Dakkapel reparatie | Wat te doen bij een reparatie van een dakkapel?

Een dakkapel reparatie is iets dat op zijn tijd gewoon nodig is. Deze reparatie kun je soms zelf doen, maar het is verstandig om er een bedrijf voor in te schakelen dat hierin gespecialiseerd is.

dakkapel-reparatie.jpg

Reparaties dakkapel

Het is altijd belangrijk reparaties aan een dakkapel zo snel mogelijk te laten doen. Hierdoor blijft de dakkapel het langste in goede staat en kun jij er lang plezier van hebben. Hoe je de reparatie het beste aanpakt en waar je ervoor terecht kunt, lees je in dit artikel.

De dakkapel heeft een nieuw verflaagje nodig

Dakkapelreparatie omvat vaak onderhoud aan het schilderwerk, vooral omdat dakkapellen vaak met hout zijn afgewerkt. Hout, hoewel esthetisch, vereist regelmatig schilderwerk. Bij het overwegen van een nieuwe verflaag is het belangrijk eerst eventuele schade aan het hout te repareren, zoals kleine gaatjes of oneffenheden.

Gebruik kwaliteitsverf geschikt voor buiten, zorg voor schuren en reiniging van de panelen voordat je de verf aanbrengt, waarbij herhaling van de verflagen zorgt voor het beste resultaat.

Kieren en eventuele gaten dichten

Een ander probleem dat zich nog wel eens wil voordoen met een dakkapel is dat deze tocht doorlaat. Een dakkapel wordt op het dak geplaatst in een gat dat precies passend is. Dit betekent dat er weinig speling tussen de dakkapel en de pannen zit, maar er is natuurlijk wel een kleine tussenruimte want anders kan de dakkapel er niet ingezet worden.

Deze tussenruimte wordt dichtgemaakt met pur of kit zodat er geen tocht doorheen naar binnen kan komen. Zitten er bijvoorbeeld gaatjes in het houtwerk, in het dak of in de boeidelen? Dan is het zaak dat je deze zo snel mogelijk dichtmaakt zodat het niet binnen kan regenen of er koude lucht doorheen komt.

grote dakkapel

Dakkapel renoveren, verbouwen of vervangen?

Dakkapellen kunnen na verloop van tijd renovatie behoeven, maar in sommige gevallen is het wellicht zinvol en kostenefficiënter om een renovatie van de dakkapel uit te voeren in plaats van deze volledig te vervangen, of omgekeerd.

Wanneer de ramen niet goed meer zijn

Het installeren van een dakkapel heeft direct impact op de hoeveelheid natuurlijk licht in de desbetreffende ruimte. Het is daarom ook sterk aangeraden dat je de ramen van de dakkapel reinigt en inspecteert op mogelijke schade, zoals putjes veroorzaakt door hagel of andere invloeden. 

Voor diegenen die al geruime tijd een dakkapel bezitten zonder dubbel glas, is het sterk aan te raden deze upgrade te overwegen. Ondanks de redelijke kosten voor dubbel glas, wordt deze investering doorgaans snel terugverdiend. 

Rolluiken vernieuwen

Rolluiken kapot? De prijs voor vervanging hangt af van verschillende factoren. Of je kiest voor handmatige bediening of liever het gemak van een druk op de knop, en het type rolluik zijn bepalende factoren.

Hierdoor kunnen de kosten variëren van € 200 tot maar liefst € 1.150, waardoor het snel een aanzienlijk bedrag kan worden. In sommige gevallen is het overwegen van het vervangen van de dakkapel wellicht een verstandige keuze.

dakkapel traditioneel

Kijk en vergelijk wat een dakkapel herstellen kost bij verschillende bedrijven

Bij overweging van een dakkapel reparatie is het verstandig om de kosten bij verschillende bedrijven te onderzoeken en te vergelijken.

Als je dakkapel gebreken vertoont of de kwaliteit ervan verminderd is, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een nieuwe woning, is het de moeite waard om de kosten voor reparatie te overwegen. Snel handelen is raadzaam, vooral als de dakkapel nog relatief nieuw is of slechts kleine problemen heeft.

Om je alvast een indicatie te geven, liggen de gemiddelde kosten voor het vernieuwen van dakleer doorgaans rond de € 150, en voor het opnieuw maken van de aansluiting met het dak betaal je een vergelijkbaar bedrag. Voor het vervangen of repareren van dakranden kun je rekenen op ongeveer € 200.

Het is echter aan te raden om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de kosten voor jouw specifieke situatie.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel reparatie?
Laat je dakkapel repareren door een dakkapel installateur in de buurt. Vraag verschillende offertes aan, vergelijk de prijzen en bespaar op jouw dakkapel!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Laat vooraf altijd diverse offertes maken

Laat altijd eerst een offerte maken door verschillende bedrijven zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Zo kun jij de beste offerte kiezen en de klus uitbesteden aan het bedrijf dat je het meeste aanspreekt. Let bij je beslissing vooral op de jaren ervaring, eerlijk advies en prijs per uur.

Zorg ervoor dat je goed kijkt en vergelijkt om ervoor te zorgen dat alleen het nodige wordt gedaan, afgestemd op jouw wensen, zonder dat je daar hogere kosten voor betaalt. Als je dakkapel recentelijk is geplaatst, is de kans groot dat je nog garantie hebt, tenzij er sprake is van achterstallig onderhoud.

Veelgestelde vragen

Wat kost nieuwe dakbedekking op een dakkapel?

+
Als je overweegt nieuwe dakbedekking voor je dakkapel aan te schaffen, kun je rekening houden met een gemiddelde schatting van ongeveer € 1000,-. Deze schatting omvat de kosten voor materialen zoals dakleer, het plaatsen van bitumen en isolatie.
Echter, om een meer nauwkeurige inschatting te krijgen van de kosten die specifiek van toepassing zijn op jouw situatie, is het sterk aan te raden om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij professionals op het gebied van dakbedekking. Zo kun je een beter inzicht krijgen in de specifieke benodigdheden van jouw dakkapel en de bijbehorende kosten.

Wat kost het vervangen van een bitumen dakkapel?

+
Wanneer je overweegt het bitumen van je dakkapel te laten vervangen, dien je rekening te houden met een gemiddelde kostprijs van ongeveer 40 euro per vierkante meter. Het is echter belangrijk te realiseren dat deze prijs kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke materialen, de complexiteit van het werk en eventuele bijkomende kosten voor arbeid. De keuze van materialen kan invloed hebben op de uiteindelijke kosten, en de mate van complexiteit van het vervangingsproces kan ook bijdragen aan de totale prijs.

Wat te doen bij lekkage van een dakkapel?

+
Wanneer je geconfronteerd wordt met lekkage in je dakkapel, sta je voor een onplezierig probleem dat onmiddellijke aandacht vereist. Het is sterk aangeraden dit snel aan te pakken om verdere schade aan je dakkapel en aan je woning te voorkomen. Of het nu gaat om een klein lek of een groter probleem, het inschakelen van professionele hulp is van groot belang.
Door experts in te schakelen kun je niet alleen de bron van de lekkage effectief identificeren, maar ook een doeltreffende oplossing implementeren om ervoor te zorgen dat je dakkapel snel weer volledig waterdicht is. Hiermee wordt niet alleen de huidige schade beperkt, maar voorkom je ook toekomstige problemen en behoud je de duurzaamheid en integriteit van je dakkapel.

Dakkapel laten repareren: gratis offertes

Heeft je dakkapel een reparatie nodig? Laat dit dan over aan een dakkapel installateur. Vul ons formulier in en kom in contact met verschillende specialisten. Ontvang gratis offertes en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes