Puin afvoeren kosten | Kosten per soorten puin afvoeren

Wat kost puin afvoeren? Puin laten opruimen hoeft niet veel te kosten wanneer je weet aan welke regels je moet houden. Wil je het puin afvoeren zelf doen of schakel je een sloopbedrijf in?

puin-afvoeren

Wat kost puin afvoeren?

Hoeveel puin afvoeren kost is afhankelijk van de klus waar je mee bezig bent. De kosten van puin of bouwafval afvoeren hangen af van de hoeveelheid puinafval, de soort puin, de transportkosten, de arbeidsuren en hoe lang je een afvalcontainer wilt huren. Houd rekening met de kosten en met de regels rondom afval afvoeren wanneer je gaat klussen.

Afvoer puin kosten, een overzicht

De gemiddelde kosten van afval laten afvoeren, inclusief btw:

 • Bouwafval: € 230 tot € 2500
 • Dakafval: € 500 tot € 1800
 • Schoon puin en stenen afvoeren: € 150 tot € 400
 • Schone grond: € 250 tot € 750
 • Vervuilde grond: € 400 tot € 1100
 • Hout: € 150 tot € 800
 • Groenafval: € 150 tot € 850

Het uurtarief van de medewerkers van een sloopbedrijf valt meestal tussen de € 30 en € 60 per uur.

Benieuwd naar de kosten van sloopwerk?
Wij brengen je in contact met professionals uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en voeren de sloopwerkzaamheden uit, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk sloopwerk prijzen

Hoeveel afval wil je afvoeren?

Een kleine hoeveelheid afval kan je met een aanhangwagen naar de milieustraat brengen. Bij grotere hoeveelheden moet je een container regelen.

Puincontainer huren, waar let je op?

Probeer de hoeveelheid puin van tevoren in te schatten. Schat bij een container huren liever iets te hoog in dan te laag. Er passen ongeveer 10 kruiwagens puin in 1 kubieke meter. Vraag een vakman om advies wanneer je niet zeker weet welk formaat container je nodig hebt.

Transportkosten

Bij het laten ophalen van een afvalcontainer vol puin komen ook transportkosten. Om op de transportkosten te besparen kan je het beste een bedrijf inhuren dat uit jouw omgeving komt. Goedkoop puin afvoeren wordt hierdoor een realistisch doel.

Soorten afval afvoeren

De kosten van bouw en sloopafval afvoeren kunnen verschillen per soort afval. Bij het afvoeren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het puinafval op de juiste manier scheidt en dat je het in de juiste container plaatst. Wanneer je puin afval verkeerd scheidt of de verkeerde afvalcontainer hebt gehuurd kunnen er meer kosten bij komen. Bij twijfel kan je het beste een vakkundig bedrijf om advies vragen.

Schoon puin afvoeren

In een container voor schoon puin afval mogen alleen steenachtige materialen geplaatst worden die vrij zijn gekomen bij verbouwen of bij sloopwerkzaamheden. Onder schoon puin vallen tegels, muren, schoon grind, gesloopt metselwerk, stenen, betonpuin en keramiek. Dit kunnen bijvoorbeeld klinkers, dakpannen, bakstenen, stoep tegels, wasbakken of toiletpotten zijn. Ook het puin van een tegelvloer verwijderen valt onder deze afvalsoort.

Materialen in de afvalcontainer

Let er goed op wat je wel of niet in deze container plaatst. Niet alle steenachtige materialen mogen in deze container. Niet toegestane materialen zijn gipsproducten, puin met roet of teer, stucwerk, asfalt, beton en gasbeton. In een container voor schoon puin mag maximaal 5% zand zitten.

Bouwafval

Bij een container voor bouwafval hoef je weinig te letten op hoe je het bouwafval hebt gescheiden. In deze afvalcontainer mag elk soort bouwafval, zoals hout, steen, kunststof en andere afvalsoorten. Bij een grote verbouwing kan dit een nuttige optie zijn zodat je elke soort puin kwijt kan. Deze kostenpost mag niet vergeten worden bij de keukenrenovatie kosten.

Puin afvoeren kosten

Dakafval

Onder dakafval valt vanzelfsprekend alleen puinafval dat van het dak af is gekomen zoals dakleer, teer en dakisolatie. Dakpannen mogen echter bij schoon puin.

Schone grond

In een container voor grond afvoeren mogen zand, veen, aarde en graszoden geplaatst worden. De grond moet visueel schoon zijn. Er mogen niet te veel takken, grind of wortels in zitten. Ook mag het niet verdacht ruiken of van een verdachte locatie komen zoals een fabrieksterrein.

Vervuilde grond

Grond kan vervuild zijn met stenen en wortels. Wanneer dit zo is zal het niet als schone grond verwerkt worden maar moet deze apart worden afgevoerd. Grond kan ook chemisch vervuild zijn geraakt. Ook deze grond moet je apart afvoeren. Er zullen in dit geval meer kosten bij komen en mogelijk moet er een bodemonderzoek uitgevoerd worden.

Hout

Onder houtafval vallen onder andere schuttingen, deuren, pallets en ander houten afval. Let er wel op dat het om schoon hout moet gaan. Er mag bijvoorbeeld geen verf op het hout zitten.

Groenafval

Wanneer je teveel groenafval hebt voor de gft-bak kan je hier ook een container voor laten komen. Let er op dat hier niet teveel aarde bij dit afval mag zitten.

Asbest

Asbest kun je niet zelf afvoeren. Je moet voor het verwijderen van asbest altijd een gecertificeerde professional inschakelen. Het is ook mogelijk wanneer je onverwacht asbest in je woning vindt dat je een asbestinventarisatierapport op moet laten stellen.

Container huren

Wanneer je een container huurt kan je deze het beste op je eigen terrein plaatsen, hier is echter niet altijd ruimte voor. Wanneer je de container langs een openbare weg wilt plaatsen kan het zijn dat je hier een vergunning voor nodig hebt. Vraag bij jouw gemeente na of dit nodig is. De kosten van een vergunning verschillen per gemeente.

Big bags voor puinafval

Het kan zijn dat de container te ver weg staat om het puin er handmatig naartoe te brengen. In dat geval kan je voor big bags kiezen. Deze kan je vaak wel op je eigen terrein kwijt. Wanneer je ze gevuld hebt worden ze met een hijskraan naar de container getild. Met een big bag puin afvoeren is dus een goede optie als je het zelf niet gemakkelijk weg kunt brengen.

Tips

Zelf puin afvoeren kost niet veel. In sommige gemeentes betaal je bijna niets voor het wegbrengen van puin. Er kunnen echter veel kosten bij komen wanneer je de voorschriften niet volgt. Let op de onderstaande tips om extra kosten te voorkomen.

 • Bij een te volle container worden extra kosten gerekend.
 • Op zaterdag zal het meer kosten om puin af te voeren.
 • Controleer de voorwaarden bij de verhuurder van de container.
 • Let goed op wat voor puinafval er in de container gaat. Wanneer je de verkeerde afvalsoort in de container gooit, zoals vervuilde grond, komen er extra kosten bij.
 • Controleer van tevoren of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een container.

Zelf doen of laten afvoeren

Zelf puin afvoeren en naar de milieustraat brengen is geen ingewikkelde klus, maar het kan wel veel tijd en moeite kosten. Het voordeel van vakmensen inschakelen is dat zij precies zullen weten waar je rekening mee moet houden. Zo ben je makkelijk en snel je afval kwijt. Bepaal wat je zelf wilt doen of schakel een vakman in. Wat kost puin afvoeren door een vakman? Vraag vrijblijvend een offerte aan om te zien wat je kwijt bent.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost bouwafval?

+
Bouw en sloopafval kost tussen de € 250 en € 400 per 6m³, de prijs varieert op basis van het soort puincontainer en eventuele extra kosten.

Wat kost 1 ton puin afvoeren?

+
De puin afvoeren kosten per ton hangen af van om wat voor soort puin het gaat. De prijs verschilt dan ook van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s.

Wat kost puin storten per kilo?

+
De kosten verschillen per gemeente, maar over het algemeen liggen de kosten op enkele euro’s per 10 kilo, afhankelijk van het soort afval.

Wat is schoon puin?

+
Schoon puin is afval dat geen schadelijke stoffen zoals plastic, glas of chemische stoffen bezit.

Sloopwerk: gratis offertes

Van plan om sloopwerkzaamheden te verwijderen? Vul ons formulier in en professionals nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou sloopwerk kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Welke type sloopwerken wens je?
2*. Is de woning in bezit?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes