Kunststof kozijnen kosten | Prijzen en opbouw hiervan

wat kosten kunststof kozijnen
Wat kosten kunststof kozijnen? Als je veel aanbieders vergelijkt, zie je dat de kosten flink kunnen verschillen. Zo hebben de afmetingen en eventuele draairamen, roosters en horren allemaal invloed op de kosten, net als het soort voordeur. Bekijk de kozijnWat kosten kunststofkozijnen gemiddeld voor een heel huis?

Wil je kunststof kozijnen in je hele huis plaatsen? De totale kosten voor kunststof kozijnen liggen gemiddeld tussen de € 16.000 en € 20.000 voor een gemiddeld rijtjeshuis van 50 m² per verdieping. Dit kan dus nog afwijken wanneer je bijvoorbeeld een grotere of kleinere woning hebt.

Prijs per m²

De prijs per m² komt neer op € 700 tot € 950 per m². Deze prijs is inclusief kosten voor het afvoeren van bouwafval, benodigde materialen, HR++ glas, montage en btw. De kosten van het vervangen van andere materialen kozijnen zijn vaak hoger.

Prijsopbouw kosten van kunststof kozijnen

De kosten van een kunststof kozijn zijn opgebouwd in verschillende onderdelen. Hieronder bespreken we de verschillende onderdelen en factoren die invloed hebben op de prijs.

Arbeidskosten

De werkzaamheden zijn het verwijderen van de oude kozijnen, eventueel plaatsen van stelkozijnen en het monteren van nieuwe kozijnen en als laatste het afwerken van de kozijnen (vensterbank en kitten). Deze arbeidskosten zijn gemiddeld even hoog als de aankoopprijs van de kozijnen zelf. Ook de eventuele voorrijkosten vallen hieronder.

Materiaalkosten

Dit is het kopen van de duurzame kunststof kozijnen zelf inclusief hang- en sluitwerk en beglazing. Het kan per leverancier verschillen hoe hoog deze kosten uitvallen, maar ook per type kozijn en het soort beglazing dat je kiest.

Afvoerkosten

Het bedrag hiervoor is maximaal 5% van het totaal. Deze kosten vallen vaak onder het arbeidsloon, maar wordt soms ook apart vermeld. De afvoerkosten worden gerekend voor het afvoeren van bouwafval wat overblijft na het plaatsen. Ook het opruimen en netjes opleveren van de montageklus valt hieronder.

Prijsbepalende factoren

Naast de afmetingen van de kunststof kozijnen en het aantal zijn er nog meer keuzes die de prijs bepalen. Dit zijn die kostenbepalende factoren:

  • Soort glas: dubbel of driedubbel glas
  • Raamsoort: draai-kiepraam is het duurste, vast-glas het goedkoopste
  • Kozijnprofiel: hoe simpeler, hoe goedkoper
  • Hang en sluitwerk: simpel sluitwerk is goedkoper
  • Ventilatie: ventilatieprofielen kosten meer
  • Horren: een hor erbij kost meer
  • Standaard of afwijkende maten: standaard is goedkoper

kunststof kozijnen

Hoeveel subsidie op kunststof kozijnen?

Vanaf 2023 kun je voor een enkele isolatiemaatregel subsidie aanvragen. Dit is de zogeheten Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), de landelijke subsidie vanuit de overheid voor energiebesparende maatregelen. De subsidie bedraagt ongeveer 15% van de isolatiekosten. Specifieke subsidie voor kunststof kozijnen kan tot 23 euro per vierkante meter en voor HR++ glas tot 53 euro per vierkante meter.

Besparen op de kosten voor kunststof kozijnen

Door offertes te vergelijken kun je best wat kosten besparen. Veel bedrijven zullen een lagere prijs aanbieden als ze weten dat ze concurreren met goedkopere aanbieders en een klus echt graag willen. Dat is natuurlijk in jouw voordeel. Vraag daarom verschillende offertes aan en vergelijk deze, zodat je een goed beeld krijgt van de uiteindelijke kosten.

Glas en kozijnen van één leverancier

Het is te adviseren om het glas te laten leveren door hetzelfde kozijnenbedrijf dat de kunststof kozijnen levert. Door alles door hetzelfde bedrijf te laten regelen, verklein je de kans op risico’s. Je hoeft namelijk maar één bedrijf aan te spreken op het moment dat er een probleem ontstaat.

Zelf aan de slag gaan

Daarnaast kun je besparen op de kosten door zelf aan de slag te gaan met de afwerkingen. De kantlatten aan de binnenzijde en het aanhelen van de vloer en het stucwerk is iets wat je zelf kunt doen. Het kozijnenbedrijf zal dit ook graag zelf uitbesteden en daarom bespaar je veel door het zelf te doen. Het is dan wel goed dat je enige ervaring hebt en je weet waar je mee bezig bent. Als het fout gaat, ben je namelijk meer kosten kwijt aan het opnieuw afwerken van de kozijnen.

Veelgestelde vragen


Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal kozijnen

2*. Omschrijving

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes