Deur vervangen kosten | Deuren vervangen of opknappen

Als je een deur wil vervangen zijn er best wat keuzes te maken. Deze keuzes zijn van grote invloed op de uiteindelijke kosten. We zetten alle kostenposten voor je op een rij!

deuren vervangen kosten

Wat kost het om deuren te vervangen?

Voor een gemiddelde deur ben je zo’n € 500 kwijt. De kosten zijn afhankelijk van onder andere het materiaal en de functie van de deur. Binnendeuren zijn wat goedkoper dan buitendeuren.

Vervolgens zal de nieuwe deur dan ook nog afgehangen moeten worden, daarvoor betaal je waarschijnlijk deur afhangen kosten. Deze kosten liggen tussen de € 55 en € 100 per deur.

Wat kost een binnendeur inclusief montage?

Een binnendeur kost je gemiddeld € 300. Deze prijs wordt vooral bepaald door het gekozen materiaal. Een deur gemaakt van kunststof is vaak het goedkoopst, terwijl een deur van hout of aluminium prijziger is.

Voor een nieuwe deur inclusief montage betaal je dan gemiddeld € 375. Een deur moet goed afgehangen worden om te voorkomen dat de deur na verloop van tijd piept of slijt.

Opdekdeur vervangen door stompe deur

Een opdekdeur valt op het kozijn, terwijl een stompe deur in het kozijn valt. Deze soorten deuren worden om die reden op verschillende manieren afgehangen.

Voor het laten afhangen van een stompe deur betaal je gemiddeld een bedrag tussen de € 50 en € 150.

Het laten plaatsen van een schuifpui

Een volgende optie is om je huidige deur te vervangen voor een schuifpui. Een schuifpui kan in allerlei uitvoeringen gekozen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan verschillende materialen en afmetingen.

Kijk eens naar het overzicht met kosten van een schuifpui.

Wat kost het vervangen van een buitendeur?

Een buitendeur is duurder dan een binnendeur. Dat komt doordat een buitendeur inbraakveilig en beter geïsoleerd moet zijn. Een nieuwe buitendeur kost in de kleinste afmetingen gemiddeld € 800.

Voor een kunststof buitendeur betaal je ongeveer € 700, voor een houten buitendeur € 800 en voor een aluminium buitendeur € 900. Je hoort steeds vaker dat een houten voordeur vervangen wordt door kunststof om het financiële aspect.

Wat kost een nieuwe voordeur laten afhangen?

Het laten plaatsen en afhangen van een voordeur of achterdeur is net wat ingewikkelder dan het afhangen van een binnendeur. Het is een goed idee om deze klus uit te besteden aan een vakman.

De kosten voor het laten afhangen van een voordeur beginnen gemiddeld bij de € 300, maar deze kunnen in specifieke situaties al vlug oplopen.

Kunststof voordeur kosten

De kosten van deuren en kunststof kozijnen in een overzicht:

Kunststof deurbxhAanschafPlaatsenTotaal€ /m²
Kunststof voordeur deur zonder zijlicht1000 x 22602,25€ 900€ 1200€ 2100€ 933
Kunststof voordeur deur met zijlicht1300 x 22602,93€ 1300€ 1500€ 2800€ 955
Openslaande kunststof deur zonder zijlicht2000 x 22604,45€ 1800€ 1500€ 3300€ 741
Openslaande kunststof deur met zijlichten3000 x 22606,78€ 2700€ 2000€ 4700€ 693
deuren vervangen kosten

Wat kost een binnendeur met deurkozijn?

In sommige gevallen moet niet alleen de deur, maar ook het volledige kozijn vervangen worden. Dat zorgt voor een uniform geheel.

De kosten van het laten vervangen van een deurkozijn inclusief nieuwe deur liggen in de praktijk vaak tussen de € 650 en € 2.000.

Prijs deurkozijn plaatsen

Voor het laten plaatsen van kunststof kozijnen inclusief deur kun je rekenen op een bedrag tussen de € 650 en € 1.250. Bij een houten kozijn en deur ligt deze prijs tussen de € 850 en € 1.750.

De duurste variant is het aluminium kozijn, waarbij je op een bedrag van ongeveer € 900 tot € 2.000 kunt rekenen.

Huidige binnendeur opknappen

Een goedkoper alternatief op het vervangen van je deuren is het renoveren van deuren. Met een nieuw likje verf kun je de huidige deuren een compleet nieuw uiterlijk geven.

Voor het schilderen van een deur ben je gemiddeld € 30 kwijt. Daar nemen we zowel de kosten van de verf als de kosten van de materialen bij mee.

Nieuwe deurklink in de deuren

Een andere optie om een verouderde deur op te knappen is door de deurklinken te vervangen. Deurklinken zijn in allerlei kleuren, stijlen en afmetingen verkrijgbaar.

De prijzen van een nieuwe deurklink beginnen bij slechts € 10.

Buitendeuren opknappen

Als je de buitendeuren wil opknappen volstaat het meestal de buitendeur schilderen, mits de deuren niet rot zijn.

Enkel glas is eenvoudig door dubbel glas te vervangen, dat hoeft niet heel veel te kosten. Daarnaast zijn er een aantal andere belangrijke zaken.

Extra opties deuren vervangen

Bij het vervangen van een standaard deur heb je de keuze uit allerlei extra opties. Denk bijvoorbeeld aan isolerende deuren, een spiekoog of een extra inbraakbestendige deur. Al deze extra opties zorgen mogelijk voor extra kosten:

  • Warmte-isolatie door te kiezen voor deurisolatie
  • Geluidsisolatie
  • Veiligheidsbeslag, kies voor veiligheidsbeslag met meerpuntsluitingen op drie of vijf plaatsen die voldoen aan de Europese veiligheidsnormen rond inbraakwerendheid (NBN EN 1627 tot en met 1630)
  • Profielen voor inbraakwerendheid
  • Degelijk hang en sluitwerk
  • Inbraakbestendig dubbel gelaagd veiligheidsglas. Voor borstweringen beneden de 90 cm (NBN S 23-002/A1) gaat het zelfs om een verplichting
  • Spiekoog
wat kost een deur vervangen

Deur vervangen voor een specifieke deur

Offertes vergelijken voor nieuwe deuren

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal deuren
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes