Kunststof kozijnen merken | Waar op letten bij kopen (beste keuze merk)

Het is belangrijk om kunststof kozijnen te kiezen die goede kwaliteit hebben, goed isoleren en je beschermen tegen inbraak.

Kunststof-kozijnen-merken.png

Kunststof kozijnen merken met een hoge kwaliteit

Voorbeelden van de beste kunststof kozijnen merken profielen zijn:

 • Deceuninck
 • Veka
 • Profine
 • Schüco
 • Profel
 • Gealan
 • Finstral
 • Gayko

De grote merken die het kunststof kozijn verwerken zijn:

 • Weru
 • Rehau
 • Kömmerling
 • K-Vison
 • Trocal
 • Knipping

Wat is het beste kunststof kozijnen bedrijf?

Bij het beste merk kunststof kozijnen denk je wellicht aan Belisol, Schüco, Weru maar ook kleinere merken als Knipping en Profel zijn het bekijken waard. Bekijk alle voor- en nadelen en het beste merk voor kunststof.

Wat is het beste merk voor jouw verbouwing?
Contacteer ervaringsdeskundigen uit je buurt en ontvang gratis advies op maat
arrow Ontvang offertes

Beste merk kunststof kozijnen

Je hebt besloten om nieuwe kunststof kozijnen aan te schaffen, maar er zijn een heleboel merken waar je uit kan kiezen. Alle nieuwe kunststof kozijnen brengen voordelen met zich mee, maar ze verschillen van elkaar in specifieke kenmerken. Hier kom je erachter welke merken het beste zijn, waar je op moet letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen en wat het kost. We kijken bij elk merk waar ze in uitblinken en wat de prijzen zijn.

Een goed bedrijf/merk kunststof kozijnen bestaat uit:
A) Een goed profiel
B) Een goede bewerking van het profiel tot een kozijn
C) Goede montage

Keurmerk

Zonder het dus heel lastig te maken, is een goed bedrijf bepaald door deze 3 factoren. Meestal wordt er van alles beweerd door het bedrijf, maar feit is dat dit de kwaliteit bepaald. Een VKG keurmerk geeft je al behoorlijke zekerheid dat het bedrijf eraan voldoet. Toch zou dit te makkelijk zijn en zie je hier wat er bij deze 3 factoren komt kijken. Dat betekent niet dat alle andere bedrijven slecht zijn. Zeker niet, er zitten hele goede tussen die niet bij het VKG zijn aangesloten.

Keurmerk kwalitatieve ramen

Goed merk kunststof profiel

A) een goed profiel: veel kunststof kozijn profielen zijn van goede kwaliteit. Met een mooie renolitfolie met houtnerfstructuur is er de perfecte basis voor een mooi kunststof kozijn. Dit is echter pas stap 1. Door foute assemblage van de kunststof kokers kun je van prima profielen nog steeds een slecht kunststof raam maken.

Voorbeeld van een goed profiel

Veka is een prima merk maar dit is geen kunststof kozijnen bedrijf maar een profielmerk. Nu snap je waarschijnlijk ook waarom je het merk Veka bij meerdere kunststof kozijn bedrijven hoort.

Veka

Veka is dus een producent, en wel van TOPLINE kunststof profielen. VEKA heeft verschillende kunststof producten: ramen, deuren, schuifdeuren, rolluiken en klapluiken. TOPLINE NL kozijnprofielen beschikken over hoogwaardige kwaliteit en dichtingen. Door de constructie met optimale aanduwdruk, zijn de ramen en deuren altijd hermetisch sluitbaar. Deze combinatie van factoren zorgen er voor dat er een hoge isolatiewaarde is. Dit biedt vele voordelen, zo is geen last meer van tocht en je bespaart op stookkosten en hinderlijke geluiden van buiten dringen nauwelijks door naar binnen.

Goede bewerking kunststof profiel

B) Een goede bewerking van het profiel tot een kozijn is minstens zo belangrijk. Hier heb je dus een goed assemblerend bedrijf voor nodig. Het gaat er dus niet alleen om wat voor profiel er wordt gebruikt maar om wie de kozijnen fabriceert.

  • Zit er staal in alle regels en stijlen
  • Wat voor hang- en sluitwerk gebruiken ze
  • Hoe worden de naden verbonden/ gesloten

Montage kunststof profiel

C) Goede montage: Als een supergoed kunststof kozijn slecht wordt gemonteerd is, is nog steeds niets waard. Tocht rond de profielen en een scheef geplaatst kozijn is zonde en komt helaas nog steeds voor. Het is echt de combinatie van deze drie die een goed kozijn van een goed bedrijf en merk goed maken.

Finstral

De kozijnen van Finstral bieden bescherming tegen de kou en tegen verschillende weersomstandigheden zodat het klimaat binnen aangenaam blijft. Ze bieden kunststof kozijnen met zonwering tussen de ramen, deze hebben weinig onderhoud nodig en bieden optimaal comfort. Door de gesatineerde en structuur oppervlakten zien de kozijnen van Finstral er niet alleen mooi uit, maar voelen ze ook goed aan.

Weru

Weru is een kozijnenleverancier gespecialiseerd in het plaatsen van kunststof kozijnen bij deuren en ramen. Ze bieden kozijnen van goede kwaliteit die voldoen aan de technische eisen. De kozijnen van Weru staan erom bekend veiligheid te bieden en weinig onderhoud nodig te hebben.

Gayko

Gayko is gespecialiseerd in kunststof kozijnen, de kunststof kozijnen zijn van zeer hoge kwaliteit en zijn bovendien energiebesparend. Ook zijn ze onderhoudsvrij en inbraakproof.

Schüco

Schüco kozijnen zijn met recht een van de marktleiders van Nederland. Bij Schüco staat duurzaamheid hoog in het vaandel dus richten ze zich op energie-efficiënte productie. Als je van duurzaamheid houdt dan is Schüco zeker een aanrader. Verder hebben de kunststofkozijnen van Schüco weinig onderhoud nodig.

Specials van Schüco

Het kiezen van het juiste merk kunststof kozijnen kan een uitdaging zijn. Er zijn veel merken op de markt, waaronder Schüco, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Hieronder zie je een opsomming van de specials van schüco.

Kwalitatieve ramen

Belisol

Belisol maakt niet alleen kozijnen, maar ook deuren. De kozijnen en deuren zijn beschikbaar in kunststof, aluminium en hout. Belisol zorgt ervoor dat de kozijnen en deuren esthetisch en technisch zijn en voor goede isolatie zorgen. Een kozijn kan bij Belisol precies op maat gemaakt worden zoals jij dat wil. Als laatste biedt Belisol nog een garantie van 20 jaar. Dit kan fijn zijn voor het geval dat het nodig is natuurlijk.

Specials

De Specials van Schüco zijn een aantal zaken. Zo hebben ze het CT-70 corona accent systeem en deze is tot de kern geperfectioneerd en heeft een erg hoge kwaliteit. Met een inwendig metalen koker worden de profielen ook bijzonder goed verstevigd. Een ander onderscheidend verschil ten opzichte van ‘normale kunststof kozijnen’ is de vormgeving. Uiteraard hebben ze naast de 45 graden hoekverbindingen heeft SVK gevelelementen ook de HVL/houtlook verbindingen (90 graden hoekverbindingen).

Kozion

Kozion zie je langs de A2 wanneer je naar het zuiden rijdt. De thermische isolatie en geluidsisolatie (door het HR++ glas dubbel en driedubbel) zijn een van de voordelen bij de kunststof kozijnen van Kozion. Enkel glas isoleren zorgt voor een hoop voordelen. Hierdoor zijn er ook fijne lage energiekosten dat erg voordelig is. Bovendien is het assortiment bij Kozion groot. Er zijn allerlei soorten, kleuren en maten kozijnen beschikbaar, van modern tot klassiek. De kunststof gevelelementen van Kozion geven meer comfort, een hogere inbraakwerendheid en zijn bestand tegen slecht weer. Veiligheid en kwaliteit staat dus voorop bij Kozion.

K&C

K&C is een milieuvriendelijk bedrijf. Ze zorgen voor een ecologisch verantwoorde afvalverwerking van oude kozijnen, deuren of rolluiken. Het bedrijf is zelfs erkend als premium speler in de markt: ze maken gebruik van direct contact en snelle communicatie. Ze hebben hun eigen monteurs die getraind zijn in de nieuwe kozijn technieken die bijvoorbeeld weinig onderhoud nodig hebben.

Duitse leveranciers

Hiernaast kun je ook kiezen voor Duitse bedrijven die goede en betaalbare kozijnen kunnen leveren. In deze tabel zie je waar je de Duitse kunststof kozijn merken (plus Nederlandse) kunt vinden en een gedeelte van wat ze wel of niet maken.

Er zijn verschillende merken kunststof kozijnen op de markt

Per merk

Laten we deze ook stuk voor stuk even doornemen:

Rehau

Rehau komt uit Beieren. Hun favoriete kunststof systeem is het Character-design 70. Dit model profiel is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Met het typisch verdiepte kozijnprofiel en de optionele kleurpantserfolie krijg je een authentieke uitstraling van de gevel. Als je een modernde look wil is er het fraaie vlakke kozijnprofiel beschikbaar. Er zijn vele kleuren mogelijk met het zogeheten kleurpantserfolie. Uiteraard kun je de profielen in vrijwel elke gewenste RAL kleur (standaard tot felle kleuren) laten lakken. Natuurlijk krijg je ook HVL verbindingen en houtlook nerfjes in het profiel.

Snater

Snater is een leverancier in Bunde in Nedersaksen. Snater heeft het redelijk onbekende GENEO-Fenster systeem en dat is een erg betaalbaar kunststof profielen systeem voor woningen. Dit wordt gekozen omdat het neutraal is en al lange tijd geleverd wordt. Een groot voordeel dus als je hier niet veel geld aan wilt besteden.

Siegers

Siegers is een leverancier in Gronau in Noordrijn-Westfalen. Ook Siegers heeft vergelijkbare kunststof profielen, maar ze doen dit dan al wel erg lang. Als een van de weinige leveranciers is Siegers in deze kunststof industrie al lang aanwezig met hun ruim 70 jaar aan praktijkervaring.

Wanders

Wanders is een bedrijf voor kunststof in Klee fin Noordrijn-Westfalen. Ze prijzen zichzelf aan met ‘ramen uit Kleef’ en staan volgens eigen zeggen voor 100% Duitse degelijkheid. Je krijgt van hen ook weer soortgelijke elementen voor in de raamopeningen. Ze hebben zowel klassieke als modern kunststof ramen en kozijnen.

Onze professionals geven je vakkundig advies op maat
Vergelijk meerdere offertes en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

Waar op letten

Bij het kiezen van jouw type kunststof kozijn is het aan te raden om van tevoren te overwegen:

  • Wat voor uiterlijk de kozijnen moeten hebben?
  • Welk type kozijnen isoleren het beste?
  • Is het duurzaam?
  • Is het energiebesparend?
  • Beschermen ze mij genoeg tegen inbraak?
  • Welke leverancier biedt mij de beste prijs/kwaliteit garantie?

Zorg in ieder geval dat je altijd tijdig kozijn offertes vergelijkt om geld te besparen

Beste keus kozijnen

Om definitief een keus te maken is het verstandig om een offerte aan te vragen bij een van de leveranciers die we hierboven hebben genoemd, naar aanleiding van de beschrijving kun je kiezen welk merk waarschijnlijk al het beste bij je past, als bijvoorbeeld duurzaamheid voor jou heel belangrijk is, dan is het natuurlijk het beste om navraag te doen bij Schüco.

Door verschillende bedrijven te vergelijken bespaarden we uiteindelijk zo’n 40% op de eerste offerte die we kregen. We zijn enorm tevreden over de nieuwe kozijnen!

Keurmerk

Naast een goed merk is het ook goed naar de keurmerken en certificaten te kijken die bepalend kunnen zijn voor je aankoop:

KeurmerkVoor
Wat is het?
VKG-2.jpgGeheel kozijnOverkoepelend keurmerk. Het VKG-keurmerk biedt de koper de zekerheid dat hij een goed product koopt bij een deskundige en betrouwbare leverancier.
komo.jpgGeheel kozijnAls kozijnen gecertificeerd zijn met het KOMO-label dan betekent dat dat deze voldoen aan de Nederlandse regelgeving, zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit en het Bouwstoffenbesluit
beoordelingsrichtlijn-1.jpgMontageDe BRL 709 is specifiek voor de montage van Kunststof gevelelementen waar kozijnen onder vallen
politiekeurmerk.jpgInbraak
Kozijn
Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak af
SKG.jpgSlo en scharnierenSpecifiek keurmerk voor het hang- en sluitwerk
CE.jpgMateriaal testDit Europese productinformatielabel garandeert dat het op veel eigenschappen is goedgekeurd
FSC.jpgHout herkomstDit Forest Stewardship Council keur garandeert dat het hout verantwoord is op het gebied van bosbeheer qua economische, ecologische en sociale aspecten
SKH.jpgHout fabricageCertificering van houten producten
bouwgarant.jpgBedrijfBouwGarant staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid van bouwbedrijven

Veelgestelde vragen

Welk merk kunststof kozijnen gebruikt belisol?

+
Belisol maakt gebruik van verschillende merken voor hun kunststof kozijnen. Ze bieden vele opties om aan de verschillende behoeften en voorkeuren van hun klanten te voldoen. Het exacte merk of de merken die Belisol gebruikt kunnen variëren, afhankelijk van specifieke klantvereisten en de beschikbaarheid van producten. Het is altijd een goed idee om rechtstreeks bij Belisol te informeren naar de merken die ze momenteel gebruiken.

Is k-vision een goed merk?

+
K-Vision is een merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit kunststof kozijnen. Ze zijn al jarenlang actief en staan bekend om hun innovatie en dynamiek. K-Vision blinkt uit in zijn betrouwbaarheid en ervaring, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige, duurzame en stijlvolle kunststof kozijnen.

Is schüco goed?

+
Schüco is een goed merk dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit kunststof kozijnen, duurzaamheid, stevigheid en uitstraling. Een ander sterk punt van Schüco kozijnen is hun uitstekende isolerende eigenschappen. Ook bieden ze zekerheid over stabiliteit wat betreft hang en sluitwerk, waardoor de ramen na vele jaren nog steeds goed sluiten.

Gealan of schüco kozijnen?

+
Gealan voordelen zijn dat ze een uitstekende warmte- en geluidsisolatie hebben, inbraakpreventie, ze zijn onderhoudsvriendelijk en energiebesparend. Schüco voordelen zijn echter hoge isolatie, een lange levensduur, stevigheid en ze zijn 100% recyclebaar. Elk merk heeft zijn unieke sterke punten en de keuze tussen de twee hangt sterk af van je eigen wensen.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Aantal kozijnen
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes