Stucwerk berekenen | Bereken eenvoudig de stucwerk kosten

Met onze calculator kun je berekenen wat de prijs van je stucwerk wordt. Zo weet je wat het stucwerk gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Ontdek de informatie in dit artikel!

stucwerk berekenen

Hoe bereken je de kosten van stucwerk

Wanneer je de muren en plafonds in je woning wilt gaan stuccen, is het fijn om vooraf te weten met welke stucwerk kosten je rekening moet houden. Als je bezig bent met een verbouwing, heb je waarschijnlijk een bepaald budget. Door vooraf te berekenen wat stucwerk gaat kosten, zorg je ervoor dat je binnen dit budget kunt blijven.

Stucwerk calculator voor prijs per m2

Met onze stucwerk calculator krijg je een beter beeld van de kosten en weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Vul de gegevens in, zoals wat je wilt stuccen en de afmetingen, en je bent binnen 2 minuten klaar. Het neemt dus niet veel tijd in beslag. De kosten voor stucwerk worden berekend op basis van de afmetingen, kleur, het merk en de arbeidskosten.

Stukadoor prijzen: wat kost stucen per m2?

Ook al kun je de kosten voor stucwerk eenvoudig berekenen, het is toch fijn om nu alvast een beeld te hebben van de kosten. Gemiddeld betaal je voor stucwerk voor je muren tussen de € 10 en € 22 per m² en voor stucwerk van je plafond tussen de € 15 en € 20 per m². Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten wanneer je een stukadoor inschakelt.

Factoren die invloed hebben op de prijs voor stucen

De exacte prijzen zijn afhankelijk van onder andere het soort stucwerk en de structuren, bijvoorbeeld of het stucwerk een fijne korrel of grove structuur heeft. Ook de hoeveelheid stucwerk die nodig is, speelt een rol. Dus moet de gehele woning gestuct worden of slechts een deel ervan? En is één laag voldoende om oneffenheden weg te werken of zijn er meerder lagen nodig? Het heeft allemaal invloed op de kosten.

Benieuwd naar de kosten van een stukadoor?
Wij brengen je in contact met ervaren stukadoors uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en helpen jou met het stucwerk of pleisterwerk van jouw woning, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk stukadoor prijzen

Afmetingen in m2 van oppervlakte plafond en muuroppervlak

Voordat je de kosten van stucwerk kunt berekenen, moet je eerst alle gegevens bij elkaar hebben. Zo moet je de juiste afmetingen en dikte van het stucwerk invoeren om een goede indicatie van de prijs te krijgen.

stucwerk aanbrengen

Hoe bereken je het aantal vierkante meter van je plafond of muuroppervlakte?

Het berekenen van het aantal vierkante meters van je muur of plafond is vrij eenvoudig. Je dient eerst de lengte en de breedte van het oppervlak op te meten. Door deze eenheden te vermenigvuldigen, krijg je het aantal vierkante meters van het plafond of de muur. Wanneer je de muren of plafonds in het hele huis wilt stuccen, is het belangrijk dat je de afmetingen van alle muren en plafonds opmeet en de vierkante meters bij elkaar optelt.

Aandachtspunten aantal m2 berekenen

Wanneer je het aantal vierkante meters gaat berekenen voor je stucwerk, zijn er wel enkele aandachtspunten. Er zijn altijd muren in huis die niet alleen maar uit muur bestaan. Zo moet je rekening houden met verschillende ramen, deuropeningen en een trapgat. De afmetingen van deze elementen moeten van het totaal aantal vierkante meters afgehaald worden, zodat de afmetingen van het totaaloppervlak kloppen.

Stukadoor inschakelen: gratis offertes

Van plan om een woning te voorzien van nieuw stuc of pleisterwerk? Vul ons formulier in en ervaren stukadoors nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou stuc en pleisterwerk kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet gestuct worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes