Zinken dakkapel | Kenmerken, lange levensduur en afwerking

Een goede keuze voor het bekleden van een dakkapel is zink. Je kunt bij een zinken dakkapel kiezen om de dakkapel in zijn geheel met zink te bekleden of enkel de zijwanden. Hierdoor kun je zelf het uiterlijk van je dakkapel bepalen.

zinken-dakkapel.jpg

Wat is een zinken dakkapel?

Zinken dakkapellen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, dakkapellen waarvan het belangrijkste buiten bestanddeel zink is. Dit metaal staat bekend om zijn duurzaamheid, lange levensduur en schoonheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor dakkapellen. Ben jij geïnteresseerd om een zinken dakkapel te laten plaatsen? Of wil je jouw huidige dakkapel omtoveren tot een zinken dakkapel?

De voordelen van een zinken bekleding dakkapel

Moderne zinken dakkapel

Zink heeft een unieke, moderne uitstraling die na verloop van tijd nog mooier wordt. Na verloop van tijd ontwikkelt het zink een beschermend patina, waardoor het een uniek uiterlijk krijgt. Of je nu voor een moderne of traditionele uitstraling gaat, zink past naadloos in elk ontwerp.

Lange levensduur

Zink staat bekend om zijn indrukwekkende levensduur en weerbestendigheid. Het is bestand tegen de elementen en vereist minimaal onderhoud, waardoor het op de lange termijn een kosteneffectieve optie is. 

Duurzaam

Bovendien is zink 100% recyclebaar, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Een zinken dakkapel heeft een gemiddelde levensduur van meer dan 80 jaar. Dit komt doordat zink erg stevig en weerbestendig is. 

De nadelen van een zinken dak dakkapel

Naast bovenstaande voordelen zijn er ook nog een paar nadelen waar rekening mee gehouden moet worden.

Wat kost een dakkapel bekleden met zink?

De kosten van een dakkapel van zink zijn zeer uiteenlopend en afhankelijk van de vorm en grootte van de dakkapel. Gemiddeld ligt de prijs voor een zinken dakkapel ongeveer tussen de € 7.500 en € 13.200.

Het grootste nadeel van zink zijn de dakkapel kosten. Dit komt doordat zink duurder is dan andere materialen.

Benieuwd naar de prijzen van een zinken dakkapel?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Vraag verschillende offertes aan, vergelijk de prijzen en bespaar op jouw nieuwe dakkapel!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Zinken dakkapel zwart

Een ander nadeel van een zinken dakkapel is dat het niet mogelijk is om iedere kleur te kiezen. Je hebt alleen de keuze uit zwart- en grijstinten.

Je kunt de dakkapel ook niet schilderen, waardoor je vastzit aan de kleur van het zink. Je kunt wel details aanbrengen om de dakkapel op die manier te versieren.

Waarom kiezen voor een zinken dakkapel?

De meeste mensen kiezen voor een dakkapel van zink omdat zink een sterke, weerbestendige en lichte optie is. Zink zorgt daarnaast voor een chique, eigentijdse uitstraling. Hierdoor kun je van een simpele dakkapel toch een vrij unieke dakkapel maken. Je hebt bij een zinken dakkapel verder veel accessoires om je dakkapel uit te breiden. Als je wilt, kun je ook versieringen aan een zinken dakkapel laten toevoegen. Hierdoor wordt je dakkapel bijzonder en kun je hem perfect bij jouw woning laten matchen. Vergeet niet dat dit extra kosten met zich meebrengt.

dakkapellen van zink

De kenmerken van zink

Het is handig om een beetje bekend te zijn met de eigenschappen van deze materiaalsoort voordat je voor een zinken afwerking van jouw dakkapel kiest. Zink is een hoogwaardig materiaal en dient uitsluitend als afwerking. De afwerking ziet er zeer strak en modern uit. Zink heeft het voordeel dat het minder zorg nodig heeft, waardoor je op de kosten van onderhoud kunt besparen. De Initiële kosten voor het materiaal liggen wel wat hoger. In werkelijkheid is het gebruik van zink namelijk behoorlijk prijzig. Voor een zinken dakkapel worden vaak kunststof kozijnen gekozen. Kunststof kozijnen zorgen voor een hoge isolatiewaarde in combinatie met zink. 

De afwerking van zinken dakkapellen

Het is haalbaar om een dakkoepel netjes en geheel ondoordringbaar af te werken door voor zink als afwerking te kiezen. Je hoeft de kleurstelling van zink niet te veranderen om een strakke en robuuste uitstraling te krijgen. Met zink kun je verschillende dakkapellen afwerken. Een zinken dakkapel is niet geschikt voor ieder huis, aangezien zink voor een bepaalde uitstraling zorgt die wel bij de rest van het huis moet passen. Zink staat voornamelijk bij een moderne woning erg mooi en komt daar het beste tot zijn recht.

De kwaliteit

Als je kiest voor een zinken dakkapel, is de kwaliteit van de dakkapel erg belangrijk. Door een zinken dakkapel te kiezen, kun je ervan uitgaan dat de dakkapel geen lekkages gevat en het langer uithoudt omdat hij volledig waterdicht is. Een zinken dakkapel voegt ook meer ruimte toe aan de zolder en vergroot de hoeveelheid licht die het huis binnenkomt. 

Prefab dakkapel

Als je een zinken dakkapel laat plaatsen heb je de keuze uit een dakkapel op maat of een prefab dakkapel. Een dakkapel op maat heeft als voordeel dat de dakkapel perfect bij de woning past. De kosten voor een dakkapel op maat liggen wel wat hoger dan een prefab dakkapel. Dit komt doordat een prefab zinken dakkapel vooraf gemaakt is en dus niet op maat is.

Een volledig zinken dakkapel of alleen zink aan de zijkant?

Bij een dakkapel van zink heb je de keuze voor een dakkapel die volledig van zink is, of een dakkapel die alleen aan de zijkanten van zink is voorzien. Voor de afwerking van de zijkant wordt meestal een enkele plaat gebruikt. Hoewel er functies kunnen worden toegevoegd, is een gladde zijkant meestal het beste. Er kan een klein raam worden toegevoegd, zodat je ook uit de zijkant kunt kijken.

Een zinken dakkapel onderhouden

Omdat zink uiterst weerbestendig is, hoeft de zinken dakkapel slechts om het jaar of om de twee jaar schoongemaakt te worden. Tijdens het onderhouden van de dakkapel verwijder je al het vuil zodat de dakkapel er weer schoon en netjes uitziet. Doordat een zinken dakkapel vrij weinig onderhoud vraagt hoef je hier niet veel tijd aan te besteden. Het schoonmaken zelf is daarnaast ook een eenvoudige en snelle klus.

Er is veel minder kans op een renovatie als je kiest voor een zinken dakkapel dan wanneer je voor een ander materiaal kiest. In tegenstelling tot andere dakkapellen is het isoleren van de dakkapel een klusje dat waarschijnlijk niet meer aan de orde komt. Door de levensduur van dakkapellen van zink worden ze meestal maar één keer per generatie vervangen. Je geniet dus je hele leven van de zinken dakkapel.

Tip bij het kopen van een zinken dakkapel

Overweeg jij om een zinken dakkapel te laten plaatsen? Dan hebben wij nog een aantal handige tips voor je. Onze eerste tip is om altijd de certificeringen van de vakspecialist te controleren wanneer je de zinken dakkapel laat plaatsen. Je kunt er zeker van zijn dat het werk van een specialist aan strenge kwaliteitsnormen voldoet als je er een kiest die een keurmerk heeft verdiend.

Kosteloze offertes voor jouw zinken dakkapel

Ontdek de prijzen van zinken dakkapellen! Vul onderstaand formulier in, kom in contact met verschillende dakkapel specialisten en vind de beste deal. Zo bespaar je op jouw nieuwe zinken dakkapel.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes