Moderne dakkapel | Info & soorten & prijs

Een moderne dakkapel is een aantrekkelijke toevoeging om je woning naar een hoger niveau te tillen. Bovendien zijn er verschillende afwerkmogelijkheden en materialen waar je uit kunt kiezen. Deze luxe crisis maakt het dan ook wel eens moeilijk om de juiste keuze te maken. In dit artikel bespreken we alle belangrijke factoren omtrent moderne dakkapellen.

dakkapel modern

Waarom een dakkapel modern plaatsen?

Een dakkapel modern is een goede variant dakkapel voor iedereen die een moderne uitstraling aan de woning wil geven. De dakkapel zorgt ervoor dat er meer ruimte is op de bovenverdieping, terwijl er aan de buitenkant geen afbreuk wordt gedaan aan de stijl van het huis. Afhankelijk van de grootte van de dakkapel kan het al snel enkele vierkante meters extra aan vloerruimte met zich meebrengen. Dit geeft weer geheel nieuwe mogelijkheden in de ruimte met zich mee.

Daarnaast heb je aan de buitenkant van de dakkapel altijd een goede afwerking, waardoor er geen lekkages ontstaan en je tegelijkertijd geniet van het uitzicht op jouw woning.

moderne dakkapel

Wat maakt een moderne dakkapel anders dan andere modellen?

Een moderne dakkapel onderscheidt zich voornamelijk door specifieke ontwerpstijlen en materialen die passen bij hedendaagse trends. Hier zijn een aantal elementen die een moderne dakkapel kunnen kenmerken:

  • Ze zijn vaak erg strak
  • Ze zijn vaak gemaakt van materialen als aluminium, staal of kunststof
  • Grote ramen
  • Platte daken (waardoor de plaatsing van zonnepanelen goed mogelijk is)
  • Gebruik van technologie
  • Aandacht voor een optimale isolatie en energie-efficiëntie

Wat kost een moderne dakkapel van 4 meter inclusief montage?

Gemiddeld kost het tussen de € 4.700 à € 5.200 (incl. montage) om een moderne dakkapel van 4 meter breed te laten installeren. In de meeste gevallen zijn er 2 standaardmodellen beschikbaar voor een dakkapel van 4 meter breed. Een met 2 raamkozijnen en 2 draairamen, of de andere variant met 2 raamkozijnen en 3 draairamen.

Wat kost een kunststof dakkapel inclusief plaatsen?

Kunststof is een populaire stof als het gaat om een dakkapel. Het is onderhoudsarm en ook erg duurzaam. Gemiddeld genomen bedragen de initiële kosten van een kunststof dakkapel rond de € 7.500 inclusief montage.

De afwerking

De afwerking van jouw dakkapel modern is ook een belangrijke factor om vooraf te bepalen. Het gaat hierbij niet alleen om de afwerking aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Zo moet je bijvoorbeeld kijken welke isolatiematerialen je toevoegt, welke kleur alles moet zijn en met welke materialen je de uiteindelijke afwerking doet. Professionals kunnen jou hier altijd in adviseren, maar je kunt ook zelf bekijken welke mogelijkheden er zijn en wat het beste bij je past. De afwerking zorgt er dan wel voor dat jij jouw dakkapel tot een geheel maakt met de rest van de ruimte.

Wat kost een nieuwe moderne dakkapel inclusief montage?

Een goedkope en moderne prefab dakkapel is al verkrijgbaar voor € 6.500 (incl. montage). In dit geval gaat het om een dakkapel van kunststof met een breedte van 2.5 meter.

Natuurlijk zijn er verschillende soorten materialen waaruit je kunt kiezen, die elk een andere prijs hebben. Ook de lengte en hoogte van de dakkapel speelt een hoofdrol bij de totaalprijs. Daarbij moet niet vergeten worden dat eventuele dakpannen hier niet bij inbegrepen zitten.

KunststofPolyesterHout
2,5 meter€ 6.500€ 7.000€ 8.500
3 meter€ 7.000€ 7.500€ 9.300
4 meter€ 7.700€ 8.200€ 9.900
5 meter€ 8.500€ 9.000€ 10.800
6 meter€ 9.400€ 9.900€ 11.800

Hoeveel bespaar je door te kiezen voor prefab dakkapellen?

De kosten van een prefab dakkapel liggen doorgaans lager dan wanneer deze op de traditionele manier op locatie gebouwd wordt. Je realiseert een besparing van € 500 à € 2.000 door te kiezen voor een geprefabriceerde dakkapel.

Benieuwd naar de kosten van een moderne dakkapel?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat een moderne dakkapel kost. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Waar moet je op letten bij plaatsing van een moderne dakkapel?

De plaatsing van een moderne dakkapel brengt enige kennis van zaken met zich mee. Het is daarom van belang dat je weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Of je de werkzaamheden nu zelf uitvoert of toch liever overlaat aan een professional, de volgende factoren zijn voor iedereen belangrijk. Zorg er daarom voor dat je onderstaande factoren meeneemt als jij de keuzes maakt voor jouw nieuwe dakkapel.

De afwerking

De afwerking van jouw moderne dakkapel is ook een belangrijke factor om vooraf te bepalen. Het gaat hierbij niet alleen om de afwerking aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Zo moet je bijvoorbeeld kijken welke isolatiematerialen je toevoegt, welke kleur alles moet zijn en met welke materialen je de uiteindelijke afwerking doet. Professionals kunnen jou hier altijd in adviseren, maar je kunt ook zelf bekijken welke mogelijkheden er zijn en wat het beste bij je past. De afwerking zorgt er dan wel voor dat jij jouw dakkapel tot een geheel maakt met de rest van de ruimte.

De afmetingen van de dakkapel

De afmetingen van een moderne dakkapel zijn belangrijk voor verschillende varianten. Hiervoor kijk je in eerste instantie naar het vloeroppervlak dat je extra wilt krijgen. Daarbij moet je ook weten welke afmetingen het dak kan dragen. Niet ieder dak is namelijk geschikt om een grote dakkapel te plaatsen. Ook zijn er in sommige gevallen vergunningen nodig, waar je rekening mee moet houden. Door vooraf goed te bekijken wat de mogelijkheden op dit gebied zijn en van hieruit verder te kijken, zorg je voor een goed eindresultaat.

Het glas voor de ramen

Jouw dakkapel modern moet ook voorzien worden van glas. Het is hierbij belangrijk dat het glas een isolerende werking heeft. Tegenwoordig is minimaal dubbel glas een vereiste om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. Tegenwoordig zijn er echter nog veel meer mogelijkheden op dit gebied te vinden. Het is daarom van belang dat je ook naar deze opties kijkt, zodat je de juiste dakkapel isolatie aanbrengt. Voornamelijk bij een grote raampartij kan het namelijk een groot verschil opleveren met het binnenklimaat.

De manier van plaatsing

Een moderne dakkapel kan op verschillende manieren geplaatst worden bij jouw woning. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze prefab te laten leveren. In dit geval is de dakkapel al in elkaar gezet in de fabriek en hoeft deze alleen nog op jouw dak geplaatst te worden. Hiermee heb je dus sneller een dakkapel op jouw dak zitten. Wanneer je alles ter plaatse wilt monteren, gaat er meer tijd in zitten. Echter heb je hierdoor nog wel meer vrijheid om aanpassingen te doen als iets niet helemaal naar wens is.

Voorbeelden

Je weet het zeker, je dak voorzien van een dakkapel is de finishing touch om van jouw woning een echte eyecatcher te maken. Maar ben je nog niet zeker van hoe je het wilt afwerken? Bekijk de voorbeelden van velen die je al voorgingen:

type dakkapel modern

Zelf het heft in handen nemen of professional inschakelen?

Ben je een handige Harry en hou je wel van een klusje? Dan kun je de installatie van een dakkapel best zelfstandig uitvoeren. Ben je wat minder technisch aangelegd, maar wil je wel gegarandeerd een goed resultaat? Dan kun je er ook voor kiezen om dakkapel installateur met veel ervaring in te schakelen om de klus op zich te nemen.

Moderne dakkapel plaatsen: gratis offertes

Een moderne dakkapel zorgt voor een strakke en stijlvolle afwerking van je woning. Wil je profiteren van deze voordelen? Vul dan ons formulier in, ontvang offertes op maat en vergelijk de prijzen! Zo kun je eenvoudig de beste deal vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes