Dakkapel 10 meter | Flinke investering, flink veel ruimte

Overweeg je om een dakkapel van 10 meter breed te laten plaatsen? Als je slechts één kamer wilt uitbreiden, is een smalle dakkapel van 1 tot 3 meter ideaal. Als je echter meerdere kamers wilt vergroten, is een dakkapel van 4 tot 10 meter een goede optie.

dakkapel 10 meter

Dakkapel 10 meter breed mogelijkheden

Bij een dakkapel van 10 meter breed zijn er verschillende overwegingen om te maken. Hier zijn enkele aspecten om te overwegen bij het kiezen van een dakkapel van deze breedte:

Maatwerk 10 meter dakkapel of prefab dakkapel?

Prefab dakkapel 10 meter worden in de fabriek gemaakt en in één deel op het dak geplaatst. Ze zijn doorgaans goedkoper en sneller te installeren, maar hebben vaak standaardafmetingen en een plat dak.

Een maatwerk dakkapel 10 meter worden ter plaatse op het dak gebouwd. Hierdoor heb je meer aanpassingsmogelijkheden, zoals een schuin dak of op maat gemaakte kozijnen. De bouw duurt echter langer en is meestal duurder.

Materialen voor een dakkapel 10 meter breed

Kunststof is een betaalbare optie, vooral in prefab vorm. Het kan een houtachtige uitstraling hebben en vereist weinig onderhoud.

Houten dakkapel 10 meter bied een meer traditionele uitstraling en zijn beschikbaar in verschillende materialen en breedtes. Ze vereisen meer onderhoud, zoals regelmatig schilderwerk. Zink en koper geven een luxe uitstraling aan de houten dakkapel, maar zijn duurder in aanschaf.

Indeling van de dakkapel 10 meter breed

De indeling van de dakkapel hangt af van de breedte ervan. Bijvoorbeeld, een dakkapel van 5 meter breed kan bestaan uit twee vaste ramen en twee draai- kiep ramen. Bij een bredere dakkapel zijn er meer indelingsmogelijkheden.

Overweeg hoe je de ruimte binnen de dakkapel wilt gebruiken en verdeel deze eventueel over meerdere kamers op dezelfde verdieping.

Het maken van deze keuzes helpt je bij het selecteren van de juiste dakkapel van 10 meter breed voor je behoeften en budget.

dakkapel 10 meter breed

Overige opties

Bij een 10 meter dakkapel zijn er ook verschillende extra opties om het comfort en gebruiksgemak te verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke mogelijkheden:

  • 1. Elektrische screens of zonwering: Deze kunnen worden geïnstalleerd om inkijk te voorkomen en om de temperatuur binnen tijdens de zomer koel te houden.
  • 2. Vliegenhorren: Deze insecten horren worden voor het raam geplaatst, zodat je het raam kunt openen zonder dat insecten naar binnen kunnen komen.
  • 3. Elektrische rolluiken: Rolluiken bieden extra isolatie, geluidsdemping en veiligheid voor je dakkapel. Elektrische bediening maakt ze gemakkelijk te gebruiken.
  • 4. Ingebouwde verlichting: Overweeg het installeren van ingebouwde verlichting, zoals spotjes bovenin de dakkapel. Dit zorgt voor een goede verlichting en houdt de lampen netjes weggewerkt.
  • 5. Extra opbergruimte: Je kunt de vakman vragen om extra opbergruimte te creëren door middel van schotten in de afwerking van je 10 meter brede kunststof dakkapel.
  • 6. Extra stopcontacten: Overweeg om extra stopcontacten te laten installeren op locaties die voor jou handig zijn.

Deze extra opties kunnen je dakkapel nog comfortabeler en functioneler maken, afgestemd op jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Een grotere prefab dakkapel voor lage kosten

Het is belangrijk om te overwegen dat hoe groter de standaard dakkapel is, hoe meer extra ruimte en plezier je er uiteindelijk uit zult halen. Daarom is het vaak een goed advies om te proberen de grootst mogelijke dakkapel te plaatsen, omdat de gemiddelde kosten per vierkante meter dan lager zijn.

Het plaatsen van een nieuwe dakkapel is meestal een eenmalige investering, en een grotere dakkapel kan meer voordelen bieden in termen van ruimte en functionaliteit. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de bouwvoorschriften en vergunningsvereisten in jouw regio bij het bepalen van de maximale grootte van de dakkapel.

Afwerking van een dakkapel 10 meter

De kosten van een dakkapel worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de lengte van de dakkapel, het materiaal voor de buitenzijde (bijvoorbeeld hout of kunststof), de afwerking aan de binnenzijde, de soort dakbedekking en de mate van isolatie van het dak.

Een traditionele dakkapel van hout kan bijvoorbeeld andere prijzen hebben dan een kunststof dakkapel, die vaak wordt gekozen vanwege het lagere onderhoud.

Casco dakkapel

Een casco dakkapel is een dakkapel die enkel wind- en waterdicht wordt geplaatst, zonder verdere binnenafwerking. Dit betekent dat je zelf of een aannemer de binnenkant van de dakkapel moet afwerken. Het is vaak een geschikte optie als je handig bent en zelf de afwerking kunt verzorgen.

Lagere kosten dakkapel

Het voordeel van een casco dakkapel is dat de kosten over het algemeen lager zijn dan die van een volledige dakkapel, omdat je bespaart op de afwerkingskosten en materiaalkosten. Het is echter belangrijk op te merken dat je zelf verantwoordelijk bent voor de afwerking of hiervoor een professional moet inhuren.

Nadeel Casco dakkapel

Een nadeel van een casco dakkapel is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de afwerking ervan. Als je geen ervaring hebt met het afwerken van een dakkapel, kan dit leiden tot extra kosten. Bovendien zal het langer duren voordat je de dakkapel volledig kunt gebruiken, omdat de afwerking nog moet worden gedaan.

Wat kost een dakkapel?

Het is essentieel om de verschillende mogelijkheden en prijzen van deze soorten dakkapellen te overwegen om een weloverwogen beslissing te nemen. Een optie is bijvoorbeeld een casco dakkapel laten plaatsen, die doorgaans goedkoper is, maar waarbij de afwerking aan de binnenkant nog moet worden gedaan.

Dit kan resulteren in lagere initiële kosten, maar houd er rekening mee dat er extra kosten zullen zijn voor de afwerking van de binnenkant van de dakkapel. Het is belangrijk om alle kosten en opties zorgvuldig te vergelijken voordat je een beslissing neemt over het type goedkope dakkapel dat het beste bij jouw behoeften en budget past.

Kosten 10 meter dakkapel

De kosten van een dakkapel van 10 meter kunnen variëren, afhankelijk van verschillende keuzes die worden gemaakt. De prijsindicatie dakkapel kan liggen tussen € 8000 en € 20.000. Deze kosten worden beïnvloed door factoren zoals de keuze van materialen, het type dakkapel en eventuele extra opties. Het is belangrijk om deze verschillende factoren zorgvuldig te overwegen en verschillende offertes van verschillende dakkapel specialisten te vergelijken om de beste prijs en kwaliteit voor jouw specifieke situatie te vinden.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel van 10 meter?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat een dakkapel van 10 meter kost. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Vergunningsvrije dakkapel

Of je een vergunning nodig hebt voor de plaatsing van een dakkapel hangt af van speciale wensen omtrent de locatie en de afmetingen van de dakkapel. Over het algemeen gelden de volgende regels:

1. Achterkant en zijkant van de woning: In de meeste gevallen kun je aan de achterkant en zijkant van je woning zonder vergunning een grote dakkapel plaatsen, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

2. Voorwaarden: Om vergunningsvrij te kunnen bouwen, moet de dakkapel aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De dakkapel heeft een plat dak.
  • De dakkapel heeft een maximale hoogte van 175 centimeter.
  • De afstand tussen de zijkanten, bovenkant en onderkant van de dakkapel en de dakrand is minimaal 50 centimeter.

Of je zonder vergunning een 10 meter brede dakkapel kunt plaatsen, hangt dus deels af van de beschikbare ruimte op het dak en of deze voldoet aan de genoemde voorwaarden. Het is belangrijk om de specifieke regels en vereisten in jouw gemeente te raadplegen, aangezien deze kunnen variëren. Het is verstandig om contact op te nemen met de gemeente of een vergunningsspecialist om hierover meer informatie te krijgen.

Dakkapel van 10 meter plaatsen: gratis offertes

Wil je een dakkapel van 10 meter laten plaatsen? Ontdek welke dakkapel installateurs in de buurt je kunnen helpen met deze klus en wat de kosten zijn. Vul het formulier in, ontvang offertes en vergelijk de prijzen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes