Cementgebonden plaat buiten stucen | De platen buiten gebruiken

Cementgebonden platen zijn sterk en duurzaam. Je kunt die platen zowel binnen als buiten gebruiken. Cementgebonden platen buiten stucen is dus mogelijk.

cementgebonden-plaat.jpg

Cementgebonden platen buiten

Gebruik je de cementgebonden platen buiten? Dan kun je de cementgebonden platen onder andere voor de volgende doeleinden toepassen:

  • Je kunt de cementgebonden platen buiten gebruiken als dak overstek, boeiboord of gevelbekleding.
  • Bij het realiseren van bijvoorbeeld vloeren en wanden kunnen cementplaten constructief worden toegepast.
  • Met cementplaten kun je een geluidsisolerende constructie creëren.
  • Je kunt er ook plafonds die verlaagd zijn mee bekleden.

Cementgebonden platen stucen: werkwijze

Ga je cementgebonden platen stucen? Voorstrijken van de cementgebonden platen is nodig als dat door de fabrikant van de platen wordt voorgeschreven. Je mag voor het stucen van de cementgebonden platen uitsluitend sierpleister gebruiken die voor die platen geschikt is.

Begin niet direct met het aanbrengen van de sierpleister. Verstevig eerst de voegen van de platen met wapeningsband. Breng de wapeningsband met behulp van houtlijm op de cementgebonden platen aan.

Cementplaat in dak van woning

Het maken en toepassen van cementgebonden platen

Wellicht wil je weten hoe cementgebonden platen worden gemaakt? Die platen worden gemaakt door houtvezels, cement, water en watergas samen te persen. Daarom worden cementgebonden platen wel aangeboden onder de namen cempanel of cementgebonden vezelplaat. Door te kiezen voor cementgebonden platen kun je profiteren van flexibiliteit van hout en de sterkte van cement.

De platen zijn zeer geschikt om in vochtige ruimtes (zoals bijvoorbeeld een badkamer) toe te passen. Daardoor kunnen de platen zowel binnen als buiten worden toegepast. Ze kunnen daar ook gebruikt worden voor constructieve toepassingen.

Interesse in cementgebonden platen?
Ontvang offertes op maat van je woning

Kiezen uit verschillende soorten cementgebonden platen

Heb je besloten om cementvezelplaten aan te schaffen voor gebruik binnen of buiten? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten cementgebonden platen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld de handige en sterke cementvezelplaat Duripanel. Die platen kun je even gemakkelijk bewerken als traditionele platen, Het zijn platen met goede isolerende eigenschappen. Daarom kun je die platen goed gebruiken als plafond/wandbekleding of als vloerplaat.

Je kunt ook kiezen voor Hydropanel. Die speciaal ontworpen cementgebonden plaat kun je gebruiken voor het droog afwerken van binnenruimtes. Je kunt deze cementgebonden plaat gemakkelijk afwerken met behang, tegels en stucwerk. Deze speciaal ontworpen cementgebonden plaat heeft de volgende eigenschappen: waterbestendig, brandwerend, schokbestendig en geluidsisolerend.

Cementgebonden plaat buiten: Een plaat met speciale schroeven

Omdat cementgebonden platen bestaan uit samengeperste houtvezels, hebben deze platen intern een grove structuur. Je kunt daarom geen gewone schroeven gebruiken als je cementgebonden platen wilt vastzetten. Gewone schroeven blijven niet goed zitten. Je zet deze platen vast met speciale spaanplaatschroeven. Die speciale schroeven blijven wel goed zitten.

Cementgebonden platen

De voordelen van cementvezelplaten

Omdat bij cementvezelplaten cement als bindmiddel wordt gebruikt, zijn de platen ijzersterk. Deze platen hebben echter nog veel meer voordelen:

  • De brandwerende glasvezelplaten zijn niet-ontvlambaar en niet-brandverspreidend.
  • Ze isoleren het geluid.
  • Ze zijn bestand tegen uiteenlopende temperaturen.
  • Ze zijn bestand tegen hoge druk.
  • Ze zijn waterbestendig. Gebruik je de waterbestendige glasvezelplaten buiten? Gebruik ze dan niet op afhellende vlakken of op daken.
  • Cementvezelplaten zijn goed bestand tegen allerlei levende organismen, zoals bijvoorbeeld bacteriën, insecten, schimmels en ongedierte.
Geniet van de voordelen van cementvezelplaten voor je woning
Ontvang vrijblijvend advies en vergelijk gratis offertes
arrow Ontvang offertes

Kiezen voor cementgebonden gevelbekleding

Waarschijnlijk ligt cementgebonden gevelbekleding minder voor de hand dan een gevelbekleding van kunststof of hout. Toch kan een cementgebonden gevelbekleding een interessante optie zijn. Door de minerale vulmiddelen in de cementgebonden gevelplaten zijn deze gevelplaten waterbestendig.

Deze gevelbekleding heeft nog andere voordelen die het kiezen voor deze gevelbekleding tot een interessante optie maken. Vaak genoemd als het belangrijkste voordeel van cementgebonden gevelbekleding is de hoge brandveiligheid. Een ander niet onbelangrijk voordeel is het minimale onderhoud van een gevel met cementgebonden gevelbekleding.

Kies je voor cementgebonden gevelbekleding? Dan kan de beeldzijde van de gevel desgewenst worden voorzien van een ceder houtstructuur. Vervolgens kan de gevel worden afgewerkt met diverse coating in een natuurlijke basiskleur of een dekkende kleur.

Zelf monteren van cementgebonden platen

Cementgebonden platen worden vaak gebruikt als stabiele beplating voor een buitenwand met een metalen of houten onderconstructie. Cementgebonden platen hebben een handzaam formaat. Ze zijn licht van gewicht en flexibel. Je kunt de cementgebonden platen vrij gemakkelijk zelf monteren.

Hoe moet je deze platen bevestigen? Aangeraden wordt om de platen stevig vast te schroeven op de metalen of houten onderconstructie.

Cementgebonden platen gevelbekleding

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet gestuct worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes