Inblaasisolatie | Eenvoudige manier van isolatie aanbrengen

Wil je jouw woning isoleren door middel van inblaasisolatie? Dan is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn en hoe deze vorm van isoleren precies werkt. In dit artikel ontdek je alle informatie die je moet weten!

inblaasisolatie

Inblaasisolatie prijs

De kosten bij inblaasisolatie voor het isolatiemateriaal liggen tussen de € 10 en € 20 per m². Dit is exclusief de kosten voor het huren van een inblaasmachine.

De kosten voor het huren van een inblaasmachine per dag liggen op ongeveer € 100 en de kosten om de machine een week te huren liggen tussen de € 300 en € 400.

Daarnaast is de totaal prijs natuurlijk afhankelijk van of je het zelf doet of laat doen. Wanneer je het laat doen komen er natuurlijk ook nog de kosten bij voor een vakman.

Efficiënt isoleren met inblaasisolatie

Met inblaasisolatie kun je op een efficiënte manier isoleren. Deze vorm van isolatie wordt onder luchtdruk ingeblazen door middel van een speciale inblaasmachine. Deze machine heeft een slang die ervoor zorgt dat het desbetreffende materiaal in de holle ruimte wordt aangebracht en zo een isolatielaag vormt. Zitten er holle ruimtes in de woning die moeilijk bereikbaar zijn, maar die je toch geïsoleerd wilt hebben? Dan is inblaasisolatie de ideale oplossing!

Milieuvriendelijke isolatie

Voor inblaas isolatie worden doorgaans milieuvriendelijke materialen gebruikt die volledig recyclebaar zijn en eenvoudig verwijderd kunnen worden. Daarnaast is er voor de productie van deze materialen niet veel energie nodig. Inblaas isolatie is dan ook een duurzame keuze, en is een langetermijn oplossing.

Eenvoudige zelf isolatie inblazen

De plaatsing van inblaas isolatie is over het algemeen eenvoudig. Zoals eerder benoemd wordt het isolatiemateriaal aangebracht met een inblaasmachine. Je kunt er dan ook voor kiezen om de plaatsing zelf uit te voeren, maar dan moet je wel een inblaasmachine huren.

Je kunt de klus ook overlaten aan een vakman van een isolatiebedrijf. Dan ben je zeker van een correcte uitvoering, snelle plaatsing en advies op maat.

Voordelen

  • Holle ruimtes worden volledig opgevuld
  • Je kunt kiezen voor duurzaam isolatiemateriaal
  • Je kunt besparen op energiekosten
  • Je profiteert van een verhoogd wooncomfort
  • Je bepaalt zelf hoe dik de isolatielaag wordt
isolatie inblazen

Soorten inblaasisolatie

Welke soorten inblaasisolatie zijn er allemaal? Welk materiaal is het meest geschikt voor welke toepassingen en hoe weet je nu of je de juiste inblaasisolatie kiest voor jouw woning? We hebben de verschillende materialen op een rij gezet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Glaswol als inblaaswol

Glaswol wordt vaak voor isolatieplaten en isolatiedekens gebruikt, maar wist je dat je het ook als inblaaswol kunt gebruiken? Het is een zacht materiaal dat gemaakt is van glasscherven die gesponnen zijn tot wol. De inblaaswol bestaat uit kleine vlokken die zorgen voor een goede thermische werking. Daarnaast is het materiaal zowel vochtwerend als brandwerend en heeft het een lange levensduur. Hierdoor is het ook nog eens een duurzaam materiaal.

Cellulose

Een veel gebruikte vorm van inblaasisolatie is cellulose-isolatie. Dit is gemaakt van gerecycled krantenpapier, wat gehakseld wordt en gemend wordt met boorzouten. Hierdoor ontstaan er papiervlokken die makkelijk aangebracht kunnen worden met een inblaasmachine. Het grote voordeel van cellulose-isolatie is dat het schimmelvorming tegen gaat.

Houtvezels

Wil je milieuvriendelijk materiaal gebruiken voor inblaasisolatie? Dan is het gebruik van losse houtvezels aan te raden. Deze kunnen eenvoudig ingeblazen worden en dichten zelfs de kleinste kieren, naden en andere openingen af. Naast duurzaam zijn houtvezels ook vochtregulerend en zijn ze geschikt voor luchtdichte isolatie.

Thermische isolatie én geluidsisolatie

Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kun je door goed te isoleren zowel thermische isolatie als geluidsisolatie realiseren. De thermische werking zorgt ervoor dat in de winter de warmte beter binnen blijft hangen en de kou buiten blijft, en dat in de zomer de warmte juist buiten blijft. Zo profiteer je van een aangename temperatuur in huis.

Geluidsisolatie zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte, doordat geluid minder weerkaatst wordt. Dit betekent dat je minder last hebt van echo en galmen, wat ook bijdraagt aan het wooncomfort. Zowel glaswol, cellulose-isolatie als houtvezels zijn geschikt voor beide soorten isolatie.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Mogelijkheden van inblaasisolatie

Inblaasisolatie heeft verschillende uitvoeringen en toepassingen. Zo kun je deze isolatie gebruiken voor:

Dak 

Het gaat hierbij specifiek over de isolatie van hellende daken. De inblaasisolatie wordt dan tussen de houten balken van de hellende daken aangebracht, waarna het geheel kan worden afgewerkt.

Vloer

In dit geval gaat het om het isoleren van houten vloeren, zoals zoldervloeren en verdiepingsvloeren. De isolatie wordt tussen de houten balken van de vloerconstructie geblazen.

Muur

Hierbij gaat het om de isolatie van een spouwmuur. Spouwmuren hebben zowel binnenmuren als buitenmuren. De ruimte die hiertussen zit, wordt de spouw genoemd en deze ruimte kan geïsoleerd worden. Omdat de spouw vaak moeilijk bereikbaar is, biedt inblaasisolatie de perfecte oplossing.

Na-isoleren van holle ruimtes

Inblaasisolatie wordt ook vaak ingezet voor het na-isoleren van holle ruimtes. Na-isolatie is precies, zoals de naam al doet vermoeden, het op een later moment toepassen van isolatie. Bij nieuwere woningen wordt of is dit tijdens de bouw gedaan, maar bij oudere woningen komt het voor dat er nog geen isolatie is. Dan is na-isoleren ideaal, en vooral met inblaasisolatie.

Er worden dan openingen gemaakt in de holle ruimte, waarna er isolatie ingeblazen wordt. Het maakt dus niet uit dat het dak, de vloeren of de muren al helemaal zijn afgewerkt. De isolatie kan alsnog op de juiste manier worden aangebracht, met een naadloze isolatielaag als resultaat.

Subsidie voor isolatie

Het isoleren van een huis brengt de nodige kosten met zich mee. Ook het aanbrengen van inblaasisolatie is een behoorlijke investering, afhankelijk van onder andere het soort materiaal, het aantal vierkante meters dat geïsoleerd moet worden en de toepassing. Gelukkig kun je voor isolatiemaatregelen in en rondom je woning een subsidie aanvragen: de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Voorwaarden subsidie

Voordat je de subsidie gaat aanvragen, is het wel belangrijk dat je nagaat of je aan de voorwaarden voldoet. Om voor de subsidie in aanmerking te kunnen komen, is het bijvoorbeeld verplicht om de isolatie door een isolatiebedrijf te laten plaatsen. Daarnaast moet de woning een bouwjaar hebben van vóór 2019.

Een andere voorwaarde is dat je alleen subsidie krijgt voor het isoleren van het huidige oppervlakte van de woning. Wanneer je van plan bent om dit uit te breiden, bijvoorbeeld met een aanbouw, dan kun je voor dit nieuwe oppervlakte geen subsidie krijgen.

Isolatie laten plaatsen: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoe wil je het dak laten isoleren?

2*. Wat is de dakhelling?

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes