Kosten beton ciré | Stucwerk in badkamer en keuken

Je hebt vast al eens een badkamer volledig uitgevoerd in Beton Ciré gezien. Beton Ciré is gepolijst beton. Het resultaat is prachtig! We bekijken de gemiddelde prijzen van Beton Ciré uit de praktijk.

Kosten beton ciré

Beton Ciré prijzen

Stucwerk prijzenPrijs per m²Bijkomende kosten?
stucwerk_spuitpleister.jpgSpuitwerk/ spack (dunne laag)€ 8 – € 12Nee
stucwerk_glad.jpgGlad muren behangklaar€ 12 – € 20Ja, behangen
stucwerk_glad.jpgGlad muren sausklaar€ 15 – € 23Ja, schilderen/ sausklaar
stucwerk_glad.jpgGlad muren dik behangklaar€ 20 – € 30Ja, behangen
stucwerk_glad.jpgGlad muren dik sausklaar€ 23 – € 33Ja, schilderen/ sausklaar
stucwerk_plafond.jpgGlad plafond sausklaar€ 17- € 25Ja, schilderen
stucwerk_schuurwerk_fijn.jpgSchuurwerk fijn€ 14 – € 22Nee
stucwerk_schuurwerk_grof.jpgSchuurwerk grof€ 14 – € 22Nee
stucwerk_granol.jpgGranol€ 15 – € 23Nee
stucwerk_leemstuc.jpgLeemstuc€ 30 – € 40Nee
beton_cire.jpgBeton Ciré€ 70 – € 175Nee
stucwerk_tadelakt.jpgTadelakt€ 100 – € 140Nee
microcement.jpgMicrocement€ 110 – € 120Nee
microbeton.jpgMicrobeton€ 120 – € 130Nee

Beton Ciré is gepolijst beton

Beton Ciré kom je in de praktijk niet heel vaak tegen. De grijze afwerkingen van dit decoratief stucwerk op de vloer, wand en aanrechtblad zie je niet iedere dag. Je vraagt je misschien zelfs af wat het is. Beton Ciré is gepolijst beton. Daarmee krijgen betonnen oppervlakken een lichte glans. Beton Ciré is een cementgebonden stucsoort en kan door zijn strakke uitstraling in allerlei interieurstijlen worden toegepast.

Beton ciré vloer prijs per m2

De prijs van een Beton Ciré vloer kan variëren, afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 70 en € 175 per vierkante meter. De prijs kan echter ook lager zijn, voornamelijk bij een groter oppervlak. De staat van de ondergrond, het type Beton Ciré dat wordt gebruikt en eventuele extra opties kunnen allemaal invloed hebben op de uiteindelijke kosten. Deze kosten zijn gemiddelden en kunnen variëren per stukadoor. Het is belangrijk om te weten dat de kosten kunnen dalen als je een groter oppervlak hebt dat bedekt moet worden met Beton Ciré.

Benieuwd naar de kosten van een stukadoor?
Wij brengen je in contact met ervaren stukadoors uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en helpen jou met het stucwerk of pleisterwerk van jouw woning, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk stukadoor prijzen

Beton Ciré kan tegenwoordig overal toegepast worden

Je kunt Beton Ciré echt overal toepassen, zelfs in de douche en op het keukenblad. Het materiaal kan gelukkig goed tegen een stootje. Daarnaast wordt deze afwerking niet direct spekglad wanneer het nat wordt. Net als tadelakt en microbeton kan het overal gekozen worden.

Afwerkingen die op Beton Ciré lijken

Daarnaast heb je nog concurrerende stucwerkafwerkingen die erg op Beton Ciré lijken. Met bijvoorbeeld microbeton, microcement en tadelakt bereik je ongeveer eenzelfde soort uitstraling. Het zijn allemaal grijsachtige afwerkingen. Toch zijn er onderling een aantal verschillen te benoemen.

De verschillen tussen de verschillende soorten afwerkingen

  • Een tintverschil in het uiterlijk
  • Hardheid (betoncement is het hardste, dan microcement, dan beton Ciré en dan tadelakt)
  • Microbeton kan ook buiten toegepast worden, de andere afwerkingen niet
  • De betonafwerkingen zijn grijs, maar tadelakt kan ook in een bruin-, geel- of roodtint uitgevoerd worden.

Betonlook afwerking laten aanbrengen

Deze betonlook stucafwerking geeft je woning een robuust uiterlijk. De meeste mensen kiezen ervoor om deze afwerking toe te passen in de beton cire keuken of badkamer. Het kan natuurlijk ook toegepast worden op vloeren en wanden in alle overige ruimtes. Tadelakt is geen beton, maar de overige drie wel. Vooral in uiterlijk lijken de twee betonlook afwerkingen op elkaar. Om die reden zijn het Beton Ciré en beton stuc ook alternatieven voor elkaar.

Alternatief voor de vloeren, douce, muur/wand of toilet

Een alternatief dat een stuk goedkoper en gemakkelijker is, is betonlook verf. Dit is gemakkelijk zelf aan te brengen. Het is echter van mindere kwaliteit, minder realistisch, en is minder waterbestendig dan betonstuc of beton ciré.

De overeenkomsten tussen de verschillende soorten afwerkingen

  • Het aanbrengen is specialistisch werk en kan niet door iedere klusser aangebracht worden
  • Duurzaam
  • Gewolkt of gevlamd van uiterlijk (niet 1 volledig gelijke kleur)
  • Best duur, vaak al snel € 100 per m²
  • Door en door gekleurd
  • Onderhoudsvrij

Beton stuc

Misschien heb je al eens gehoord van de term beton stuc. Vaak wordt onterecht gedacht dat beton stuc gelijk is aan Beton Ciré, dat is dus niet zo. Het verschil beton stuc en Beton Ciré is dat Beton Ciré slechts één vorm van beton stuc is. Deze moderne variant van beton stuc betekent letterlijk ‘gewreven beton’. Waar beton stuc een egale uitstraling heeft, geeft de stukadoor bij Beton Ciré een speels gewreven effect aan het stucwerk.

Herkomst van Beton Ciré

De oorsprong van Beton Ciré is al vrij oud. De Grieken en Romeinen gebruikten beton vele eeuwen geleden al als basis voor bruggen en viaducten. Het materiaal is ideaal omdat het aan vrijwel iedere ondergrond hecht. Beton Ciré is een moderne variant op een betonvorm die ontstaan is in Frankrijk. Beton Ciré is Frans voor ‘gewreven beton’. Het is uitermate geschikt voor badkamers, keukens, vloeren en open haarden. Het is zelfs mogelijk om deze betonachtige stucwerk in de douche te verwerken of op het terras.

prijzen beton ciré

De gemiddelde prijs verschilt per stukadoor

De kosten van Beton Ciré per vierkante meter zijn onder andere afhankelijk van de stukadoor. Sommige stukadoors bewerken de Beton Ciré voordat ze het aanbrengen, dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de hardheid die vereist is. Het geven van een precieze prijsspecificatie is daarom niet mogelijk. We gaan daarom uit van gemiddelde kosten voor de verschillende soorten stucwerk.

Betonstuc Ciré in de badkamer

De diepe, grijze betontint geeft iedere badkamer een stoer uiterlijk. Samen met het wit van sanitair, chroom van kranen, douche goot en een beetje houtkleur op wat accessoires heb je eigenlijk niets extra meer nodig voor een luxe badkamer. De prijs van een badkamer ligt op deze manier wel behoorlijk hoger dan wanneer het normaal gestuct wordt.

Beton Ciré in de keuken

Aanrechtbladen van Beton Ciré geven een mooie, robuuste uitstraling die lijken op betonnen aanrechtbladen. Dat is een stuk goedkoper en lichter dan gewoon beton. Deze aanrechtbladen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en geven daardoor de keuken een unieke look.

Door het tijdig vergelijken van stucwerk offertes bespaarden we flink op de kosten. Het werd snel gedaan en de wanden en plafonds zijn strakker en mooier geworden dan we vooraf dachten!

Harde, betonachtige afwerking

Beton Ciré heeft een unieke samenstelling, waardoor het zeer sterk en watervast is. Door deze samenvoeging van componenten wordt beton stuc meestal in badkamers, toiletten, inloopdouches en keukens gekozen. Door het aanbrengen van een 2 componenten coating zal de Beton Ciré extra bescherming krijgen. Hierdoor wordt het materiaal muurhard. Doordat het materiaal zo hard kan het oppervlak haast niet beschadigd worden. Dat is na zo’n dure investering wel een geruststelling!

Maak de oppervlakken op tijd droog

Het is belangrijk om te weten dat eventueel water dat op deze betonstuc terecht kan komen moet kunnen aflopen. Er mag namelijk geen water voor langere tijd op blijven staan of liggen. Dat is dus anders dan bij bijvoorbeeld tegelwerk. Bovendien moet je goed oppassen tijdens het schoonmaken. Hoe meer agressieve producten je gebruikt om de Beton Ciré schoon te houden, des te sneller de beschermlaag beschadigd raakt.

Naadloze afwerking

Het stucwerk wordt compleet naadloos aangebracht. Beton Ciré is compleet waterdicht stucwerk, in tegenstelling tot badkamertegels met voegjes. Dat komt doordat voegen in een badkamer meestal vochtig blijven. Ook is de kans op schimmelvorming bij die voegjes vrij groot. Door de mooie, naadloze afwerking van betonstuc zijn de wanden gemakkelijk schoon te maken. Dat is een stuk hygiënischer.

Beschermende coating

Om ervoor te zorgen dat het Beton Ciré perfect krasbestendig en waterdicht is kun je een coating laten aanbrengen. Door het aanbrengen van die twee componenten coating zorgt de Beton Ciré ervoor dat deze zelfs geschikt is in de keuken. Zelfs als aanrechtblad of achterwand achter de kookplaat. Een traditioneel keukenblad is vaak gevoeliger voor wijn, koffie of andere vlekken.

Beton Ciré is slijtvast

Beton Ciré is een erg sterk en slijtvast stucproduct. Dat komt door de juiste samenstelling van het cement en de kalk. Omdat het Beton Ciré vaak afgewerkt wordt met een coating is deze niet alleen krasbestendig, maar ook vuilwerend en waterafstotend. De coating die over de Beton Ciré wordt gemaakt is zo hard dat het zelfs op de vloer in de hal, woonkamer of slaapkamer kan worden aangebracht als betonlookvloer. Het is zowel mooi als sterk. Als je de vloer met Beton Ciré hebt laten stucen kun je het net zoals andere vloeren makkelijk reinigen met een dweil.

Waterbestendige stucsoort

Beton Ciré is dus echt waterbestendig stucwerk. Om die reden kan Beton Ciré erg goed in natte ruimtes worden toegepast. Denk dan aan ruimtes zoals de badkamer stucen, toilet, douche of zelfs op een trap. Bijna elke ruimte dus. Met wat planning en design kun je zo een uniforme sfeer in huis creëren.

Verschillende uitvoeringen

Beton Ciré komt in vele diverse kleuren voor en is niet meer weg te denken uit on interieur. Beton Ciré is gewreven, gewaxt beton dat zijn aparte structuur verkrijgt door schuring en wrijving. en is daardoor uniek.

Er zijn verschillende andere soorten stucwerk met een unieke uitstraling verkrijgbaar. Denk aan onder andere tadelakt en leemstuc.

Veelgestelde vragen

Hoe duur is beton ciré per m2

+
Beton ciré is ongeveer € 70 tot € 175 per m².

Hoe lang blijft beton ciré mooi?

+
Beton ciré blijft jarenlang een mooie uitstraling houden.

Is beton ciré goedkoper dan tegels, wat is duurder?

+
Ja, dit komt ook doordat er bij tegels vaak een vakman ingeschakeld moet worden.

Stukadoor inschakelen: gratis offertes

Van plan om een woning te voorzien van nieuw stuc of pleisterwerk? Vul ons formulier in en ervaren stukadoors nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou stuc en pleisterwerk kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet gestuct worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes