Stalen deuren | Opties en kosten van binnen en- buitendeuren van staal

Stalen deuren stralen kracht en design uit maar ze moeten wel goed gekozen worden. Ontdek hier alles over mooie en goede stalen deuren.

Stalen deuren

Stalen deuren

Stalen deuren worden veel toegepast in de wat luxere gebouwen en chiquere woningen. Staal geeft een statigheid weer die met gewone houten of aluminium deuren niet bereikt kan worden. Daarnaast zijn stalen deuren en kozijnen ook wat duurder dan hout en de andere alternatieven. Door deze twee redenen zie je het veel in die ‘luxere’ gebouwen. En dat is best gek, want vroeger was staal juist goedkoop.

Stalen binnendeuren

Stalen binnendeuren voegen stijl en elegantie toe aan elke ruimte. Ze zijn duurder dan traditionele houten deuren, maar hun langere levensduur en unieke uitstraling maken ze een populaire keuze. Stalen binnendeuren kunnen op maat gemaakt worden om in elke situatie te passen. Ze kunnen worden ontworpen met verschillende soorten glas en het stalen frame kan worden afgewerkt met een poedercoating voor een nette en duurzame afwerking. 

De prijs van stalen deuren

De prijs van stalen binnendeuren varieert afhankelijk van de grootte, het type deur (schuifdeur, scharnierdeur, enz.) en de hoeveelheid maatwerk. In Nederland verschillen de prijzen over het algemeen van €500 tot €5000. Deze prijs lijkt in eerste instantie hoog, maar door hun duurzaamheid en waardeverhoging van het huis kunnen ze een goede investering zijn.

Deur vervangen

Deze aankoop kan gedaan worden in een nieuwe woning, maar ook kan de bestaan de deur vervangen worden. Wat de kosten voor het vervangen van de deur zullen zijn is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wensen en het budget. Vaak worden houten (voor)deuren tegenwoordig vervangen door kunststof omdat het goedkoper is.

De voordelen van stalen deuren

 • Een opvallend element in het gebouw
 • Een ruimte verandert soms door een mooi authentieke stalen deur
 • Zowel toepasbaar als stalen deur tussen binnenruimtes als tussen binnen en buiten
 • Goed inbraakwerend
 • Gaat lang mee (mits goed onderhouden) dus vanuit dit perspectief zijn ze duurzaam

De nadelen van stalen deuren

 • Minder duurzame kozijnen dan hout
 • Kostbaarder dan kunststof of hout
 • Schilderen is uiteraard noodzakelijk
 • Zware en nauwkeurig montage (lastig zelf te doen)
 • Zwaarder in gebruik
deuren van staal

Smid

Ik ben wel eens in een werkplaats van een smid die stalen deuren maakt en andere producten van staal zoals bijzonder sier smidswerk maar ook gewoon een stalen hekwerk en zelfs stalen keukens. Een van de tips die hij altijd geeft is de degelijkheid van een deur en kozijn want met een te lichte dimensionering en onvakkundige plaatsing (bijna net zo belangrijk) krijg je geen perfect eindresultaat. Vooral bij een stalen schuifpui is dat erg belangrijk.

De nadelen

Nu weet je waarschijnlijk zelf ook dat iedereen in de bouw dat zegt (en waarschijnlijk ook de meeste professionals buiten de bouw) dus dat mag je best met een klein korreltje zout nemen. Maar toch moet ik zeggen dat vooral een ondeugdelijke plaatsing voor veel ongemak kan zorgen. Klemmende deuren, zwaar lopende stalen deuren of in het minst erge geval piepende deuren.

Staal deur

De kleur is zoals vaak gezegd vaak persoonlijk maar zwart, donkergrijs en andere donkere tinten zie ik het meeste. Vaak is een donkere neutrale kleur dus wellicht het beste. Daarnaast wil de welstand vaak ook wat zeggen als het om kozijnen gaat aan de buitenzijde van een woning zoals een monument (en zelfs ook voor kozijnen aan de binnenzijde bij sommige monumenten)

Stalen deuren prijs

De prijs van stalen deuren kan sterk variëren en wordt bepaald door verschillende factoren. Op maat gemaakte stalen deuren kunnen bijvoorbeeld meer kosten dan deuren die direct uit voorraad leverbaar zijn. De prijs kan variëren van €1.000 voor een standaard deur tot meer dan €10.000 voor maatwerk.

Deuren laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de deur offertes

Wat bepaalt de prijs?

Verder spelen de soort deur en extra opties een rol in de prijsbepaling. Zo kan de prijs voor een dubbele stalen schuifdeur liggen tussen €7.000 en €9.500. Het is ook belangrijk om te overwegen dat de afmetingen van de deur, het draaimechanisme dat ze heeft en de specifieke eisen voor de deur de uiteindelijke kosten kunnen beïnvloeden.

De deur vervangen kosten verschillen flink per materiaal.

Stalen deuren zwart

Zwarte stalen deuren zijn erg populair en worden vaak gekozen voor hun industriële en moderne uitstraling. Ze passen perfect in verschillende interieurstijlen en kunnen een echte eyecatcher zijn in uw woning. Maar wat maakt zwarte stalen deuren zo speciaal?

 • De esthetiek. De donkere kleur van de deuren contrasteert mooi met lichtere kleuren en het helpt ook om de aandacht te vestigen op de deur zelf
 • Zwarte stalen deuren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn bestand tegen slijtage en hebben weinig onderhoud nodig.
 • Veel bedrijven bieden maatwerk opties voor zwarte stalen deuren.
 • Ze hebben een lange levensduur en kunnen een meerwaarde geven aan de woning.

Stalen deuren met glas

Stalen deuren met glas combineren de robuustheid van staal met de visuele en functionele voordelen van glas. Dit type deur is ideaal voor het creëren van een open en lichte ruimte, zonder af te doen aan privacy. Het glas kan afhankelijk van je eigen voorkeur helder of mat zijn. Afhankelijk van het type glas en de grootte van de deur, kunnen de kosten verschillen. Ze kunnen bijdragen aan de energie-efficiëntie van het huis, aangezien glas helpt bij het zorgen voor natuurlijk licht en warmte. 

Binnendeur van staal

Een binnendeur van staal combineert zowel stijl als functionaliteit, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en stijlvolle deuroplossing. Stalen binnendeuren zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en stijlen, waaronder vlakke panelen, glazen panelen en zelfs gecombineerde ontwerpen. Enkele belangrijke kenmerken van stalen binnendeuren zijn:

 • Duurzaamheid: staal is een erg sterk materiaal, waardoor deze deuren bestand zijn tegen slijtage en lang meegaan.
 • Onderhoud: in vergelijking met houten deuren, vereisen stalen deuren minder onderhoud en zijn ze makkelijker schoon te maken.
 • Veiligheid: vanwege hun robuuste constructie, bieden stalen deuren een hoger niveau van veiligheid in vergelijking met deuren gemaakt van andere materialen.
 • Maatwerk: veel leveranciers van stalen binnendeuren bieden maatwerkopties, zodat je een deur kunt ontwerpen die perfect past bij de specifieke wensen en behoeften.

Extra opties

Je ziet hierboven dat een stalen openslaande deuren echt een meerwaarde zijn om de aanbouw meer te laten zijn dan ‘zomaar’ een aanbouw. Uiteraard heeft het een prijskaartje want de stalen pui kosten zijn nu eenmaal niet gratis, maar voor de eventuele verkoop (ooit) zal dit een selling item kunnen worden. Toch ook niet onbelangrijk in deze markt, want staal is nu gewoon bijzonder. Met de dunne profielen creëren stalen deuren een vrijwel naadloos uitzicht met een drempelloze overgang naar de omgeving. De elegante deuren zijn stijlvol zonder onnodig de aandacht op zichzelf te richten. Met een moderne techniek staat garant voor een eenvoudig en dagelijks gebruik.

Deuren op maat

Bij het kiezen van deuren op maat zijn er verschillende mogelijkheden en onderdelen om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste factoren is de prijs, die varieert afhankelijk van de specificaties van de deur. Hieronder zie je een grove indicatie van de prijzen. Wel is het altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen.

 • Een eenvoudige stalen taatsdeur zonder zijpanelen kan al verkrijgbaar zijn vanaf €1600, inclusief BTW en montage.
 • Een basismodel met afmetingen van 90×240 cm kan beginnen vanaf een prijs van €2500, inclusief BTW. 

De kosten kunnen verder variëren op basis van verschillende factoren zoals het type deur, de afmetingen, de indeling, de grepen en het soort glas.

Metalen deuren

Metalen deuren hebben een strakke, moderne en stijlvolle look. Ze zijn robuust en duurzaam, waardoor ze een goede keuze zijn voor zowel interne als externe toepassingen. Metalen deuren zijn over het algemeen duurder dan hun houten of aluminium tegenhangers, maar ze kunnen hun waarde behouden door hun duurzaamheid en tijdloze uitstraling. 

Er zijn verschillende soorten metalen deuren beschikbaar op de markt, waaronder stalen deuren, aluminium deuren en ijzeren deuren. Elk van deze soorten heeft zijn eigen unieke voordelen en nadelen. Bij het kiezen van een metalen deur, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de kosten, de duurzaamheid, het onderhoud en de stijl.

Deur van hout

Een deur van hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling die goed past in zowel traditionele als moderne interieurs. Houten deuren zijn vaak goedkoper dan stalen en aluminium opties, maar ze hebben nog steeds een hoge mate van duurzaamheid en sterkte. Het is belangrijk om op te merken dat houten deuren regelmatig onderhoud vereisen om hun uiterlijk en functionaliteit te behouden. 

Houten deuren zijn ook verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder paneeldeuren, glazen deuren en schuifdeuren. De keuze voor een bepaald ontwerp hangt grotendeels af van je persoonlijke voorkeur en de stijl van de woning. 

Stalen schuifpui

 • Een statement in het gebouw
 • Zowel voor een schuifpui tussen binnenruimtes als tussen binnen en buiten
 • Inbraakwerende stalen buitendeuren
 • Gaat lang mee (mits goed onderhouden) dus dit aspect is duurzaam

Stalen schuifpui nadelen

 • Minder duurzaam dan de meeste soorten hout
 • Duurder dan en kunststof of houten schuifpui
 • Schilderen is nodig om roest te voorkomen
 • Zwaar om te monteren
 • Zwaarder in gebruik

Staal als buitenkozijn

Met de moderne isolatie en techniek is het prima mogelijk om de stalen deuren zowel in binnen- als buitensituatie toe te passen. Bij de stalen binnendeuren is het nog mooier en dunner en door het authentieke profiel met stopverf en enkelglas heel sfeervol. Bij de stalen buitendeuren zorgen de isolatiedelen in het staal samen met dubbel glas dat de warmte binnen blijft, zonder veel verlies van de traditionele elegantie waar de meeste mensen voor kiezen in het begin.

Meerwaarde

Een stalen deur is dus kort samengevat een mooi kostbaar statement voor een gebouw/woning. De kosten zijn best fors maar het kan ook een behoorlijke meerwaarde met zich meebrengen en een onderscheidend aspect.

Veel gestelde vragen

Wat kost gemiddeld een stalen deur?

+
De kosten van een stalen deur kunnen verschillen afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld liggen de kosten voor stalen deuren tussen de €2500 en €3000. Dit bedrag kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van specifieke onderdelen zoals het type deur, de afmetingen en eventuele extra’s.

Wat kost een taatsdeur inclusief montage?

+
De kosten van een taatsdeur inclusief montage verschillen flink afhankelijk van het soort materiaal, de afmetingen en eventuele extra’s. Een basis stalen taatsdeur kan al vanaf €1500 verkrijgbaar zijn, inclusief BTW en montage. Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen.

Wat is beter stalen of aluminium deuren?

+
Stalen deuren zijn robuust en hebben een industriële uitstraling. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en hebben goede brandwerende eigenschappen. Wel zijn stalen deuren duurder dan aluminium deuren. Aan de andere kant zijn aluminium deuren lichter, onderhoudsvriendelijk en over het algemeen goedkoper dan stalen deuren.

Wat kost een stalen tussenwand?

+
Gemiddeld kun je rekenen op een startprijs van rond de €1.000 voor een eenvoudige stalen tussenwand. Dit is maar een basisprijs, dus deze kan oplopen naarmate je kiest voor extra aanpassingen of een lastiger ontwerp.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal deuren
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes