Kosten houten voordeur vervangen | Alle voordelen op een rij

Is jouw huidige houten voordeur na een tijd verkleurt of beschadigd door weersomstandigheden, dan is het tijd voor een nieuwe voordeur. Kies je weer voor een houten voordeur of kies je voor een kunststof, wat zijn de voordelen?

kosten houten voordeur vervangen

Kosten houten voordeur vervangen

De gemiddelde prijs voor een nieuwe voordeur van hout, zonder kozijnen, € 800 tot € 1.200 voor een basismodel. Voor een gemiddeld model is dit € 1.200 tot € 1.800 en voor het luxere model zal dit beginnen bij de € 1.800 en de prijzen kunnen oplopen tot boven de € 2.500. Indien je specifieke wensen hebt, zijn er uiteraard duurdere opties beschikbaar. Over het algemeen zijn houten voordeuren iets prijziger dan kunststof deuren.

Benieuwd naar de kosten van een deur vervangen?
Wij brengen je in contact met professionals uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en vervangen de deur, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk deur vervangen prijzen

Hoe worden de prijzen bepaald?

De prijzen voor het vervangen van een nieuwe voordeur kunnen verschillen, dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. De prijs is namelijk afhankelijk van het type hout (of ander materiaal zoals deuren van staal), het model van de deur, de afmetingen van de deur en eventuele extra opties voor de voordeur. 

Een houten deur of een deur van kunststof kopen?

Dan sta je voor de volgende keuze: wordt het weer een houten deur of toch een van kunststof? Kunststof wordt minder vlug aangetast door regen en is ook nog eens goedkoper. Het is bovendien een duurzame keuze. Houten deuren kunnen door weersomstandigheden verrotten of lelijk worden, om dit te verhelpen kan dit geschilderd worden.

Voordelen houten deuren vervangen

Wanneer je de houten deur vervangt met een nieuwe houten (of ander materiaal) deur, is het over algemeen mooier dan de vorige deur en zorgt deze voordeur voor een moderne uitstraling en is daarom ideaal voor veel verschillende soorten woningen. Deze voordeuren zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen, zodat je een moderne voordeur kunt kiezen die past bij de stijl van jouw huis. 

Het mooiste aan een houten voordeur is het materiaal zelf. Hout is een zeer goed isolatiemateriaal. Bovendien is hout zeer sterk en duurzaam.

Nadelen houten deur

Houten deuren vereisen meer onderhoud. Hout is gevoelig voor vocht en kan rotten of kromtrekken als het niet goed wordt onderhouden. Daarom moeten houten voordeuren regelmatig worden geverfd of gelakt om ze tegen vocht en weersinvloeden te beschermen.

Een ander nadeel van houten deuren is dat ze niet zo sterk zijn als aluminium deuren. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor diefstal en schade. 

houten voordeur vervangen kosten

Verschillende soorten houten voordeuren

Een voordeur van hout kan van verschillende houtsoorten gemaakt worden. Veelgebruikte verschillende houtsoorten voor de voordeur zijn als volgt:

  • Meranti hout
  • Eikenhout
  • Merbau hout
  • Mahonie hout

Wanneer houten voordeur vervangen?

Een houten voordeur staat onder invloed van allerlei soorten neerslag. Zo wordt langzaamaan het schilderwerk en de houten onderdelen aangetast. Er kan dan houtrot op gaan treden, dit gebeurt vaak als de deur niet genoeg of niet goed genoeg onderhouden wordt. Je kunt houtrot herkennen aan verf die beschadigd is of verf die afbladdert. Wanneer je dit ontdekt, is het verstandig om de voordeur te vervangen.

Wanneer de buitendeur herstellen?

Wanneer de deur na een jaar of 10 slechter begint te worden en later gaat rotten moet je een keuze maken. Ga je het hout herstellen met houtrot vuller of kies je voor een investering van de deur vervangen kosten en kies je een nieuwe deur? Het deels vervangen van een houten onderdorpel is best een goed idee, maar besef dat een timmerman behoorlijke tijd bezig is met het netjes verwijderen van de oude onderdorpel voordat de nieuwe onderdorpel er netjes ingemaakt kan worden. Dat kan dus een prijzige klus worden.

Deels herstellen

Vervolgens moet oud en nieuw passend gemaakt worden. Dat doe je door de naden van een houten deur echt goed dicht te zetten. In de praktijk kom ik maar al te vaak tegen dat men met goede intentie is begonnen met het vervangen van houten delen die rot zijn, maar dat de afwerking zo slecht is dat water daarna juist meer kans heeft om op het zachte kophout snel binnen te dringen. Dat is niet ideaal. Het is ook nog eens in zijn geheel best kostbaar.

Veelgestelde vragen

Wat kost een nieuwe voordeur hout inclusief montage?

+
De prijzen van een houten voordeur beginnen ongeveer tussen de € 1.100 en € 1.300, de montage kosten betreffen ongeveer € 300.

Wat kost een kunststof voordeur plaatsen?

+
Er zijn goedkope varianten van een kunststof voordeur. De gemiddelde prijzen van een nieuwe kunststof voordeur beginnen ongeveer rond € 800  –  € 950.

Deur vervangen: gratis offertes

Van plan om een deur te vervangen? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou deur vervang kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal deuren
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes