Trespa dakkapel | De voordelen, eigenschappen en kosten

Met een Trespa dakkapel profiteer je van verschillende voordelen en kun je op een efficiënte manier meer ruimte creëren in je woning. Waar moet je allemaal rekening mee houden voordat je voor een dergelijke dakkapel kiest en waarom zou je voor Trespa kiezen in plaats van een ander materiaal?

trespa-dakkapel.jpg

Trespa dakkapel

Trespa is een materiaal, maar is ook wel bekend als merknaam. De Nederlandse fabrikant Trespa produceert vezelplaten van materiaal dat ook wel High Pressure Laminate (HPL) wordt genoemd. Tijdens het productieproces worden de platen met behulp van hars samen geperst, onder hoge druk en hoge temperatuur. Dit resulteert in stevige en vormvaste Trespa platen die uitstekend geschikt zijn voor een dakkapel.

Voordelen van een afwerking met Trespa

Trespa is een materiaal dat een lange levensduur kent, gemiddeld zo’n 30 jaar. Deze levensduur heb je nodig bij een investering als een dakkapel, omdat je dan minder snel reparatiewerkzaamheden uit hoeft te voeren. Daarbij is Trespa bestand tegen een groot aantal weersinvloeden. Regen, wind en zon zullen niet snel beschadigingen aanbrengen aan het oppervlak. Renovaties en kleine reparaties zijn daarom ook niet ieder jaar nodig. Dit maakt het onderhoudsarm materiaal.

Eigenschappen

Een dakkapel van Trespa materiaal heeft verschillende eigenschappen. Het is goed om te weten wat deze eigenschappen zijn om erachter te komen of dit materiaal geschikt is voor de dakkapel voor jouw woning. Enkele belangrijke eigenschappen zijn:

  • Vormvast
  • Sterk
  • Vuilwerend
  • Lange levensduur

Materiaal: platen van kunststof en houtvezels

Trespa bestaat voor een deel uit houtvezels en voor een deel uit kunststof. Door deze combinatie en het samen persen van de materialen onder hoge druk, ontstaat er een stevig materiaal. Het materiaal is bovendien beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor je de gewenste stijl kunt kiezen voor jouw dakkapel.

Kan een Trespa plaat krom trekken?

Trespa kan na verloop van tijd krom gaan trekken en uitzetten. Het is dus belangrijk dat hier tijdens de opbouw en montage van de Trespa dakkapel rekening mee gehouden wordt en er ruimte over gelaten wordt voor deze uitzetting.

Kan Trespa tegen vocht?

Trespa is een watervast materiaal en kan daarom goed tegen vocht. Ook is het materiaal bestand tegen temperatuurverschillen en uv-straling. Dit komt door de moleculaire dichtheid van de toplaag van Trespa. Dit maakt dat het perfect is voor buitentoepassingen, waaronder dakkapellen.

Kiezen voor Trespa of Keralit dakkapel?

Trespa wordt vaak vergeleken met het Keralit. Ook dit materiaal wordt gebruikt voor dakkapellen, maar wat is nu beter voor jouw situatie? Het verschil zit onder andere in de prijs. Keralit is net wat duurder. Daar staat tegenover dat het wel duurzaam is, omdat het gemaakt wordt van gerecycled materiaal. Trespa is dus goedkoper en beter bestand tegen vuil, waardoor het onderhoud minimaal is.

dakkapel-ramen.jpg

Kosten van een Trespa dakkapel

Voordat je een Trespa dakkapel aanschaft en laat plaatsen, wil je natuurlijk eerst weten wat de kosten van de dakkapel zijn. De gemiddelde kosten liggen tussen de € 5.000 en € 10.000 voor een complete dakkapel van dit materiaal. Het is onder andere afhankelijk van de afmetingen en het type dakkapel dat je kiest hoeveel je uiteindelijk kwijt bent.

Benieuwd naar de prijzen van een Trespa dakkapel?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes aan, vergelijk de prijzen en bespaar op jouw Trespa dakkapel!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Kosten voor monteren dakkapel

Wanneer je een professional inschakelt, moet je er ook rekening mee houden dat je voor de werkzaamheden betaalt. Deze arbeidskosten zullen een groot gedeelte van de factuur omvatten. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het uurtarief dat de professional rekent en het aantal uren dat deze bezig is met de werkzaamheden. Op dit bedrag kun je wel besparen door te bekijken welk bedrijf een lagere prijs vraagt. Wel moet je dan goed opletten dat je een bedrijf met voldoende ervaring inschakelt, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit en de vakkennis die je nodig hebt.

Onderhoud uitvoeren en dakkapel schoonmaken

Een Trespa dakkapel heeft een lange levensduur, maar ondanks dat is het belangrijk dat het materiaal goed onderhouden wordt. Zo blijft het immers zo lang mogelijk mooi en in goede staat. Het materiaal is over het algemeen zeer onderhoudsvriendelijk, maar het regelmatig reinigen van de dakkapel met water en wat reinigingsmiddel is aan te raden.

Trespa dakkapel plaatsen: offertes aanvragen

Wil je een Trespa dakkapel laten installeren? Geef je wensen door via onderstaand formulier en ontvang diverse offertes voor jouw bouwproject. Vergelijk de prijzen en vind de beste deal!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes