Dakkapel schuin dak | Algemeen advies & prijzen

Een dakkapel op een schuin dak heeft de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Het zorgt niet alleen voor aangenaam natuurlijk licht, maar biedt ook andere voordelen. In dit artikel behandelen we alle belangrijke aspecten van een dakkapel op een schuin dak. Daarnaast geven we een indicatie van de kosten die gepaard gaan met een dergelijke installatie. Lees dus zeker verder.

dakkapel schuin dak

Dakkapel op een schuin dak

Met een dakkapel op een schuin dak vergroot je het vloeroppervlak en creëer je ook meer ruimte op de bovenste verdieping. Echter is het belangrijk dat je dan goed weet hoe je deze het beste kunt plaatsen. Je kunt hiervoor een professional inschakelen, maar de werkzaamheden ook zelf uitvoeren. Maar wat komt er dan allemaal bij kijken?

Waarom kiezen voor een dakkapel bij een schuin dak?

Een dakkapel bij een schuin dak kan ervoor zorgen dat jij meer ruimte krijgt op deze verdieping. Je krijgt hiermee namelijk een uitbouw, welke je weer kunt benutten. Zelfs een kleine dakkapel kan voor de benodigde ruimte zorgen.

Grotere ruimte

Zo heb je bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om extra kastruimte te plaatsen, maar ook om het optisch groter te laten lijken door de ramen die in de dakkapel zitten. Je hebt dus niet alleen extra vloeroppervlak, maar kunt er ook voor zorgen dat je jouw ruimte weer op een geheel andere manier gebruikt en inricht. De dakkapel kan jou daarom alleen maar voordelen geven als je deze plaatst bij een schuin dak.

Wat kost een dakkapel met pannendak?

Wat de kosten van een dakkapel met een pannendak zijn, hangt allereerst af van de hoogte en breedte ervan. Hoe hoger en breder de dakkapel is, des te hoger de prijs uitvalt.

Normaal gesproken ligt de prijs per dakkapel voor een schuin pannendak tussen de € 1.000 à € 1.300. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat de prijs van de dakpannen zelf hier niet bij inbegrepen zit. De exacte prijzen vallen daarom ook nog iets hoger uit.

Wat de prijzen van dakpannen zijn, vind je hier terug. Dit is sterk afhankelijk van het materiaal waar de dakpannen van gemaakt worden.

Wat kost een dakkapel van 3 meter inclusief montage?

Voor een dakkapel van 3 meter kun je een totale kostprijs verwachten die ligt tussen de € 6.820 à € 7.460 (incl. installatie). De exacte kosten verschillen afhankelijk van factoren zoals de helling van je dak, het model van de dakkapel, de hoogte, de breedte en eventuele extra opties die je kiest. Wederom dien je er rekening mee te houden dat de kosten van de dakpannen hier niet bij inbegrepen zijn.

Hoeveel kosten bespaar je met een prefab dakkapel?

De kosten van een prefab dakkapel liggen doorgaans lager dan wanneer deze op de traditionele manier op locatie gebouwd wordt. Je realiseert een besparing van € 500 à € 2.000 door te kiezen voor een geprefabriceerde dakkapel.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel op een schuin dak?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden en kosten zijn van een dakkapel op een schuin dak. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Aan deze kostenopbouw moet je denken

Een dakkapel bij een schuin dak brengt hoge kosten met zich mee. Er zijn hierbij verschillende kostenposten die samen voor de uiteindelijke factuur zorgen. Als je de werkzaamheden zelf uitvoert, moet je bijvoorbeeld alle materialen aanschaffen. Het is hierbij belangrijk dat je naar de goede kwaliteit kijkt. Hier hangt een aardig prijskaartje aan vast waar je rekening mee moet houden.

Arbeidskosten

Een professional zal hoogwaardige kwaliteit materialen aanschaffen en deze doorberekenen in de factuur. Bij een specialist krijg je tevens een uurtarief, welke hoger wordt naarmate er meer werkzaamheden nodig zijn. Alles samen zorgt uiteindelijk voor de kostenopbouw van jouw dakkapel.

Zorg voor de beste resultaten

Ben je zelf aan het denken om een dakkapel bij een schuin dak te plaatsen? Zorg er dan voor dat je bovenstaande informatie meeneemt in het maken van een keuze. Je hoeft dan alleen nog maar te bekijken welke professional het beste bij je past en welke je in wilt schakelen voor jouw dakkapel. Met een specialist ben je te allen tijde voorzien van de beste kwaliteit en voorkom je dat je binnen een korte tijd weer problemen ervaart met jouw dakkapel.

schuin dak met dakkapel

De soorten dakkapellen

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dat maakt het eigenlijk ook nog wel eens moeilijk om te bepalen waar je precies voor kiest. Wat wel zeker is, is dat je niet alleen wilt kiezen voor een mooie dakkapel, maar ook een dakkapel die goed aansluit bij de rest van de woning. We bespreken de soorten dakkapellen:

Dakkapel met puntdak

Wat betekent het als we het hebben over een puntdak bij een dakkapel? Het antwoord daarop is eigenlijk vrij eenvoudig. Een dakkapel heeft een puntdak wanneer beide schuine zijden van het dak naar één scherpe punt lopen. Dit brengt een zeer karakteristieke en bovenal authentieke uitstraling met zich mee.

Dakkapel met plat dak

Een dakkapel met een plat dak is een uitbouw die op het schuine dak van een huis wordt geplaatst. Het is een populair type dakkapel vanwege zijn moderne uitstraling. Bovendien biedt het de mogelijkheid om een daktuin aan te leggen of zonnepanelen te installeren.

Echter, er is één belangrijk nadeel bij dit type dakkapel, met name gerelateerd aan de afvoer van regenwater. Water, sneeuw en bladeren die op het platte dak blijven liggen, kunnen mogelijkerwijs lekkage veroorzaken. Daarom is het van groot belang dat de installatie van een dakkapel met een plat dak uiterst professioneel wordt uitgevoerd.

Dakkapel met sleepdak

Een sleepdak is een uitstekende keuze om een mooie samenhang met de rest van het dak te realiseren. De hellingshoek van het dak is groter dan 90 graden, wat dus betekent dat deze schuin afloopt.

Een sleepdak wordt door vele beschouwd als een dakkapeltype met veel voordelen. Dit komt allereerst door het feit dat het goed bestendig is tegen verschillende weersomstandigheden. In tegenstelling tot een plat dak, worden sneeuw, regen en blaadjes weggeleid van het dak. Dit zorgt ervoor dat er minder snel slijtage en lekkages voorkomen.

Verder brengt de grootte van deze opbouw ook een zeer ruimtelijk gevoel met zich mee. In contrast met een plat dak is er vaak meer ruimte onder de plaats waar de dakkapel zich bevindt.

Kies je voor een dakkapel mét of zonder dakpannen?

Het blijft voor velen een moeilijke keuze om te beslissen of je kiest voor een afwerking mét of zonder dakpannen. Om de keuze wellicht wat makkelijk te maken bespreken we de voordelen van beide overwegingen:

Voordelen pannen op het dak

  • Stimuleert een goede waterafvoer
  • Esthetische overwegingen
  • Lange levensduur
  • Beschermend karakter tegen weersinvloeden
  • Isolerend
  • Minder onderhoud (met name in het geval van platte daken)

Voordelen geen pannen op het dak

  • Modern design
  • Ruimtegebruik op het dak is mogelijk
  • Eenvoudigere installatie van zonnepanelen (en dus goedkoper)

Welke materialen gebruik je voor een dakkapel met schuin dak?

Bij een dakkapel voor een schuin dak kun je verschillende materialen gebruiken. Denk aan de volgende materialen:

Hout

Voor de aanhechting bij de dakconstructie is voornamelijk hout een geschikte keuze. Deze zorgt er namelijk voor dat jij de stevigheid krijgt die je nodig hebt. Voor de dakkapel zelf zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je voor hout kiezen als je jouw woning een landelijke uitstraling wilt geven. Bij hout moet je er wel voor zorgen dat je deze op de goede manier onderhoudt. Zo moet je de dakkapel namelijk niet alleen schoonmaken, maar ook regelmatig van een nieuwe verflaag voorzien.

Kunststof

Als je minder onderhoud aan jouw dakkapel bij een schuin dak wilt hebben, kun je voor kunststof kiezen. Kunststof is een duurzaam materiaal, welke bestand is tegen een groot aantal invloeden van buitenaf. Door het vuil er regelmatig af te houden, komt er geen slijtage aan. Je hoeft verder geen nieuwe bescherming aan te brengen. Doordat kunststof in een groot aantal kleurmogelijkheden komt, pas je deze ook helemaal aan jouw woning aan. Je kunt hem hiermee helemaal naar wens laten maken en ervoor zorgen dat alles tot een mooi geheel is gebracht.

dakkapel met een schuin dak

Waar let je op bij het plaatsen van een dakkapel op een schuin dak?

Als je een dakkapel bij een schuin dak wilt plaatsen, moet je goed weten welke keuzes je kunt maken. Er zijn namelijk een groot aantal factoren die je mee moet nemen bij de keuzemogelijkheden. Maar welke zijn dit dan precies? Onderstaande factoren zijn een van de belangrijkste die je tegenkomt.

De afmetingen van de dakkapel

Een van de belangrijkste factoren bij de plaatsing van een dakkapel bij een schuin dak is de afmeting van de dakkapel. Je kunt verschillende standaardmaten terugvinden, maar de dakkapel ook helemaal aan jouw wensen aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele dakkapel. De afmetingen dien je vooraf al door te geven aan de professional of in het achterhoofd te houden als je de materialen aan gaat schaffen. Wanneer je dit niet doet, zal je niet voldoende materialen in huis hebben en kun je de dakkapel niet goed kunnen realiseren en komt het werk tussendoor weer stil te liggen.

Het aanpassen van de dakconstructie

Een dakkapel plaatsen bij een schuin dak houdt ook in dat jouw dakconstructie hier geschikt voor moet zijn. Je moet daarom ook goed naar de constructie kijken voordat je met de plaatsing begint. Zo moet er een frame komen in de afmetingen van de dakkapel en moet je ook kijken waar nog reparaties uitgevoerd dienen te worden. Door de dakconstructie vooraf helemaal klaar te maken, voorkom je ook dat je binnen een korte tijd weer tot nieuwe werkzaamheden over moet gaan. Zorg er daarom voor dat je hier de tijd voor neemt, zodat het later geen onnodige kosten meer met zich meebrengt.

De benodigde materialen

Ook moet je zorgen voor de juiste materialen. Dit zijn zowel de materialen om de dakkapel op jouw schuine dak te kunnen plaatsen, maar ook de materialen voor de afwerking. Vaak is de buitenkant al voorzien van de gewenste uitstraling, maar heb je aan de binnenkant nog veel mogelijkheden om het aan te passen aan de rest van het interieur. Je moet er daarom voor zorgen dat je alle benodigdheden eerst op een rij zet, zodat je aan de hand hiervan alles in huis haalt en kunt beginnen met de werkzaamheden. Je voorkomt hiermee ook dat je tussendoor weer nieuwe materialen moet halen.

De vergunning aanvragen

Vergeet ook niet om een vergunning aan te vragen. Bepaalde varianten van een dakkapel bij een schuin dak hoeven geen vergunning te hebben, maar zodra je deze groter maakt dan de toegestane afmetingen of aan de voorkant van de woning plaatst, dien je hier dus wel rekening mee te houden. De regels en eisen voor een vergunning staan bij de gemeente omschreven, zodat je direct tot een aanvraag over kunt gaan. Zorg er wel voor dat je deze vergunning in huis hebt voordat de daadwerkelijke werkzaamheden beginnen. Indien je de vergunning niet hebt aangevraagd en er een inspectie komt, kan het zomaar zijn dat je de dakkapel weer af moet breken omdat het straatbeeld veranderd is.

De werkzaamheden zelf uitvoeren of uitbesteden

Je moet dan voor jezelf bepalen of je de dakkapel op een schuin dak zelf plaatst of dat je deze werkzaamheden liever aan een professional overlaat. Als je zelf aan de slag gaat met het klusproject is het van belang dat je weet hoe alles gedaan moet worden. Je voorkomt hiermee namelijk dat je tussendoor op problemen stuit.

De vakman inschakelen

De professional heeft voldoende ervaring en vakkennis om de werkzaamheden uit te voeren. Je hebt hiermee automatisch ook een beter eindresultaat. De professional zal daarbij ook alle materialen aanschaffen, zodat jij nergens meer naar om hoeft te kijken en alleen nog maar hoeft te genieten van de dakkapel en de extra ruimte in de woning.

Dakkapel op schuin dak plaatsen: gratis offertes

Wil je het schuine dak van jouw woning uitbreiden met een dakkapel? Kom in contact met diverse dakkapel specialisten. Vul het formulier in, ontvang offertes en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes