Dakkapel op maat laten maken doe je zo

Wil je een dakkapel op maat laten maken? Dan is dat altijd mogelijk bij elk bedrijf dat dakkapellen maakt en plaatst. Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

dakkapel op maat

Dakkapel op maat

Er is immers niet een dak hetzelfde, maar belangrijker nog: iedereen heeft andere wensen en eisen waaraan een dakkapel moet voldoen. Daarom kunnen deze altijd op maat gemaakt worden, zodat er voor ieder dak een passende dakkapel te vinden is.

Kijk en vergelijk goed wat er te koop is op het gebied van dakkapellen op maat

Je kunt als je een dakkapel op maat wilt laten maken het beste eerst eens goed online rondkijken naar bedrijven bij je in de buurt die dit voor je kunnen doen. Er zijn veel aanbieders die deze klus voor je kunnen klaren.

Het is altijd verstandig om eerst te kijken wat er allemaal mogelijk is voordat je een dakkapel aanschaft. Heb je online een bedrijf gevonden dat je wel aanstaat? Dan is het goed om een afspraak te maken. Veelal kan een medewerker van het bedrijf komen kijken en de mogelijkheden met je bespreken. Deze kan samen met je bekijken wat je wilt hebben, wat je wensen zijn en wat voor dakkapel er op het huis geplaatst kan worden.

Ook wordt rekening gehouden met het beschikbare budget, hoe groot de dakkapel kan worden en wat voor materiaal er gebruikt wordt.

Eén dakkapel voor samen of losse dakkapellen?

Last but not least, de dakkapel wordt eerst goed ingemeten op het dak. Sommige mensen laten ook samen met de buren een dakkapel plaatsen. Deze wordt dan op beide daken geplaatst en in het midden zit een scheidingswand. Dit oogt erg netjes afgewerkt op het dak en zorgt ervoor dat de kosten wat lager liggen dan bij twee losse dakkapellen, want deze zijn net weer wat duurder. Het is ook altijd een goed idee om eerst met de buren te overleggen of zij ook een dakkapel willen. Dan kunnen ze tegelijk geplaatst worden en geeft dit een nette uitstraling op het dak.

Laat altijd eerst een offerte maken

Heb je de keuze gemaakt door welk bedrijf je de dakkapel wilt laten maken en plaatsen? Dan wordt er eerst een offerte en een plan gemaakt voor de dakkapel op maat. Dit is altijd belangrijk om te laten doen. Zo weet je niet alleen hoe de dakkapel eruit komt te zien, maar ook wat deze je gaat kosten.

Als het plan bijvoorbeeld niet helemaal naar wens is, kun je dit ook nog altijd aan laten passen. Zo weet je zeker dat je de juiste dakkapel op maat krijgt. Bij een dakkapel op maat is het voornaamste dat er goed gemeten wordt. Dit betekent dat er minimaal één keer maar meestal vaker wordt gemeten wat past en wordt de dakkapel in precies die maat gemaakt.

Dakkapel op maat laten maken en benieuwd naar de kosten?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat het kost om een dakkapel op maat te laten maken. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Dakkapellen op maat worden in de werkplaats gemaakt

Heb je op dit moment al een dakkapel op je woning, maar is deze wel aan vervanging toe? Dan betekent dit dat er een gat in het dak zit wanneer deze wordt afgebroken. Grote kans dat dit niet precies de juiste afmetingen heeft voor de nieuwe dakkapel, dus dit wordt altijd zo snel mogelijk passend gemaakt.

In veel gevallen kan de nieuwe dakkapel op maat ook direct daarna worden gemonteerd. Veel bedrijven die dakkapellen maken, fabriceren deze volledig in de werkplaats. Dit betekent dat ze prefab zijn en in één geheel op het bestaande dak geplaatst worden. Het gat moet daarvoor natuurlijk wel precies passend zijn. Er zijn standaard maten dakkapellen waar mee wordt gewerkt die door het gemak goedkoper zullen zijn dan een op maat gemaakte dakkapel (zelfs een dakkapel van 10 meter breed kan zo goedkoper zijn). Een nieuwe dakkapel kan wel in één dag worden geplaatst zodat het gat meteen weer gedicht wordt en je niet bang hoeft te zijn voor tocht of wateroverlast, mocht het gaan regenen.

dakkapel op maat gemaakt

Zorg ervoor dat de werkmensen direct aan de slag kunnen

Heb je nog niet eerder een dakkapel op het dak gehad? Dan is dat ook geen probleem voor een bedrijf. Zij meten precies uit hoeveel pannen er weggehaald moeten worden en zorgen dat het gat waar de dakkapel in geplaatst wordt, precies passend is en netjes wordt afgewerkt.

Je hoeft er zelf alleen maar voor te zorgen dat de werkmensen voldoende ruimte hebben om binnen te kunnen werken, zodat de dakkapel snel en eenvoudig kan worden geplaatst.

Waarom een dakkapel op maat laten maken?

Als je ervoor kiest een dakkapel op maat te maken kost dit natuurlijk wel meer dan wanneer je voor een standaardmaat kiest. Dit betekent echter wel dat je de dakkapel ook precies zo kunt laten maken als je zelf wilt. De dakkapel kan dan precies de afmetingen krijgen die jij wenst en die het beste bij het dak passen.

Heb jij bijvoorbeeld niet zo’n heel groot dak, maar wil je wel graag een dakkapel? Dan kan daar een perfect passende dakkapel bij gemaakt worden. Zo weet je zeker dat deze goed past, maar ook netjes bij het dak en de rest van de woning aansluit.

Zo geldt natuurlijk ook dat er dakkapellen gemaakt kunnen worden die juist heel groot zijn. Er kunnen ook dakkapellen op maat gemaakt worden die voor twee huizen tegelijk zijn bedoeld. Met een goede scheidingswand ertussen heeft zo elke woning zijn eigen dakkapel.

Dakkapel op maat kan in één dag geplaatst worden

Als je kiest voor een dakkapel op maat laten maken, zal deze in de bedrijfshal worden opgebouwd. Deze wordt kant-en-klaar aangeleverd en kan zelfs in één dag worden geplaatst.

Zo heb je er maar één dag bedrijvigheid van in huis en is de dakkapel meteen goed sluitend. Je kunt de dakkapel op een later tijdstip nog laten afwerken. Dit kan zowel aan de buitenzijde als de binnenzijde zijn.

Aan de buitenkant zit vrijwel alles al zodat het niet tocht of binnen regent als de dakkapel er eenmaal op zit. Aan de binnenkant kun je bijvoorbeeld denken aan afwerking met (gips)platen of andere panelen of voor stucwerk kiezen.

Waarom een dakkapel laten plaatsen?

Op veel huizen worden dakkapellen geplaatst. Heb jij hier ook wel interesse in, maar weet je niet precies wat de voordelen van een dakkapel zijn? Dan hebben we deze voor alle duidelijkheid even voor je op een rijtje gezet.

  • Om te beginnen levert een dakkapel je altijd meer ruimte op. Een dakkapel staat vaak op een zolderverdieping en als je bijvoorbeeld een werkkamer of slaapkamer van het vertrek wilt maken, levert een dakkapel je altijd meer ruimte op.
  • Daarnaast zorgt een dakkapel voor een veel betere lichtinval. Vaak heeft een zolder alleen maar een dakraam (op maat) en krijg je niet zoveel licht binnen. Zeker als je van de ruimte een werkkamer wilt maken, is het belangrijk dat je er voldoende licht hebt. Dit kun je met een dakkapel creëren.
  • Wanneer je een dakkapel laat plaatsen, verhoogt dit de waarde van het huis. Zeker als je ooit plannen hebt het huis te verkopen, is dat gunstig. De toevoeging zorgt er voor dat het huis meer waard wordt, dus dat is zelfs wanneer je geen verkoopplannen hebt ook gunstig.
  • Een dakkapel is altijd voorzien van goede en veelal grote ramen. Deze kun je openzetten als het warm is zodat je goed kunt ventileren. Is het koud? Dan zorgt het dubbel glas in de ramen ervoor dat het binnen lekker warm blijft en er geen warmte van het stoken verloren gaat.

Dakkapel op maat laten maken: gratis offertes

Wil je een dakkapel op maat laten maken? Ontdek wat de prijzen zijn door offertes aan te vragen en in contact te komen met dakkapel specialisten. Vul ons formulier in, geef je wensen door en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes