Beste luifel voordeur | Mooie luifel boven deur mogelijkheden!

De beste luifel voordeur is mooi, beschermt je bij regen en zon en voorkomt schilderwerk van de voordeur. Bekijk de kosten en mogelijkheden voor van een moderne of juist klassieke voordeur luifel. De luifel voordeur zorgt voor een chiquere uitstraling van de entree. Daarnaast komen je gasten en jezelf droog binnen of is het handig voor rokers.

luifel voordeur

Luifel voordeur plussen

De voordelen van een luifel voordeur op een rij:

 • Mooi
 • Droog staan bij de deur (bij sleutel zoeken en als gasten voor de deur staan)
 • Betaalbaar (vooral als je zelf plaatst)
 • Werking als beste zonwering zonder hier apart iets voor te monteren
 • Meerwaarde

Aandachtspunten

Helaas zijn er ook wat nadelen:

 • Het kost wel wat tijd en geld
 • Om zelf te monteren moet je handig zijn, het juiste gereedschap hebben
 • De bevestiging met chemische ankers is behoorlijk specialistisch
 • De montage moet wel sterk zijn voor de sneeuw in de wintermaanden en de rukwinden die om huis kunnen waaien

Materiaal

Voor die luifel kun je kiezen uit allerlei materialen en ook uit een combinatie van materialen. Dit zijn de opties:

 • Hout, goedkoop en simpel op maat te maken zodat hij precies bij het huis past. Wel onderhoud in de toekomst
 • Aluminium, past goed bij modern huis en voorkomt onderhoud in de toekomst
 • Glas (of grotendeels glas), Mooi bij modern huis of juist om een oud huis/ monument af te maken na een flinke verbouwing
 • Bijzondere materialen zoals staal/ gietijzer/ etc
 • Een combinatie van materialen zoals glas om een aluminium frame, hout met dakpannen etc

Maken

De grootste fout die ik zie is dat men de bevestiging niet superstevig maakt omdat de klus bijvoorbeeld bij mooi rustig weer wordt gedaan en men de stormen in ons land even vergeet. Het is vervelend als de deurluifel los raakt of, erger nog, op de grond valt en wellicht iemand bezeerd. De verzekering vergoed deze schades overigens meestal niet, vanwege uitsluiting van stormschade of onzorgvuldige bevestigingen.

Luifel voordeur laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de luifel offertes

Boven voordeur

Een luifel boven een voordeur zorgt voor een luxe uitstraling van je entree. Gasten ontvang je op een leuke manier en bij regen zorgt het ook voor een droog ontvangstplekje. Daarnaast kom je vaak veel verschillende soorten tegen.
Een moderne glazen luifel of juist een houten luifel voor een warmere uitstraling. Allemaal bijzonder om te zien.

Meerwaarde

Daarnaast is de entree van je huis een van de elementen die de waarde van een woning een beetje bepalen. Het zal geen tienduizend euro schelen op een verkoopprijs, maar de meerwaarde van een (relatief goedkope) luifel is vaak wel hetzelfde bedrag, mits goed in stijl en mooi uitgevoerd. Dit is een van de dingen die bepaalt of men op Funda doorklikt op een huis of niet, want de luifel staat bijna altijd op de eerste foto (de belangrijkste)

Opties

Natuurlijk maak je de luifel boven de deur allereerst voor jezelf en je bezoekers en daarnaast kun je ook kiezen voor een achterdeur luifel. Voor die luifel aan de achterzijde zijn niet heel veel andere keuzes te maken, behalve dat de meeste mensen daar wat minder budget voor over hebben dan de rest van een eventuele gevelrenovatie.

Soorten

Je ziet dat er heel wat keuzes te maken zijn en vaak zijn er tegelijk met die luifel ook andere keuzes te maken omdat men bezig is het huis een beetje op te knappen met bijvoorbeeld nieuw stucwerk in huis of met spouwmuurisolatie in de gevel.

Goedkoop

Sommige fabrikanten van kozijnen en vooral kunststof kozijnen leveren en plaatsen ook deurluifels. Dat is handig (en goedkoop) omdat de materialisatie en uitstraling dan in harmonie is met de rest van de kozijnen en dus aanblik van het huis.

Uiterlijk

De helling van de voordeur luifel is zelf te kiezen en sommigen willen een plat dakje omdat dat beter past bij het uiterlijk in het totaal. Wanneer je bij de aanblik van de gevel (met toekomstige luifel) ook duidelijk de helling van een dakkapel ziet, bijvoorbeeld recht boven de voordeur op het dak dan is het mooi om dezelfde helling aan te houden.

Gamma

Die helling wordt soms precies fout gekozen omdat men een goedkope luifel van de bouwmarkt (Gamma, Praxis etc) kiest en die zijn vaak maar in 1 maat te kopen. Dit geeft meestal een beetje armoedige indruk en is toch zonde van al het werk.

Modern

Persoonlijk vind ik dat de stijl van de luifel boven de deur goed moet passen bij het huis. Dus als de Gamma adverteert met een glazen gebogen luifel is dat niet altijd de beste keuze voor het uiterlijk van je woning. Hij is wel de goedkoopste, althans op korte termijn, maar wordt toch redelijk snel vervangen voor een passend, degelijker exemplaar.

Glazen model

Een moderne luifel is toch de beste overkapping bij een (redelijk) modern huis en is mooi. Bij een woonboerderij vind ik een houten getimmerde luifel, met eventueel pannen, mooi. Aan de andere kant kan een strakke glazen luifel juist tegen die oude bakstenen ook een mooi contract en accent geven. Houdt de aanblik van je huis wel rustig en laat de luifel niet te veel het beeld domineren.

Kunststof

Kunststof luifels zijn eigenlijk een mooie manier om goedkoop een onderhoudsarme luifel te krijgen. Hij is snel geplaatst en bij de juiste keuze van nerfstructuur en aansluitingen is het niet makkelijk van hout te onderscheiden.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal deuren
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.


Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes