Deur plaatsen onder schuin dak | Opties en overwegingen

Op zolders en bovenverdiepingen wordt regelmatig een deur onder een schuin dak geplaatst. Het biedt verschillende voordelen, maar je moet ook rekening houden met bepaalde zaken. In dit artikel lees je meer over een deur onder schuin dak plaatsen !

deur onder schuin dak

Honingraatdeuren onder schuin dak

Bij een binnendeur onder een schuin dak kun je ervoor kiezen om bij de bouwmarkt een deur te laten maken met honingraatstructuur. Deze deur heeft een stevige kern die gemaakt is van stevig karton of van hardboard.

Het karton is aan beide kanten bekleed met HDF (High-Density Fibreboard) of een ander type vezelplaat. De binnenkant van de deur doet je aan een honingraat denken. Deze soort deur wordt vaak gebruikt op zolders omdat ze licht zijn en daardoor makkelijk te installeren in kleinere ruimtes.

Voordelen van een honingraat binnendeur

Een honingraat binnendeur biedt verschillende voordelen onder een schuin dak, namelijk:

  • Goedkoop: deuren met een honingraat kern zijn over het algemeen niet duur in aanschaf en de deur vervangen kosten zijn dus een stuk lager vergeleken met andere opbouwen.
  • Licht: deuren met een honingraat zijn een stuk lichter dan deuren met een andere opbouw. Dit komt door de honingraat kern lichtgewicht is.
  • Gemakkelijke installatie: honingraatdeuren zijn over het algemeen eenvoudiger te installeren dan massieve deuren. Dit is vooral handig als de zolderdeur vervangen moet worden.

Nadelen van een honingraat binnendeur

Echter heeft een honingraat deur ook nadelen, namelijk:

  • Minder isolatie: deuren met een honingraat kern zijn minder isolerend. Dit geldt zowel voor akoestisch isolerend en voor thermisch isolerend. Voor een paar tientjes heb je al zo een deur in de bouwmarkt.
  • Minder duurzaam: honingraatdeuren zijn over het algemeen minder robuust dan massieve deuren. Dit maakt ze minder duurzaam omdat ze vatbaarder voor beschadiging zijn.

Kosten van een kunststof deur

Kunststof deurbxhAanschafPlaatsenTotaal€ /m²
Kunststof voordeur deur zonder zijlicht1000 x 22602,25€ 900€ 1200€ 2100€ 933
Kunststof voordeur deur met zijlicht1300 x 22602,93€ 1300€ 1500€ 2800€ 955
Openslaande kunststof deur zonder zijlicht2000 x 22604,45€ 1800€ 1500€ 3300€ 741
Openslaande kunststof deur met zijlichten3000 x 22606,78€ 2700€ 2000€ 4700€ 693

Deur onder schuin dak laten maken

Je kunt een timmerman inschakelen om een deur te laten maken. Echter heeft een binnendeur lang niet zo’n hoge kwaliteit nodig als een buitendeur.

Je hebt niet met weersinvloeden te maken. Ook zit je dan verbonden aan timmerman kosten.

Buitendeur onder een schuin dak

Een ontwerp met een schuin dak kan een uitdaging zijn bij het plaatsen van een deurframe voor een buitendeur. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een buitendeur naar een dakterras of balkon kunt betreden.

Deze buitendeur moet goed bestand zijn tegen weersinvloeden, maar ook is het handig dat deze deur een goede isolatie biedt.

Wand met deur en kozijn plaatsen onder een schuin dak

Als er voldoende ruimte aanwezig is kun je ervoor kiezen om een wand te maken met een deur erin. De wand scheidt dan de voorzolder van de zolder.

Je kunt kiezen voor een wand van gipsplaten met een deurkozijn en deur.

Wand metselen

Het is ook mogelijk een wandje te metselen van gasbetonblokken. Een wand van gipsplaten maken is makkelijker als een van gasbetonblokken. Zorg hierbij dat je eerst het deurkozijn in elkaar hebt zitten.

Stel je kozijn en zorg dat deze waterpas staat. Laat de deur in het kozijn zitten terwijl je de muur maakt. Zo kan het kozijn niet vervormen bij druk als je de muur maakt.

Deuren met een schuine hoek

Als de hele deur niet past kun je er eventueel ook een hoek vanaf zagen. Zorg er dan wel voor dat de scharnieren aan de niet afgezaagde kant zitten.

Als je deuren niet meer mooi zijn kun je natuurlijk naar de bouwmarkt toe rijden voor een paar nieuwe deuren, maar je kunt ook je deur renoveren.

Deuren met een schuine hoek

Schuifdeuren onder een schuine wand op zolder

Een schuifdeur kan wat lastiger zijn om te realiseren onder een schuin dak. Je hebt immers naast de breedte van de schuifdeur nog eens die ruimte nodig om de deur volledig te kunnen openen. Om opbergruimte weg te werken zijn schuifdeurtjes wel zeer geschikt.

Deze methode wordt dan ook veel gebruikt. Het is aan jezelf hoe ingewikkeld en afgewerkt je het systeem maakt.

Kast met schuifdeursysteem

Een schuifdeurkast onder een schuin dak is dan ook een goede oplossing voor de loze ruimte. Het is perfect afgestemd op je zolder of kamer met een schuin dak.

Zo’n kast wordt speciaal ontworpen voor schuine wanden en biedt een efficiënte manier om de beschikbare ruimte volledig te benutten. Je kunt zo gemakkelijk kleding, schoenen of andere persoonlijke spullen opbergen.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal deuren

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes