Kunststof kozijnen Duitsland, is het echt zoveel goedkoper?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kunststof kozijnen in Duitsland aan te schaffen. We zetten de voordelen én aandachtspunten van het kopen van kunststof kozijnen in Duitsland voor je op een rij!

kunststof-kozijnen-duitsland.jpg

Duitse kunststof kozijnen kopen

Er zijn een aantal verschillende redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen uit Duitsland. Een van die redenen is de Duitse kwaliteit.

Merken als Siegers, Kura, Wanders en Rehau staan al jarenlang bekend om hun uitstekende kwaliteit, service en keurmerken. Maar hoe gaat het kopen van Duitse kunststof kozijnen eigenlijk in zijn werk?

Plan van aanpak

Een van de opties is om naar Duitsland te rijden om bij een leverancier kunststof kozijnen uit te zoeken. Dat kan echter onhandig zijn als je een eind van de grens vandaan woont.

Makkelijker is het om een Duits kozijnenbedrijf te vinden met een vestiging in Nederland of België.

Betrouwbare bedrijven

Zulke bedrijven hebben vaak een fabriekshal in Nederland waar je de kunststof kozijnen kunt bekijken en vergelijken. Deze fabrikanten van kunststof kozijnen kunnen je advies op maat geven.

Voordat je een leverancier kiest is het belangrijk om te weten of het bedrijf daadwerkelijk zelf de kunststof kozijnen maakt of via een Duits moederbedrijf inkoopt.

Communicatie is belangrijk

Het is vanzelfsprekend veel makkelijker om in je eigen taal kunststof kozijnen te kopen. Het is een grote investering waarbij het belangrijk is dat je precies weet waarvoor je betaalt.

Als je er toch voor kiest om kunststof kozijnen in Duitsland te kopen is het dan ook verstandig om de Duitse taal machtig te zijn of om iemand mee te nemen die goed Duits spreekt. Zo voorkom je onnodige misverstanden door een taalbarrière.

Houtnerf profiel

Voordelen van Duitse kozijnen

De voordelen van Duitse kozijnen van kunststof zijn:

  • Goedkoper: Duitse kozijnen zijn vaak goedkoper, ook in andere materialen. Dat is vaak de reden dat men naar Duitse kunststof kozijnen kijkt
  • Duitse gründlichkeit: de kwaliteit van Duitse kunststof kozijnen is vaak hoger dan van kozijnen uit andere Europese landen
  • Kwaliteitskeurmerken: Duitsland heeft strengere kwaliteitseisen voor kozijnen waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt
  • Duitse innovatie: kunststof kozijnen zijn voor het eerst ontwikkeld in Duitsland
Vragen over kunststof kozijnen uit Duitsland?
Vraag nu meer informatie aan.

Aandachtspunten

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je besluit om kunststof kozijnen in Duitsland te kopen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat Duitse kozijnen er vaak net wat anders uitzien dan Nederlandse kozijnen.

De kunststof kozijnen uit Duitsland zijn voorzien van een vlak profiel, terwijl we in Nederland gebruikmaken van een verdiept profiel. Bovendien worden de Duitse kozijnen met vlakke profielen in de muur geplaatst, in plaats van op de muur.

Geen btw voordeel

Vaak wordt gedacht dat de prijzen van Duitse kunststof kozijnen lager liggen omdat het btw tarief op de kozijnen in Duitsland 19% is en in Nederland 21%. Toch is het goed om te weten dat dit voordeel tot aan de grens geldt.

Met andere woorden, als je de nieuwe kunststof kozijnen in Duitsland laat leveren en zelf ophaalt geldt het tarief van 19%. Als je de kozijnen thuis laat bezorgen betaal je het tarief van 21%.

Transportkosten voor eigen rekening

Een ander nadeel van het kopen van kunststof kozijnen in Duitsland is dat de kozijnen op de een of andere manier vervoerd zullen worden. Waarschijnlijk maak je hiermee meer kosten dan in Nederland.

Tenzij je de kozijnen zelf voordelig op kunt halen of een afspraak kunt maken met de desbetreffende leverancier zijn deze kosten voor eigen rekening.

Prijzen kunststof kozijnen in Duitsland

Kunststof kozijnen uit Duitsland zijn vaak goedkoper dan uit Nederland. De prijs kan tot wel 25% verschillen, of tientallen euro’s per vierkante meter. Zorg ervoor dat je op tijd offertes opvraagt en vergelijkt om zo voordelig mogelijk uit te zijn en goedkope kunststof kozijnen te kopen.

Door op de hoogte te zijn van de actuele kunststof kozijn prijzen in Nederland kun je de Duitse offertes goed vergelijken.

Wat kosten Duitse kunststof kozijnen in 2024?

Het verschil in tarieven is voornamelijk te zien in de aankoopprijs van de materialen. Duitse kunststof kozijnen kosten al snel tot wel €75 per m2 minder dan Nederlandse kozijnen.

Bij een enkel raam is dat verschil misschien klein, maar als je tegelijkertijd alle kozijnen wil plaatsen in een volledig huis lopen deze kosten vlug op.

kunststof kozijnen

Wat kost een kunststof kozijn inclusief montage?

In Nederland betaal je gemiddeld zo’n €700 tot €950 per m2 aan kunststof kozijnen. Het vervangen van alle kozijnen in een gemiddelde rijtjeswoning kost gemiddeld tussen de €16.000 en €20.000.

Zoals gezegd kunnen deze prijzen in Duitsland tot wel 25% lager liggen. Vergelijk meerdere offertes voor een voordelige prijs.

Maak de sprong naar duurzaamheid met kunststof kozijnen uit Duitsland
Wil je weten hoe kunststof kozijnen uit Duitsland kunnen bijdragen aan een duurzaam huis?
arrow Stel je vragen aan experts en krijg advies op maat

Keurmerken voor kunststof kozijnen

  • ISO normen
  • KOMO normen
  • SKG keurmerk, zorg ervoor dat het SKG keurmerk op de hele kozijnen van toepassing is, niet alleen op het hang-en-sluitwerk en het slot
  • RAL garantie
  • Kozijnen moeten voldoen aan de CE Normen
  • Certificaat SKZ plus IFT
Keurmerk / certificaatVoorWat is het?
VKG
VKG-2.jpg
Geheel kozijnOverkoepelend keurmerk. Het VKG-keurmerk biedt de koper de zekerheid dat hij een goed product koopt bij een deskundige en betrouwbare leverancier.
KOMOkomo.jpgGeheel kozijnAls kozijnen gecertificeerd zijn met het KOMO-label dan betekent dat dat deze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit
Beoordelingsrichtlijn (BRL)beoordelingsrichtlijn-1.jpgMontageDe BRL 709 is specifiek voor de montage van Kunststof gevelelementen waar kozijnen onder vallen
Politiekeurmerk (PKM)politiekeurmerk.jpgInbraak kozijnMet het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak af
SKGSKG.jpgSlot en scharnierenSpecifiek keurmerk voor het hang- en sluitwerk
CECE.jpgMateriaal testDit Europese productinformatielabel garandeert dat het op veel eigenschappen is goedgekeurd
Bouwgarantbouwgarant.jpgBedrijfBouwGarant staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid van bouwbedrijven

Duitse leveranciers en merken

Er zijn verschillende leveranciers van kunststof kozijnen in Duitsland gevestigd. Elke leverancier heeft een groot assortiment verschillende merken en kwaliteit. Er zijn verschillende merken voor kozijnen beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken. Als je voor het beste merk kunststof kozijn wil kiezen heb je meerdere opties. We lichten de meest bekende leveranciers voor je uit!

Rehau

Rehau is een kozijnenleverancier in de gelijknamige plaats in Beieren. Het meest gekozen kozijnen systeem is het Character-design 70 profiel, dat speciaal ontwikkeld is voor de woning in de Nederlandse markt.

Met het typisch verdiepte kozijn profiel en de optionele kleurpantserfolie onstaat een hoge kwaliteit en authentieke uitstraling.

Snater Bunde

Snater is een van de kozijnenmerken in Bunde in Nedersaksen. Snater heeft het zogenaamde GENEO-Fenster systeem en dat is een erg betaalbaar kunststof profielen systeem voor woningen.

Dit systeem wordt vaak gekozen omdat het neutraal is. Ook is het kozijn van hoge kwaliteit.

Siegers Gronau

Siegers is een kozijnenleverancier in Gronau in Noordrijn-Westfalen, ze worden vaak ook Siegers Gronau genoemd. Ook Siegers heeft vergelijkbare kozijnen kunststof profielen van hoge kwaliteit.

Als een van de weinige leveranciers is Siegers in deze specifieke industrie al lang aanwezig met wel 70 jaar praktijkervaring.

Wanders Kleve

Wanders Kleve is een kozijnen leverancier in Kleve in Noordrijn-Westfalen. Wanders promoot zichzelf met ‘ramen uit Kleef’ en staan volgens eigen zeggen 100% voor Duitse kwaliteit en degelijkheid.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal kozijnen
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes