Kosten dakkapel 4 meter breed | Extra extra ruimte!

dakkapel 4 meter prijsEen dakkapel van 4 meter breed is een echte toevoeging aan je huis. Zo geniet je van extra ruimte en licht en kun je meerdere kamers bouwen. Bekijk de dakkapelHoeveel kost een dakkapel 4 meter?

Een de kosten van een dakkapel plaatsen van 4 meter breed is zeker niet de duurste optie die er is, maar we moeten toch benadrukken dat er ook goedkopere opties zijn zoals de 3 meter dakkapel. Wil je toch net wat meer ruimte hebben, dan is de dakkapel van 4 meter breed een hele goede optie.

Met een dakkapel van 4 meter breed heb je extra opbergruimte, extra loopruimte en extra daglicht. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, maar voor de goedkoopste optie ben je €9.350 kwijt.

Kunststof dakkapel prijzen

De meeste mensen kiezen voor de kunststof dakkapel ook wel de polyester dakkapel genoemd. Dit komt doordat deze dergelijke dakkapel vrij weinig onderhoud nodig heeft en omdat deze prefab dakkapel makkelijk en snel te installeren is. Voor de in de fabriek gemaakt prefab dakkapel betaal je €9.350.

Houtlook dakkapel prijzen

Een houtlook dakkapel van 4 meter ziet eruit als een houten dakkapel, maar je geniet van de vele voordelen van een kunststof dakkapel. Voor de prefab houtlook dakkapel betaal je €9.800.

Houten dakkapel prijzen

Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig dan de andere dakkapellen. Dit komt doordat het hout elke 5 jaar geschilderd moet worden om houtrot en andere problemen te voorkomen. Voor de prefab houten dakkapel betaal je €10.285.

prijs 4 meter dakkapel

Zinken dakkapel prijzen

Een dakkapel die echt geen onderhoud nodig heeft, is de zinken dakkapel. Wel is het verstandig om de dakkapel schoon te houden, dit kun je eens in de 5 jaar doen. Voor de zinken dakkapel betaal je €11.220. Voor de zinken dakkapellen is het niet mogelijk om deze als traditionele dakkapellen te krijgen.

Breedte dakkapel kiezen

Steeds vaker wordt er gekozen voor een brede dakkapel. Dit komt doordat een brede dakkapel van 4 meter goedkoper is dan twee dakkapellen van 2 meter. Vaak is het zo dat hoe breder de dakkapel is, des te lager de prijs per meter.

Dakkapel extra opties

Om extra isolatie en lichtinval te genereren kun je je nieuwe dakkapel voorzien van extra opties. Zo zijn er de mogelijkheden voor ventilatieroosters, een draairaam dakkapel, vaste ramen, kunststof kozijnen, rolluiken met of zonder elektrische bediening, insecten horren of knieschotten om extra opbergruimte te creëren.

Voordelen dakkapel 4 meter

Een dakkapel van 4 meter kan een flinke investering zijn, maar het heeft een hele boel voordelen:

  • Waardestijging: met de dakkapel 4 meter breed stijgt de waarde van je woning.
  • Extra leefruimte: door de dakkapel creëer je extra woonruimte en kun je die studeerkamer of extra slaapkamer eindelijk inrichten.
  • Extra daglicht: met de dakkapel van 4 meter kun je kiezen voor grote draaikiepramen om zo meer daglicht binnen te laten.
  • Ventilatie: door extra ventilatierooster te kiezen geniet je van goede ventilatie.

Vergunningsvrije dakkapel van 4 meter breed

Om je dakkapel van 4 meter zonder vergunning te mogen plaatsen moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • De dakkapel moet voorzien zijn van een plat dak
  • De bovenkant van het dak ligt minimaal 0,5 meter van de nok af
  • De dakkapel plaatsen gebeurt aan de achterkant van het pand
  • De afstand van de rand van het dak tot de dakkapel is minimaal 0,5 meter
  • De dakkapel is maximaal 1,75 meter hoog

Vraag voordat je begint aan de dakkapel 4 meter altijd bij jouw gemeente na of je vergunningsvrij mag bouwen. Voor een dakkapel met schuin dak heb je vrijwel altijd een vergunning nodig.

Voordelig een dakkapel laten plaatsen

Kies je net als de meeste mensen voor de standaard dakkapel zonder extra opties, dan ben je voor €9.350 klaar inclusief montage. In deze prijs inbegrepen zitten namelijk ook al de kosten voor de montage en de btw.

Maatwerk of prefab dakkapel 4 meter?

Nadat je hebt besloten of je een dakkapel van 4 meter breed gaat laten plaatsen is het belangrijk om te kiezen of je voor een prefab dakkapel of voor een maatwerk dakkapel gaat. Hierin zitten een aantal belangrijke verschillen:

De prefab dakkapel is vaak goedkoper doordat deze in de fabriek al opgebouwd wordt. Hierdoor kan de dakkapel in een keer op het dak gebouwd worden en binnen een dag geplaatst worden.

De maatwerkdakkapel wordt op het dak in elkaar gebouwd. Dit kost dus meer tijd voor de dakkapel plaatsen, maar je hebt hierbij wel meer keuze in de afwerking.


Offerte

Bekijk de dakkapel

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte

2*. Gewenst materiaal

3*. Gewenste model dakkapel

4*. Is de woning in bezit?

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes