Kosten dakkapel 6 meter | Meer ruimte en licht in huis

Met een dakkapel van 6 meter creëer je ontzettend veel extra leefruimte. Welke kosten zijn aan een dakkapel van 6 meter verbonden? We zetten alle kosten voor je op een rij!

dakkapel-6-meter.jpg

Gemiddelde kosten van een 6 meter dakkapel

De totale kosten van een dakkapel van 6 meter breed zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo speelt het gekozen materiaal een grote rol, maar ook de constructie, het daktype en de accessoires zijn van invloed op de prijs.

De kosten van een dakkapel van 6 meter beginnen ongeveer rond de € 6.500, maar het gemiddelde ligt een stuk hoger. De kosten van een brede dakkapel lopen op naarmate er bijvoorbeeld meer goede beglazing nodig is.

Kunststof dakkapel van 6 meter breed

De meest gekozen dakkapel van 6 meter breed is de dakkapel van kunststof. Voor een brede dakkapel is veel materiaal nodig, het is dan fijn om met een goedkoper materiaal op de kosten te besparen.

Bovendien is het onderhouden van een 6 meter brede, kunststof dakkapel veel goedkoper dan het onderhouden van een dakkapel van hout. De kunststof dakkapel van 6 meter breed levert een volwaardige kamer op.

Hoe duur zijn kunststof dakkapellen?

Voor een kunststof dakkapel van 6 meter betaal je gemiddeld een bedrag van € 7.500 inclusief montage. De hoogte van de kosten is onder ander afhankelijk van de gekozen beglazing.

Een prefab kunststof dakkapel is over het algemeen iets goedkoper omdat de dakkapel niet ter plekke gemaakt hoeft te worden.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel van 6 meter?
Vraag offertes aan, ontdek wat de kosten zijn voor een dakkapel van 6 meter en vergelijk de prijzen. Zo bespaar je op jouw nieuwe dakkapel!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Houten dakkapel van 6 meter breed

De kosten van een houten dakkapel van 6 meter zijn hoger dan de kosten van een kunststof dakkapel, maar het verschil is kleiner dan veel mensen denken.

Dat komt doordat een brede dakkapel vaak voor een groot gedeelte uit glas bestaat. Dat zien we bij alle grote maten dakkapellen.

Wat kost een nieuwe houten dakkapel inclusief plaatsing gemiddeld?

Een houten dakkapel van 6 meter breed kost je in de praktijk gemiddeld zo’n € 10.000 inclusief montage. Vaak wordt dit type dakkapel ter plekke op het dak gemaakt.

Om die reden ben je niet alleen meer kwijt aan materialen, maar ook aan arbeidskosten. Het maken van een brede, houten dakkapel is erg arbeidsintensief. Daar krijg je dan wel een dakkapel met een natuurlijke uitstraling voor terug.

kosten dakkapel 6 meter

Hout heeft onderhoud nodig

Om te voorkomen dat op de lange termijn lekkages ontstaan is het goed om een houten dakkapel regelmatig te onderhouden. Dat is bij een dakkapel in een standaard afmeting net wat eenvoudiger dan bij een dakkapel van 6 meter lang.

Een nadeel van hout is dat het regelmatig opnieuw geschilderd moet worden om het volledig lekkagevrij te houden waarbij vaak op hoge, gevaarlijke oppervlakken gewerkt wordt. Voor het schilderen van zo’n dakkapel betaal je al snel € 1.000.

Grote dakkapel met veel raamelementen

Een dakkapel van 6 meter heeft vaak veel verschillende raamelementen. In een dakkapel van 6 meter is voldoende ruimte voor minstens 4 ramen. Dat kunnen vaste ramen zijn, maar ook kiepramen.

Voor een kiepraam betaal je meer dan voor een vast raam. Het aantal kiepramen kan daardoor de prijs doen stijgen.

Hoe duur is HR glas in een grote dakkapel?

Om de dakkapel zo goed mogelijk te isoleren is het verstandig om direct goed glas te laten plaatsen, het liefst HR++ glas. Voor dit glas betaal je gemiddeld € 85 per vierkante meter.

Als je eenmaal weet welke afmetingen de raamelementen hebben kun je de prijs van het glas eenvoudig zelf uitrekenen.

Wat kost een kant-en-klare dakkapel?

Prefab dakkapellen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Een van de meest populaire prefab dakkapellen is de polyester dakkapel. De polyester dakkapel wordt uit één stuk vervaardigd en is daarom goedkoper dan bijvoorbeeld een houten dakkapel.

Voor een prefab polyester dakkapel van 6 meter breed beginnen de prijzen gemiddeld rond de € 7.500. Dat is relatief goedkoop in vergelijking met andere grotere dakkapellen.

Dakkapel op maat of toch prefab?

Je kunt er ook voor kiezen om een dakkapel op maat te laten maken en plaatsen. In dit geval wordt een dakkapel ter plekke opgebouwd en ook op het dak geplaatst. Het grote voordeel van een dakkapel 6 meter op maat is dat iedere maat tot de mogelijkheden behoort.

Er zijn volop mogelijkheden, waardoor je snel verzekerd bent van een kwalitatieve dakkapel en een correcte plaatsing.

Ontdek de kosten van een 6 meter dakkapel

Is 6 meter de perfecte afmeting voor jouw nieuwe dakkapel? Vul dan onderstaand formulier in, ontvang diverse offertes van dakkapel specialisten en ontdek wat de gemiddelde kosten zijn!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes