt laten isoleren, wil je natuurlijk de beste deal vinden. Woningisolatie is een flinke investering, welke plek in je woning je ook wilt laten isoleren. Daarom is het wel zo fijn als je een zo goed mogelijke prijs kunt afspreken met een ervaren en deskundig isolatiebedrijf. Let wel op dat niet alleen de prijs van een huis isoleren belangrijk is, maar ook diverse andere punten.

Aandachtspunten bij het aanvragen van isolatie offertes

Voordat je met een isolatiebedrijf in zee gaat, is het dus goed om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Maar hoe kun je deze nu het best vergelijken en waar moet je vooral op letten?

Welke isolatie is het goedkoopst?

Kijk goed welke kosten er allemaal op de offerte staan. Doorgaans zijn dit kosten voor de arbeid en het materiaal, maar er zijn ook vaak bijkomende kosten. Je wilt niet achteraf nog voor onverwachte kosten komen te staan, dus maak hier vooraf goede afspraken over.

Kwaliteit van het bedrijf

Er zijn veel verschillende isolatiebedrijven in Nederland en waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Daarom is het goed om ook naar de kwaliteit van het bedrijf te kijken, en niet alleen naar de prijs. Kijk bijvoorbeeld naar ervaringen en referenties van eerdere klanten.

Ook is het goed om te kijken naar eventuele keurmerken. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een keurmerk heeft of aangesloten zit bij een branchevereniging, kun je ervan uitgaan dat ze goed werk leveren. Dit betekent namelijk dat het bedrijf aan strenge kwaliteitseisen moet voldoen. Een bekend keurmerk is bijvoorbeeld de KOMO-certificatie.

Opbouw van een woning isolatie offerte

Hoe zit een isolatie offerte formulier precies in elkaar? Wat kun je verwachten en welke informatie krijg je allemaal? Hoe meer informatie erop staat, hoe beter je kunt inschatten of het bedrijf geschikt is voor jouw klus. Mis je iets op de offerte? Vraag dit dan ook zeker nog na, zodat je zeker weet dat je de juiste kosten voor je hebt.

De prijs

De prijs is natuurlijk een van de belangrijkste punten op een offerte. Dat is de immers de grootste reden waarom je een offerte aanvraagt. Zo weet je namelijk in één oogopslag of de prijs die gerekend wordt door het bedrijf binnen jouw budget valt en of je deze specialist dus eventueel kunt inschakelen of niet.

Bijkomende kosten

De prijs voor isolatie bestaat doorgaans uit de kosten voor het materiaal en voor het laten aanbrengen van de isolatie, de arbeidskosten. Het is daarnaast ook goed om rekening te houden met bijkomende kosten. Denk hierbij aan voorrijkosten, kosten voor mogelijke voorbereidende werkzaamheden en voor de afwerking.

isolatie offerte

Het materiaal en soort isolatie

Er zijn verschillende isolatiemethodes en materialen die gebruikt kunnen worden voor woningisolatie. Hierin geef je natuurlijk zelf je voorkeur door, maar de meeste bedrijven zullen hier ook over adviseren. Een omschrijving van de isolatiemethode en het isolatiemateriaal dat uiteindelijk gebruikt gaat worden, wordt vermeld op de offerte. Voorbeelden hiervan zijn:

Spouwmuurisolatie

Isolatie in de spouw voorkomt dat er warmte uit de woning ontsnapt, waardoor het comfort toeneemt en de energiekosten dalen. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Dakisolatie is het bedekken van een dak met isolatiematerialen, waardoor je flink kunt besparen op energiekosten. Omdat warmte opstijgt, is dakisolatie een goede oplossing om warmte beter vast te houden in de woning. 

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie plaats je isolatiemateriaal onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de koude lucht uit kruipruimtes geen kans krijgt om de woning binnen te dringen. Het zorgt er ook voor dat de warme lucht in de woning blijft.

Gevelisolatie

Gevelisolatie betekent dat de binnenmuren en buitenmuren van de woning geïsoleerd worden. Dit houdt in dat de wanden worden bekleed met een isolatiemateriaal waardoor warmte en koelte niet snel zal ontsnappen.

Welke isolatie loont het meest?

Veel gebruikte isolatiematerialen zijn onder andere minerale wol, purschuim, isolatiedekens en isolatieplaten. Veel van deze materialen kunnen voor meerdere soorten isolatie gebruikt worden, zowel voor dakisolatie, vloerisolatie als spouwmuurisolatie.

Hoe isoleer ik mijn huis goedkoop?

Wil jij jouw woning goedkoop isoleren? Deze tips kunnen jou helpen om de woning voordelig te isoleren:

  • Sluit de brievenbus af met een tochtborstel: Wanneer je een brievenbus zonder tochtborstel hebt, kan er veel warmte ontsnappen. Hierdoor kan het langer duren voordat de woning opgewarmd is. Dit is eenvoudig op te lossen met een tochtstrip.
  • Radiatorfolie plaatsen achter de radiator: Waarschijnlijk is je radiator aan een buitenmuur bevestigd. Er kan in dit geval veel warmte verloren gaan, zeker als de muren niet goed genoeg geïsoleerd zijn. Door de radiatorfolie aan de achterkant van de radiator te plakken. De folie zorgt ervoor dat de warmte niet door de muren wordt opgezogen, maar in de ruimte zelf blijft.
  • Houd deuren en ramen dicht: Wanneer je deuren of ramen open laat, gaat er veel warmte verloren. Sluit ze daarom goed, het bespaart veel warmte en geld.
  • Zet de verwarming een graad lager: Wanneer je de verwarming een graad lager zet, bespaar je al snel geld.
Offertes op maat ontvangen voor isolatie van je huis?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk isolatie prijzen

Isolatie subsidie

Wil jij isolatiewerkzaamheden uit gaan voeren? Je kunt voor subsidies aanvragen voor isolatie werkzaamheden. Je kunt de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen voor isolatieprojecten zoals buitenmuurisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, grond- of vloerisolatie, geïsoleerd glas of kozijnen. 

Waarom isolatiebedrijven inschakelen?

Waarom is het nu verstandig om de isolatie van je woning over te laten aan een specialist? Daar zijn verschillende redenen voor. Zo ben je verzekerd van een correcte uitvoering van de isolatie. Je verkleint de kans op slecht aangebrachte isolatie en daarmee op koudebruggen. Bovendien krijg je persoonlijk advies over het beste materiaal en de geschiktste isolatiemethode in jouw situatie.

Daarnaast leveren goed aangebrachte isolatie en andere duurzame maatregelen je ook veel op. Denk hierbij aan een verhoogd wooncomfort, minder energieverbruik en een lagere energierekening. Het is dan ook aan te raden om isolatie offertes aan te vragen bij verschillende bedrijven in de buurt, om zo de beste offerte en beste prijs te vinden voor jouw isolatieklus!

Gratis offertes opvragen voor isolatie

Ontdek wat het kost om je woning te isoleren door offertes aan te vragen! Geef je wensen door via onderstaand formulier, ontvang offertes en vergelijk de kosten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Voorkeur materiaal
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes