Slapers bij een dakkapel | Ingebouwde stevigheid in je dakkapel

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat je weet wat hier allemaal bij komt kijken. Het gaat namelijk niet alleen om het opbouwen van de dakkapel en het creëren van een goede uitstraling. Je moet ook voor voldoende stevigheid zorgen.

slapers dakkapel

Slapers dakkapel

Je moet daarom ook zorgen voor slapers bij de dakkapel. Het is hierbij belangrijk dat je op een aantal zaken let. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je voldoende kennis hebt over de werkzaamheden. Of ga je de werkzaamheden toch uitbesteden aan een professional?

Waarom slapers bij een dakkapel plaatsen?

De slapers bij een dakkapel zijn een belangrijk onderdeel om te plaatsen. Het zijn namelijk de steunbalken die nodig zijn voor de stevigheid van de dakkapel. Indien je deze niet plaatst, kan het grote problemen opleveren na verloop van tijd.

Wat als de slapers bij een dakkapel ontbreken?

Als er geen slapers bij een dakkapel zijn bevestigd, kan dit grote problemen met het dak geven. De verschillende weersinvloeden kunnen namelijk ook hun uitwerking hebben op de dakbedekking en de dakconstructie. De slapers kunnen er dus voor zorgen dat er geen problemen meer ontstaan.

Bouwtechnische afkeuring

Daarbij kan het ook een afkeuring opleveren bij de bouwtechnische keuring. Als je de keuring uit laat voeren en de slapers ontbreken, zal dit te allen tijde opgenomen zijn in het rapport en moet je ervoor zorgen dat je deze gebreken oplost. Het kan jouw woning dus ook weer verbeteren als je de slapers direct laat plaatsen.

De voordelen van slapers bij een dakkapel

De slapers bij een dakkapel kunnen grote voordelen opleveren. Als je deze plaatst, heb je namelijk voldoende ondersteuning bij de dakkapel. De slapers zorgen daarbij voor een goede bevestiging van het dak aan de dakkapel. Daarbij zullen deze steunbalken er ook voor zorgen dat het dak niet snel naar beneden komt zetten.

Tijdwinst

Hoewel het dak alsnog kan verzakken op bepaalde delen, zorgt het er wel voor dat je sneller tot actie over kunt gaan voordat je de een volledige dakkapel renovatie moet starten. De slapers zullen daarom ook weer veel kosten kunnen besparen. Jij hoeft alleen nog maar te bekijken hoeveel er nodig zijn voor de juiste stevigheid.

dakkapel slapers

Hierop moet je letten bij het plaatsen van slapers bij een dakkapel

Voordat je de slapers bij een dakkapel plaatst, is het goed om te bekijken welke factoren je mee moet nemen in het maken van een keuze. Er zijn namelijk meerdere factoren die ervoor zorgen dat jij hoogwaardige kwaliteit krijgt. Denk hierbij ook aan de ondersteuning die nodig is om jouw dakkapel helemaal naar wens te maken. Onderstaande factoren mogen daarom niet ontbreken tijdens het realiseren van jouw dakkapel.

De benodigde ondersteuning

De belangrijkste factor voor het plaatsen van de slapers bij een dakkapel is de ondersteuning die nodig is voor jouw dakkapel. Het is hierbij afhankelijk van de grootte van jouw dakkapel hoeveel je nodig hebt. Bij een grotere dakkapel moet je ook meer ondersteuning realiseren. De benodigde ondersteuning is daarbij ook afhankelijk van de afmetingen van de balken. Je kunt namelijk voor meerdere diktes kijken, die ook weer een geheel andere constructie met zich meebrengen.

De bevestiging

De bevestiging van de slapers bij een dakkapel is ook belangrijk om mee te nemen in het maken van een keuze. De bevestiging moet te allen tijde gebeuren met hoogwaardige kwaliteit materialen, omdat deze ook de juiste stevigheid moeten geven. Wanneer je de verschillende bevestigingsmaterialen met elkaar vergelijkt, kun je ook bekijken waarvan deze gemaakt zijn. Dit zorgt er ook voor dat je een duurzame oplossing hebt, waar je voor langere tijd niet meer naar om hoeft te kijken.

De afmetingen van de slapers

Je moet daarbij ook letten op de afmetingen van de slapers voor de dakkapel. Denk hierbij als eerste aan de lengte van de slapers. Deze moeten aansluiten op de afmetingen van de dakkapel, zodat je ook over de volledige lengte voor ondersteuning kan zorgen. Ook moet je naar de dikte van de slapers kijken. De dikte kan ervoor zorgen dat er meer stevigheid komt. Wel moet je deze ook aanpassen aan de rest van jouw dakkapel. Je kunt daarom niet zomaar voor een bepaalde dikte kiezen, maar zorg dat dit aansluit bij de ondersteuning die je nodig hebt.

Het onderhoud aan de slapers

Wanneer je de slapers bij de dakkapel plaatst, moet je er ook voor zorgen dat de kwaliteit behouden blijft. Dit kan alleen wanneer je de onderhoudswerkzaamheden uit gaat voeren aan de balken. Zo moet je bijvoorbeeld goed controleren of alles zonder slijtage is. Ook moet je regelmatig een nieuwe beschermlaag aanbrengen, waardoor je rotten kunt voorkomen.

Door goed te bekijken welke onderhoudswerkzaamheden er bij de balken nodig zijn na verloop van tijd, voorkom je ook dat jouw dakkapel alsnog verzakkingen gaat vertonen. Om het onderhoud zo veel mogelijk te minimaliseren, is het slim om de dakkapel van een onderhoudsarm materiaal te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan een kunststof of trespa dakkapel.

De kosten voor het plaatsen van slapers bij een dakkapel

De slapers bij een dakkapel brengen ook kosten met zich mee. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo krijg je als eerste te maken met de materialen die ervoor nodig zijn. Wanneer je de materialen aanschaft, moet je zorgen voor hoogwaardige kwaliteit. Deze kwaliteit komt altijd met een hoger prijskaartje. Je moet hier niet te veel op besparen. Doe je dit wel, kan het zijn dat de slapers niet lang genoeg meegaan en dus ook weer hogere kosten met zich meebrengt in de toekomst. Zorg er ook voor dat je gereedschap aanschaft dat voor de kwaliteit kan zorgen.

Offertes op maat ontvangen voor dakkapel slapers?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs bij jou in de buurt. Vraag verschillende offertes aan, vergelijk de prijzen en bespaar op jouw dakkapel slapers!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Verschillende kostenposten

Wanneer je de werkzaamheden uitbesteedt en de slapers bij de dakkapel laat plaatsen door een professional zie je de materiaalkosten ook terug op de factuur. Dit bedrag staat vast en dien je te allen tijde te betalen. Er staat echter nog een extra kostenpost bij. Dit is het bedrag dat je betaalt voor de geleverde arbeid door een professional. Hiervoor hanteren de bedrijven een bepaald uurtarief, welke kan verschillen per bedrijf. Op dit gebied kun je dus wel besparen als je goed oplet. Door een goede vergelijking te maken, voorkom je dat jouw factuur onnodig hoog is.

Vind de beste specialist

Wil je de slapers bij jouw dakkapel direct laten plaatsen door een professional? Zorg er dan voor dat je het beste bedrijf kiest en de afspraak inplant. De professionals zorgen ervoor dat jouw dakkapel van de juiste ondersteuning is voorzien en je geen problemen meer krijgt met het gebruiken van de dakkapel. Je gaat merken dat de stevigheid goed is en het dak niet zomaar in zal zakken. Jij kunt weer voor langere tijd genieten van de dakkapel en de extra ruimte die je hiermee gecreëerd hebt op de verdieping, waardoor je met de inrichting van de woning kunt beginnen.

Offertes vergelijken voor dakkapel slapers

Zorg voor een stevige constructie met dakkapel slapers. Vul ons formulier in en ontvang verschillende offertes van dakkapel specialisten. Vergelijk de prijzen en vind de beste deal voor jouw dakkapel!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes