Stucwerk marmerlook | Realistisch marmer stucwerk

Marmer stuc zorgt voor een unieke en luxe uitstraling en komt in vele kleuren en uitvoeringen. Is marmer stuc geschikt voor jouw woning?

Realistisch zwart met wit marmer stucwerk

Decoratief stucwerk met marmerlook

Stucwerk met marmerlook wordt ook wel Italiaans stucwerk of Venetiaans stucwerk genoemd. Het is tijdens het Romeinse tijdperk ontstaan. Italiaans stucwerk zorgt voor een zeer realistisch marmereffect. Het kan op verschillende manieren en in verschillende kleuren aangebracht worden. Zo ontstaat een stucwerk met unieke uitstraling en naadloze afwerking dat compleet uniek is.

Toepassingen van marmerpleister

Het Italiaans stucwerk kan alleen op wanden en plafonds toegepast worden en kan niet op vloeren gebruikt worden. Het stucwerk wordt vaak toegepast in de woonkamer of slaapkamer, maar kan ook in natte ruimtes, zoals de badkamer of keuken zeer goed passen.

Unieke afwerkingen

Italiaans stucwerk kan je aanbrengen in verschillende uitvoeringen met unieke afwerking die passend is voor jouw stijl. Zo kan je gaan voor een warme uitstraling en warme kleuren, of juist voor een strakker ontwerp met koele tinten.

Hoe de uiteindelijke afwerking van de wanden of plafonds eruit komt te zien, hangt af van hoe de stukadoor het product aanbrengt. Er zijn veel verschillende structuren mogelijk. Ook kan je nagenoeg elke kleur en kleurencombinatie kiezen. Door gebruik te maken van een speciale techniek kan de stukadoor dit alles omtoveren tot een prachtig decoratief stucwerk wat net echt marmer lijkt.

Wat kost marmerstuc per m2?

De kosten van stucwerk met marmerlook vallen gemiddeld tussen de € 70 en € 180 per vierkante meter. De kosten kunnen dus erg uiteen lopen. Dit komt onder andere doordat er erg veel variantie mogelijk is binnen dit type stucwerk.

Benieuwd naar de kosten van een stukadoor?
Wij brengen je in contact met ervaren stukadoors uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en helpen jou met het stucwerk of pleisterwerk van jouw woning, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk stukadoor prijzen

Prijsbepalende factoren

Een andere factor die de prijs van marmerstuc bepaalt, is de stijl die je kiest. Daarnaast kunnen de tarieven ook per stukadoor sterk uiteen lopen. Voor een klein oppervlak kan er bovendien een starttarief bijkomen. Denk ook aan bijkomende kosten zoals de voorrijkosten en voorbereidend werk. Spreek van tevoren goed af wat wel of niet binnen de kosten valt.

marmer stucwerk

Voor- en nadelen

Stucwerk met marmerlook kent zowel voordelen als nadelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van marmerstuc

  • Compleet uniek en kan geheel naar eigen wens gemaakt worden
  • Slijt en stootvast
  • Kan waterdicht gemaakt worden
  • Goed reinigbaar
  • Onderhoudsarm
  • Bacteriën en schimmels krijgen geen kans te groeien

Nadelen van marmerstuc

  • Hoge kosten om te laten aanbrengen
  • Arbeidsintensief werk om aan te brengen

Hoe wordt Italiaans stucwerk aangebracht?

Het Italiaanse stucwerk moet worden aangebracht op een sausklare muur. Dit is een muur die al glad gestuct is. Hierover worden meerdere lagen aangebracht door de stukadoor. Het is daarnaast ook mogelijk om over sommige andere ondergronden Italiaans stucwerk aan te brengen, zoals over tegels.

Het stucmiddel bestaat uit gemalen marmer, kalk en kleurpigment. Vroeger werd het Venetiaans stucwerk al op vergelijkbare wijze gemaakt. Het zorgt voor een zeer sterk en stootvast eindresultaat.

Matte of glanzende afwerking

Door de methode van aanbrengen zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Je kan het stucwerk mat laten of voor glans of hoogglans kiezen. Dit draagt bij aan het realistisch nabootsen van marmer. Ook zijn er geen voelbare korrels aanwezig in het mengsel, waardoor het eindresultaat er daadwerkelijk glad uit komt te zien.

Marmorino stucwerk waterdicht maken

Marmer stuc is niet geheel waterdicht stucwerk. Het is echter wel dampopen. Hierdoor krijgen schimmels en bacteriën geen kans om te ontwikkelen. Water kan weer uit het product trekken zodat er vocht blijft hangen. Het stucwerk kan wel waterdicht gemaakt worden. Wanneer het stucwerk in natte ruimtes wordt toegepast kan er een laag die waterafstotend is overheen aangebracht worden. Dit zorgt ervoor dat het ook goed te gebruiken is als stucwerk in de badkamer of keuken.

Stukadoor inschakelen: gratis offertes

Van plan om een woning te voorzien van nieuw stuc of pleisterwerk? Vul ons formulier in en ervaren stukadoors nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou stuc en pleisterwerk kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat moet gestuct worden?
2*. Omschrijving
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes