Dubbele dakkapel | Minder last van ruimtegebrek

Een dubbele dakkapel voegt niet alleen licht, maar ook vooral veel ruimte toe. Met zo’n ruime dakkapel maak je van de bovenste verdieping een extra kamer en verhoog je de waarde van je huis. We zetten alle informatie rondom dubbele dakkapellen voor je op een rij!

dubbele dakkapel

Wat kost een dubbele dakkapel?

De aanschafkosten van een dubbele dakkapel zijn afhankelijk van de afmetingen en van de gekozen materialen. Kunststof is het goedkoopst, gevolgd door polyester, hout, aluminium en zink.

Je mag ervan uitgaan dat een dubbele dakkapel van hout ongeveer 25 procent goedkoper is dan een van zink, de duurste. Dat betekent dat een dubbele dakkapel met een breedte van 2 keer 1,50 meter van hout circa € 9.500 kost en de zinken versie € 12.000.

Voor een dubbele dakkapel met 2 keer een breedte van 3,50 meter zijn die prijzen € 14.200 voor hout en € 17.700 voor zink.

Prijsopbouw dubbele dakkapel

Een dubbele dakkapel plaatsen kost niet niks, daarom leggen we je uit hoe de prijs wordt opgebouwd. Zo zie je meteen waar je nog kunt besparen. 

Prefab of maatwerk dubbele dakkapellen verdieping?

Om te beginnen maak je de keuze tussen een prefab of een traditionele plaatsing. Bij een traditionele plaatsing duurt het langer voordat je kunt genieten van jouw dakkapel, maar het voordeel hiervan is dat je meer inspraak hebt op het uiterlijk van de dakkapel. Ook sluit deze dakkapel beter aan op jouw dak, waardoor je minder kans hebt op lekkages. De prijs van deze dakkapellen is vrij hoog. Een alternatief is een prefab dubbele dakkapel.

De volledige dakkapel wordt dan van het materiaal van je keuze in een fabriek gemaakt. Als hij klaar is wordt de dakkapel per trailer naar je woning vervoerd. Er wordt een gat in het dak gemaakt, waar de dakkapel precies in past. Als je voor deze oplossing kiest, wordt een dakkapel in slechts één dag geplaatst, zodat je nagenoeg geen overlast hebt.

Materiaal van de dubbele dakkapel

Zoals eerder al benoemd zijn de dubbele dakkapellen in verschillende materialen te verkrijgen. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, maar ook is de prijs erg wisselend. 

Zo betaal je het minste voor een houten dakkapel, maar hier heb je wel het meeste onderhoud aan. Een goede optie voor een onderhoudsarme dakkapel is de kunststof variant. Deze heeft een voordelige prijs en je hoeft hier niet tot nauwelijks onderhoud aan te plegen. Wanneer je echt geen onderhoud wilt doen kun je het beste kiezen voor een zinken dakkapel. Echter is de prijs van deze dakkapel aanzienlijk hoger dan die van een kunststoffen variant. 

Extra opties

Ook kun je nog kiezen voor extra opties aan je dakkapel zoals rolluiken, draai- kiepramen, extra geïsoleerd glad of zonwering. Al deze extra opties nemen natuurlijk ook extra kosten met zich mee. 

Benieuwd naar de kosten van een dubbele dakkapel?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat het kost om je dakkapel aan de binnenkant van de woning af te werken. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Dubbele dakkapel aan beide kanten

Een dubbele dakkapel voegt veel extra vierkante meters toe aan ruimte. Van deze ruimte kun je een extra slaapkamer, werkkamer of zelfs een badkamer van maken. Door het bad op de juiste plek neer te zetten kun je door het raam naar buiten kijken en genieten van de omgeving, terwijl je heerlijk ligt te relaxen.

Een dubbele dakkapel biedt ook de mogelijkheid om een nieuwe grote slaapkamer te maken. De oude slaapkamer kan dan worden ingericht voor andere doeleinden.

Positie van een dubbele dakkapel constructie

De aanschaf van een dubbele dakkapel kost minder dan 2 keer een enkele dakkapel, maar de ruimte wordt meer dan verdubbeld. Dat effect is nog groter bij een drie dubbele of zelfs vier dubbele dakkapel. Voor de positie van de dakkapellen heb je meerdere mogelijkheden.

Dat kan zoals gebruikelijk naast elkaar. Maar het is ook mogelijk om dakkapellen boven elkaar te plaatsen. Er komt dan een op de verdieping van de woning en een op het dak. Een andere mogelijkheid is dat er aan elke kant van het schuine dak van een woning een dakkapel wordt geplaatst.

Kunnen er 2 dakkapellen boven elkaar?

Als je woning voldoende ruimte heeft, kun je ook een dubbele dakkapel haaks op elkaar laten plaatsen. Het effect is dan dat er een gigantisch aantal extra meters ruimte aan een verdieping worden toegevoegd, waarin aan twee zijden ramen zitten.

Nog spectaculairder is het effect als wordt gekozen voor een dubbele dakkapel met nokverhoging. Er worden dan twee dakkapellen met de achterzijden aan elkaar boven op het dak geplaatst. De beide dakkapellen zijn hoger dan de nok van het dak. Daarmee wordt een lage zolderverdieping ineens een grote ruimte van ruim 2 meter hoog, met aan twee zijden grote ramen.

dakkapel dubbel

Plat dak of schuin dak?

Een dubbele dakkapel wordt in de meeste gevallen voorzien van een plat dak. Dat is echter niet nodig. Een dubbele dakkapel kan ook worden gebouwd met een schuin dak, dat wordt bedekt met dezelfde dakpannen als er al op de woning liggen. Een schuin dak met dakkapel geeft meer ruimte.

Een dakkapel met een schuin dak past qua vormgeving doorgaans beter bij een woning, omdat er één geheel ontstaat. Als alternatief kan er een ander soort dakbedekking worden gebruikt. De hoeveelheid extra ruimte die een dubbele dakkapel met schuin dak oplevert, is vergelijkbaar met die van een dakkapel met een plat dak.

Hellingshoek van een schuin dak

Om bij een dubbele dakkapel met schuin dak voldoende afwatering te hebben worden er voorwaarden gesteld aan de hellingshoek van het dak en van de dakkapel. Een dubbele dakkapel met schuin dak is alleen mogelijk als het dak van de woning een hellingshoek heeft van minstens 35 graden.

De hoek die het dak van de dakkapel krijgt ligt tussen 11 en 19 graden. Als niet aan deze voorwaarden kan worden voldaan betekent dit dat regenwater niet snel genoeg en niet volledig weg kan stromen. Dat leidt tot wateroverlast, die uiteindelijk resulteert in lekkages.

Offertes aanvragen voor een dubbele dakkapel

Wil je jouw woning uitbreiden met een dubbele dakkapel en profiteren van alle voordelen? Vraag offertes, kom in contact met dakkapel specialisten en vergelijk de prijzen. Vul ons formulier binnen enkele minuten in!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes