Binnendeur laten plaatsen of zelf plaatsen l Met of zonder deurkozijn

Binnendeuren kun je simpel bestellen en laten plaatsen, maar voor minder geld kun je andere, mooiere deuropeningen krijgen. Ontdek alle opties simpel op een rij!

Binnendeuren

Kosten binnendeur plaatsen

In onderstaande tabel vind je een schema van de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een binnendeur.

Binnendeur laten plaatsen of vervangenKosten per deur
Nieuwe opdekdeur afhangen€ 80 – € 140
Nieuwe stompe deur afhangen€ 90 – € 130
Vervangen van het kozijn van de deur€ 100 – € 250

Keuzes bij een binnendeur vervangen

Door een deur te vervangen kan een ruimte een heel andere (betere) uitstraling krijgen. De deur vervangen kosten verschillen per deur. Hiervoor zijn een aantal verschillende keuzes.

Opdekdeur

De kenmerken van een opdekdeur zijn dat het gedeeltelijk op het kozijn valt en wordt afgehangen met paumelle scharnieren. Daarnaast heeft een opdekdeur als voordeel dat het minder tocht doorlaat. 

Stompe deur

Een stompe deur is een deur die in zijn geheel in het kozijn valt. Deze deuren worden opgehangen met standaard scharnieren. Ook is een stompe deur wat lastiger te plaatsen, omdat deze zwaarder is. Daardoor liggen de gemiddelde kosten van een deur vaak iets hoger.

Deuren laten plaatsen

Je kan ervoor kiezen om zelf de deur te plaatsen of deze te laten plaatsen. Het plaatsen van een deur bestaat uit 2 onderdelen, het laten inmeten en het plaatsen wat ook wel het afhangen van de deur wordt genoemd.

Inmeten

Je kan ervoor kiezen om zelf de deur op te meten en dan de bestelling te laten plaatsen. Echter zou je niet de eerste zijn waarbij het mis gaat. Daarom biedt een  professionele vakman vaak een inmeetservice aan. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de € 50 en € 60. Je bent voor dit bedrag verzekerd van de juiste maat. 

Binnendeur laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar vakmensen voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk offertes

Het voordeel hiervan is dat de vakman dan de verantwoordelijkheid heeft dat de afmetingen kloppen. Daarnaast komt hij op locatie en heeft hij direct de mogelijkheid om de situatie in te schatten. Hierbij kunnen bijzonderheden worden ontdekt die ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld anders gemonteerd moet worden, wat voor een wat hogere prijs zorgt. Hiervan ben je dan ook direct op de hoogte.  

Afhangen

Naast het laten meten kun je er ook voor kiezen om de deur te laten afhangen door een vakman. Dit zorgt natuurlijk wel voor een iets hogere prijs, maar daarvoor koop je wel een stukje kwaliteit in wat ervoor zorgt dat je deur mooi in het kozijn wordt gehangen. 

Nieuwe kozijnen nodig?

Soms zorgt een nieuwe deur er ook voor dat er een nieuw kozijn voor de deur moet worden geplaatst. Je wilt natuurlijk niet dat je nieuwe deur scheef in het kozijn hangt. Belangrijk is om hier rekening mee te houden met de totale prijs. 

Hoelang duurt het om een deur te plaatsen?

De montage van een deur is enigszins afhankelijk van het type deur en de specifieke situatie, maar je kan best rekening houden met 2 tot 3 uur voor het plaatsen van een deur. Daarnaast kan je vakman al helpen door te zorgen voor een vrije werkruimte. Verplaats alle meubels in een ruimte van 1,5 meter. Dan kan de vakman direct aan de slag. 

Offerte voor binnendeuren

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Overweeg je nieuwe binnendeuren of het herstellen ervan?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes