Levertijd kunststof kozijnen | Snelle levering kozijnen

Hoelang duurt het productieproces van kunststof kozijnen na de bestelling? Lees hier wat de gemiddelde levertijd van kunststof kozijnen is en wat invloed op de levertijd kan hebben.

Levertijd kunststof kozijnen

Gemiddelde levertijd van kunststof kozijnen

Bij het bestellen van nieuwe kunststof kozijnen wil je waarschijnlijk weten hoelang het duurt voordat je bestelling geleverd zal worden. De gemiddeld levertijd van kunststof kozijnen hangt voor het grootste gedeelte af van de leveranciers, maar ook van andere factoren. De levertijd kan verschillen van 5 dagen tot wel 12 weken.

Een levertijd van 3 tot 6 weken is een vrij snelle levertijd. Dit kan door een fabriek aangehouden worden, maar een gemiddelde levertijd voor kozijnen valt meestal tussen de 6 tot 10 weken. Het langste is een 10 tot 12 weken levertijd. Langer dan dit zal de levering van je kunststof kozijnen vrijwel nooit duren. Een levertijd van 5 dagen kan voorkomen, maar dit is wel een uitzondering.

Benieuwd naar de kosten van kozijnen?
Wij brengen je in contact met ervaren installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en monteren de kozijnen voor je, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk kozijnen prijzen

Invloeden op de levertijd van kunststof kozijnen

Er zijn een aantal factoren die de levertijd kunnen beïnvloeden. Een standaard kozijn zonder extra opties zal een snelle levering hebben, terwijl een kozijn met veel afwijkende eigenschappen langer zal duren.

Op maat gemaakte nieuwe kozijnen

De afmetingen van kunststof kozijnen hebben veel invloed op de levertijd. Maatwerk zal altijd langer duren dan een kozijn met standaard maten. Voor de standaard formaten ligt al veel klaar, waardoor de productie niet lang hoeft te duren. Bij een kozijn met een andere afmeting zal dit echter langer duren omdat alle materialen speciaal op maat gemaakt moeten worden.

De kleur van de kunststof kozijnen

Het uiterlijk van het kunststof materiaal heeft ook veel invloed. Ten eerste zullen gebruikelijke kleuren een snelle levering hebben. Veel gebruikte kleuren, zoals wit of crème, liggen vaak meer op voorraad en zullen dus sneller klaar zijn. Wil je unieke kleuren, dan moet je mogelijk op een langere levertijd rekenen.

De afwerking

Naast de kleur van de kozijnen maakt de afwerking van het materiaal soms ook een verschil. Je kunt bijvoorbeeld voor volledig glad kunststof kiezen voor een moderne look, maar je kan ook voor houtlook kunststof kozijnen kiezen voor een elegante uitstraling.

Uitvoeringen van kunststof kozijnen

Er zijn ook profielen met andere eigenschappen. Zo is er een speciaal profiel voor hoge thermische isolatie en een profiel met een hoog akoestisch niveau isolatie. Ook kozijnen met een afwijkend soort raam kunnen langer duren. Zo kunnen schuifpuien bijvoorbeeld langer duren. Voor de kozijnen van deuren kan je van vergelijkbare levertijden uitgaan als bij een raam.

Bijkomende opties: soorten ramen

Je kan verschillende soorten ramen kiezen voor je kozijnen. Standaard komen de kunststof kozijnen met HR++ glas, maar je kan ook voor ramen met ander glas gaan bijvoorbeeld gelaagd glas met een zeer goede isolatiewaarde kiezen of voor veiligheidsglas gaan. Ook kan je voor andere soorten sluitwerk voor je kozijnen kiezen. Kies bijvoorbeeld sluitwerk met een politiekeurmerk voor extra veilige kozijnen. Daarnaast kan je mogelijke accessoires zoals horren bijbestellen en laten plaatsen.

De voorraad van grondstoffen

Een andere invloed is de voorraad van de grondstoffen. Voor het maken van een kunststof kozijn zijn meerdere materialen nodig. Zo zijn er onder andere stalen profielen, glas, kliklijsten, scharnieren, sloten en isolatiematerialen nodig. Wanneer slechts één van de benodigde onderdelen niet leverbaar is, verloopt de gehele productie anders.

Hoelang duurt het om kunststof kozijnen te plaatsen?

Meestal wordt er voor de plaatsing van één tot drie kunststof kozijnen één dag gerekend. Er wordt dan echter wel rekening gehouden met mogelijke uitloop waardoor er soms twee dagen vrij gehouden worden. Het plaatsen van nieuwe kozijnen in een hele woning duurt bij een huis van gemiddelde grootte vaak één week. Houd echter rekening met uitloop in je planning, het kan altijd wat uitlopen.

kunststof kozijnen levertijd

Levertijd van andere soorten kozijnen

Nu we weten wat de gemiddelde levertijd van kunststof kozijnen is, is het ook goed om te weten hoe lang het duurt voordat andere soorten kozijnen geleverd worden. Als je te maken hebt met een bepaalde tijdsdruk en de levertijd dus een belangrijke eis is, kun je op die manier ook het soort kozijn bepalen.

Aluminium en houten kozijnen voor het raam

Voor aluminium kozijnen moet je rekening houden met een gemiddelde levertijd van 7 tot 9 weken, wat dus vergelijkbaar is met de levertijd voor kunststof kozijnen. Bij houten kozijnen zit je al snel aan een levertijd van 10 tot 14 weken, waardoor je dus langer moet wachten op je nieuwe kozijnen.

Kozijn installateur inschakelen: gratis offertes

Van plan om je kozijnen te vervangen? Vul ons formulier in en ervaren installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou kozijnen kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal kozijnen
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes