Hoekdakkapel | Unieke uitbouw op het dak van je woning

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Dan is een hoekdakkapel een goede optie. Ontdek in dit artikel de belangrijkste informatie over dit type dakkapel, zoals de kosten en voordelen.

hoekdakkapel

Waarom kiezen voor een hoekdakkapel?

Een hoekdakkapel is een variant op een normale dakkapel die bij een groot aantal woningen voor een groot verschil zorgt op het dak. Het geeft namelijk altijd een extra ruimte op de bovenverdieping, welke jij weer helemaal naar wens in kunt richten. Bovendien zorgt de dakkapel voor een unieke uitstraling.

Doordat de dakkapel op een hoek zit, kun je dus ook zorgen voor een soort aanbouw, zonder dat hierbij het straatbeeld aanzienlijk verandert. Ook hoef je niet meer midden op het dak een dakkapel te plaatsen, waardoor je ook weer meer gemakken krijgt. De hoekdakkapel zorgt er dan voor dat jouw woning helemaal naar wens is en jij een groter vloeroppervlak hebt in de woning.

De grootste voordelen van een hoekdakkapel

Een hoekdakkapel heeft als grootste voordeel dat deze jou extra vloeroppervlak geeft in de woning. De dakkapel kan namelijk een aantal vierkante meters extra geven. Dit is dan ook de belangrijkste reden om een dergelijke dakkapel te nemen. Het is afhankelijk van de grootte van de dakkapel hoeveel ruimte er daadwerkelijk beschikbaar komt. Wel kun je hiermee jouw woning dus op een geheel andere manier indelen.

Veel mogelijke afwerkingen

Een ander voordeel is dat je deze ook van de gewenste afwerking kunt voorzien. Er zijn een groot aantal afwerkingen mogelijk, waardoor het volledig bij de rest van jouw woning past en jou helpt om meer wooncomfort te krijgen.

Extra isolatie

Er zijn echter nog meer voordelen te behalen aan de hoekdakkapel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de isolatie die je hiermee aan kunt brengen. Er zijn veel verschillende isolatiemethoden voor jouw woning en bij deze dakkapel kun je er een aantal samenvoegen. De warmte zal daarom ook niet zomaar uit jouw woning ontsnappen.

Plaatsing

Ook kun je genieten van meerdere vormen van plaatsing. Je kunt de dakkapel namelijk ter plaatse in elkaar laten zetten, maar ook kiezen voor prefab. Jij bepaalt hiermee dus zelf hoe alles in elkaar komt te zitten en hoeveel werkzaamheden je hier nog aan kwijt wilt zijn.

dakkapel plaatsen

Materialen voor een dakkapel op de hoek

Als je een nieuwe hoekdakkapel wilt plaatsen, zijn er een groot aantal materialen mogelijk. Ieder materiaal heeft daarbij zijn eigen specificaties, wat weer andere voordelen met zich mee kan brengen.

Houten dakkapel

Zo kun je bijvoorbeeld als eerste kijken naar een houten dakkapel. Hout brengt een landelijke uitstraling met zich mee, waardoor jij hem helemaal aan de uitstraling van de woning aanpast. Daarbij kent hout een lange levensduur, mits je het nodige onderhoud op tijd uitvoert. Door het hout regelmatig van een nieuwe laklaag te voorzien, voorkom je dat het gaat rotten en jij grote delen moet vervangen. Wel kun je iedere keer weer voor een andere kleur kiezen.

Kunststof dakkapel

Een ander materiaal dat vaak gebruikt wordt voor een hoekdakkapel is kunststof. Kunststof is voornamelijk populair vanwege het weinige onderhoud dat je hierbij uit hoeft te voeren. Je hoeft het namelijk alleen schoon te houden om te voorkomen dat vuil schade kan aanbrengen aan het oppervlak. Tevens kun je kunststof in een groot aantal kleuren aanschaffen, waardoor je zelf niet meer voor de gewenste uitstraling hoeft te zorgen. Jij bent dus binnen een korte tijd van alles voorzien en hebt de dakkapel bij jouw woning.

Benieuwd naar de prijzen van een hoekdakkapel?
Wij brengen je in contact met dakkapel installateurs bij jou in de buurt. Vraag verschillende offertes aan, vergelijk de prijzen en bespaar op jouw nieuwe hoekdakkapel!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Hier let je op bij het plaatsen van een hoekdakkapel

Voordat je een hoekdakkapel kunt laten plaatsen, is het goed om te bekijken waar je allemaal keuzes bij moet maken. De dakkapel moet namelijk volledig naar wens zijn en dit kan alleen als je weet waar je allemaal op moet letten. Er zijn daarbij een aantal factoren die altijd terugkomen in het maken van de keuze. Deze lees je hieronder.

De vergunning

Bij het plaatsen van een dakkapel moet je goed opletten wat de eisen zijn in jouw gemeente. Zo zijn er bijvoorbeeld veel plaatsen waar een dakkapel vergunning nodig is, net zoals dat tekeningen en een constructieberekening noodzakelijk zijn voor het plaatsen. Het is van belang dat je de aanvraag van de vergunning vooraf geregeld hebt en de goedkeuring hebt ontvangen, in het geval dat dakkappellen geen optie zijn.

Alleen als je een vergunning hebt gekregen, kun je beginnen met de werkzaamheden. Als de benodigde bouwvergunning niet in huis is en er een inspectie komt, kan het namelijk ook zijn dat je alles weer af moet breken. Zorg er daarom voor dat je alle eisen goed doorgenomen hebt voordat je het klusproject uitvoert.

De materiaalsoorten

Een hoekdakkapel bestaat uit een groot aantal materialen. Deze moeten ook helemaal bij jouw woning passen. Het is daarom van belang dat je vooraf al kijkt wat de materialen met zich meebrengen en welke keuzemogelijkheden je op dit gebied hebt. Zo voorkom je dat jouw woning geen mooi geheel wordt. Je kunt dan ook de onderhoudswerkzaamheden meenemen in het maken van deze keuze, zodat je het jezelf ook eenvoudiger maakt en weet hoe je de levensduur aanzienlijk kunt verlengen.

De afmetingen

Een hoekdakkapel kun je in een groot aantal afmetingen verkrijgen. De afmetingen zijn daarbij afhankelijk van jouw woning, maar ook de wensen die je op dit gebied hebt. Het gaat er immers ook om dat je extra vloeroppervlak creëert in de woning. Voordat je de keuze daadwerkelijk maakt, moet je dus goed weten welke afmetingen je nodig hebt om zoveel mogelijk te genieten van jouw hoekdakkapel. Een professional kan jou op basis hiervan ook een beter advies geven. Niet alles is immers mogelijk met jouw woning, waardoor je wellicht compromissen moet sluiten.

De beglazing en isolatie

Bij een hoekdakkapel is het belangrijk dat je de warmte hier niet uit laat ontsnappen. Daarom moet de dakkapel ook goed geïsoleerd zijn. Je kunt een groot aantal isolatiemethoden samenvoegen op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de wanden, het dak en de vloer. Je voorkomt hiermee dat de warmte ontsnapt en jij voor niets stookt. Ook kun je de beglazing hier helemaal op aanpassen. Door voor dubbelglas of nog dikker te kiezen, zorg je dat ook hiermee de warmte niet meer uit de woning ontsnapt en je altijd een aangename binnentemperatuur hebt in de woning.

De afwerking

Wanneer je de hoekdakkapel hebt laten plaatsen, moet je deze helemaal naar wens afwerken. De buitenkant is vaak al helemaal klaar, maar de binnenkant wil je aanpassen aan de inrichting van de woning. Zorg er daarom voor dat je precies weet welke afwerkingen er mogelijk zijn, waardoor je ook op dit gebied al keuzes hebt gemaakt. Door vooraf alles al voor jezelf op een rij te zetten, voorkom je ook dat het lang duurt voordat de dakkapel helemaal af is en jij achteraf nog problemen krijgt.

hoekdakkapel-1.jpg

Wat kost een hoek dakkapel?

De plaatsing van een hoekdakkapel brengt kosten met zich mee. Gemiddeld ben je voor een dakkapel tussen de € 7.000 en € 13.000 kwijt. Er is een bepaalde opbouw, welke altijd terugkomt. Zo bestaat een deel van de kostenopbouw uit de bedragen die je betaalt voor de materialen. Het is belangrijk dat je niet bespaart op deze dakkapel kosten. Je voorkomt er namelijk mee dat je geen lange levensduur hebt en er bijvoorbeeld snel lekkages plaatsvinden.

Kosten voor een specialist

Als je een professional inschakelt, heb je ook nog te maken met het uurtarief van de specialist. Hier zijn grote verschillen bij te vinden, waardoor je op dit gebied wel een besparing kunt krijgen. Zorg er echter wel voor dat de professional voldoende ervaring heeft met het plaatsen van een dakkapel.

De hoekdakkapel zelf plaatsen of uitbesteden?

Een hoekdakkapel is niet eenvoudig om te plaatsen. Je moet namelijk met een groot aantal factoren rekening houden en ook zorgen voor veel stevigheid. Je moet je daarom afvragen of je voldoende kennis en ervaring hebt om de werkzaamheden zelf uit te voeren. Indien dit niet het geval is, kun je beter op zoek gaan naar een specialist die deze ervaring wel heeft. Deze kan de werkzaamheden dan efficiënt voor jou uitvoeren, zodat je snel geniet van een nieuwe dakkapel en ook niet binnen een korte tijd weer voor nieuwe kosten staat.

Ga voor een goede specialist en scherpe prijs

Wil je snel genieten van een hoekdakkapel? Dan is het belangrijk om een goede specialist in te schakelen. Dankzij de jarenlange ervaring in combinatie met de vakkennis die beschikbaar is, heb jij altijd de beste opties in handen. De professional zorgt ervoor dat jouw vraag en wensen worden meegenomen in het ontwerp, waardoor je geniet van de gewenste uitstraling. Jij hebt de kwaliteit in handen die je nodig hebt voor jouw dakkapel.

Hoekdakkapel laten plaatsen: gratis offertes

Wil je jouw woning uitbreiden met een hoekdakkapel? Ontvang kosteloos offertes van dakkapel installateurs in de buurt en ontdek de prijzen. Vul binnen enkele minuten ons formulier in!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes